Τελειώνει ο δρόμος προς το νοσοκομείο

 Τελειώνει ο δρόμος προς το νοσοκομείο

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι για 52η φορά το 2015 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση έγινε μόλις είχε τελειώσει η επίσκεψη του αντιδημάρχου Φιλίππα Φιλιππίδη στο ευρισκόμενο σε εξέλιξη έργο  διαπλάτυνσης του δρόμου προς το νέο νοσοκομείο.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε την πρόβλεψη ότι το έργο για το δρόμο προς το νέο νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Αυτή την περίοδο είπε ο κ. Φιλιππίδης ο εργολάβος κατασκευάζει πεζοδρόμια, κάνει πλακοστρώσεις. Εκφράζει λοιπόν την αισιοδοξία ότι το έργο θα είναι έτοιμο πριν τις 15 Δεκεμβρίου γιατί μέχρι τότε θα πρέπει να πληρωθούν όλες οι δαπάνες έργων ΕΣΠΑ.

Κατά τον Φ. Φιλιππίδη, είναι έτοιμο και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους το έργο της μονάδας «Φροντίδας ηλικιωμένων» στο παλιό κτήριο των ΚΑΤΕΕ ενώ ολοκληρώθηκε μέσα στις προθεσμίες του ΕΣΠΑ και το έργο της ανάπλασης της πλατείας Πελεκανίδη στο κέντρο των Κρηνίδων.

Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής είχε λιγότερες ειδήσεις να παρουσιάσει. Τέσσερα έκτακτα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, όπως άλλωστε και τα δεκαπέντε της ημερήσιας διάταξης.

Και αυτή τη φορά η συνεδρίαση έγινε χωρίς εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Εγκρίθηκε λοιπόν η μελέτη αποτύπωσης τμήματος της οδού Ομονοίας από την οδό Ιωακείμ Σγουρού, μέχρι την οδό Αστεριάδη. Αυτή η μελέτη διευκολύνει το Δήμο να διανοίξει το φάρδος της Ομονοίας στην ίδια περιοχή, για περίπου είκοσι μέτρα ο δρόμος θα γίνει πιο πλατύς, ενώ το σχέδιο προβλέπει και κατεδάφιση επικίνδυνου κι ετοιμόρροπου σπιτιού.

Πήρε παράταση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2016 μελέτη οδοποιΐας για τους δρόμους στο Περιγιάλι. Ο ανάδοχος εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει έτοιμη τη μελέτη.

Θα βγει σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό η εκμετάλλευση του κυλικείου του κλειστού γυμναστηρίου των Ποταμουδίων, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 160 ευρώ το μήνα.

Ο ανάδοχος δεν θα πληρώνει ενοίκιο για τη λειτουργία του κυλικείου όταν το κλειστό γυμναστήριο δεν θα λειτουργεί, δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η 31η αναμόρφωση προϋπολογισμού δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2015. Ενισχύεται με 120.000 ευρώ η Αλληλεγγύη για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, με 100.000 ευρώ η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προκύπτει επίσης ότι την Τρίτη και μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Νυρεμβέργη η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης.

Επίσης εξασφαλίστηκαν τα χρήματα προκειμένου ο Δήμος Καβάλας ν΄αγοράσει δύο μικρά φορτηγά για την υπηρεσία καθαριότητας.

Μετά από 2ο άγονο διαγωνισμό η δήμαρχος θα ακολουθήσει τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης για εκμίσθωση τεμαχίου στη δημοτική κοινότητα της Νέας Καρβάλης και του αναψυκτηρίου που βρίσκεται σε αυτό.

Τέλος ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζεται να παραλάβει αρχές Δεκέμβρη τα τρόφιμα που θα μοιράσει πριν τις γιορτές στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας.

Εξ΄ αυτού του λόγου επειδή οι ποσότητες είναι μεγάλες προετοιμάζεται η ενοικίαση ψυγείων στα οποία θα βρεθούνε τα τρόφιμα μέχρι να μοιρασθούν στους δικαιούχους.

 

Διαβάστε επίσης