Τελικά ο δρόμος δεν έκλεισε ακόμη

 Τελικά ο δρόμος δεν έκλεισε ακόμη

Δημοσιεύτηκε χθες στον τοπικό τύπο ανακοίνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καβάλας σχετικά με την έναρξη εργασιών που θα αποκλείσουν οριστικά από τη κυκλοφορία το τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας, αμέσως μετά το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων προς το χωριό Λυδία. Πρόκειται για ένα τμήμα δρόμου 500 περίπου μέτρων που τυπικά είναι εκτός κυκλοφορίας από τότε που ολοκληρώθηκε η Παράκαμψη Κρηνίδων. Ουσιαστικά ο δρόμος που θα κλείσει είναι εν λειτουργία αφού χρησιμοποιείται από κατοίκους της περιοχής που θέλουν να κινηθούν από Κρηνίδες προς Λυδία και το αντίστροφο.
Χθες που επισκεφθήκαμε την περιοχή για να παρακολουθήσουμε τα εκτελούμενα έργα- όπως ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας- διαπιστώσαμε ότι τα έργα αυτά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια του Μουσείου κ. Μαρία Νικολαϊδου η οποία επιβεβαίωσε το άστοχο της ανακοίνωσης, εξήγησε τι έχει προηγηθεί και τι η υπηρεσία περιμένει.
«Αυτή η ιστορία κρατά δύο χρόνια» είπε η κ. Νικολαϊδου. Εννοεί ότι προ δύο ετών αποφασίστηκε να κλείσει οριστικά ο παλαιός δρόμος στη συγκεκριμένη περιοχή αφού όλη η κίνηση διοχετεύτηκε στο νέο, την Παράκαμψη Κρηνίδων. Από τότε καταβάλλονται προσπάθειες για το αυτονόητο. Συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Κατά την κ. Νικολαϊδου το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων της Τροχαίας, του Δήμου Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. «Μας υποσχέθηκαν ότι θα βάλουν την απαραίτητη σήμανση αλλά ως σήμερα δεν το έκαναν. Θα περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα διαφορετικά μόνοι μας θα προεκτείνουμε την περίφραξη και θα κλείσουμε τον δρόμο» συμπλήρωσε.
Η ίδια υπηρεσία γνωρίζει ότι όλη πλέον η περιοχή είναι στην ιδιοκτησία της. Αμέσως μετά το κλείσιμο του δρόμου θα γίνει μερική απομάκρυνση του ασφαλτοτάπητα προκειμένου να ενωθούν οι δύο αρχαιολογικές ζώνες, αυτή που είναι σήμερα κάτω από το δρόμο με αυτή που είναι πάνω από το δρόμο. Επί του παρόντος δεν θα γίνουν ανασκαφές στο κομμάτι γης που επί σειρά ετών ήταν δρόμος.

 

Διαβάστε επίσης