Τι να φταίει , τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά …

 Τι να φταίει , τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά …

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 24αωρα φαίνεται οτι γίνονται σε ένα καλύτερο περιβάλλον αφού οι δηλώσεις και απο τα δύο στρατόπεδα μιλούν για σύγκλιση σε πολλά θέματα.

Καταλαβαίνετε οτι ξαφνικά δεν βρήκαμε και εμείς και οι πιστωτές μας την διάθεση για συμφωνία απλά πλησιάζει η μέρα που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει και δεν θα μπορεί γιατί πολύ απλά δεν θα έχει και βιάζονται να τα βρούνε για να προλάβουν.

Επειδή και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι το τέλος και να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν η συμφωνία θα υπάρξει στις καθυστερήσεις του αγώνα με οτι αυτό συνεπάγεται.

Η επιμονή του Τσίπρα να μην κάνει πίσω σε ορισμένα θέματα μέχρι το τέλος έχει αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών που είναι να μας κρατήσουν στο ευρώ αφού σε αντίθετη περίπτωση θα μπλέξουν και αυτοί σε περιπέτειες αφού η επόμενη μέρα, σε περίπτωση GREXIT, θα είναι πολύ δύσκολη έως τραγική για όλη την Ευρώπη.

Καταλαβαίνετε και εσείς αγαπητοί αναγνώστες οτι πλέον οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε ένα περιβάλλον άκρως εκβιαστικό και απο τις δυο πλευρές αφού πλέον οι αντίπαλοι γνωρίζονται καλά και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κάνοντας τις διαπραγματεύσεις πιο εύκολες ή θα μας εγκαταλείψουν και θα ρισκάρουν να ζήσουν και αυτοί την επόμενη μέρα μιας Ευρώπης με την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσφατη δήλωση του Σόϊμπλε του πιο σκληρού παίκτη της αντίπαλης πλευράς οτι σε περίπτωση GREXIT θα είναι δύσκολα και για τους Έλληνες αλλα και για τους Γερμανούς.

Στόχος όλων όσων συμμετέχουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι να να βρεθεί λύση μέχρι και την Δευτέρα στις 11 του μήνα.

Οι πρόσφατες κοινές δηλώσεις Γιούνκερ – Τσίπρα φαίνεται οτι είμαστε στο τέλος άλλης μια δύσκολης διαδρομής με την υπογραφή μιας ακόμα συμφωνίας.

Μακάρι η συμφωνία που θα υπογραφεί να είναι για όλα τα ανοιχτά θέματα που αφορούν Ελλάδα και εταίρους και να μην έχουμε σε κανα δίμηνο πάλι τα ΄ίδια.

Συγκεκριμένες προτάσεις , συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένη συμφωνία.

Ολα ξεκάθαρα για να ξέρουμε που είμαστε και που πρέπει να φτάσουμε.

Τώρα όσο αφορά τα μέτρα που θα συνοδεύουν αυτή την καινούργια συμφωνία μην βιάζεστε και μην παρασύρεστε απο τα ΜΜΕ της χώρας μας που αντιμετωπίζουν και αυτό το θέμα με μια  ιδιαίτερα ελαφρότητα αναπαράγοντας οτι ακούγεται απο οπουδήποτε χωρίς να το φιλτράρουν.

Μας έχουν πεί και μας έχουν γράψει μέχρι σήμερα για ένα σώρο φόρους αλλα κανείς δεν γνωρίζει που τελικά θα κάτσει η μπίλια και ποιά θα είναι τελικά τα πραγματικά μέτρα που θα κληθεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπομονή μερικά 24άωρα ακόμα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός σήμερα Παρασκευή θα είναι καλοκαιρινός.

Τουλάχιστον η θερμοκρασία θα είναι καλοκαιρινή αφού θα αγγίξει τους 29 βαθμούς υπο αραιή νέφωση που μπορεί όμως να φέρει και βροχή ασθενής εκεί γύρω στις 9 το βράδυ.

Τα ίδια και το Σάββατο που το μεσημέρι θα είμαστε εκεί γύρω στους 28 και θα κάνουμε , εκτός απροόπτου τις βουτιές μας.

Χθές Πέμπτη άνοιξε και το ΚΟΡΑΛΙ στο πάρκο του Παληού.

Καλό καλοκαίρι Παυλάκο.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης