• 16 Μαΐου 2024,

Τουριστική προβολή μέσω Αμφίπολης – Μαθητικές εκδρομές αναμένουν οι καβαλιώτες ξενοδόχοι

 Τουριστική προβολή μέσω Αμφίπολης  – Μαθητικές εκδρομές αναμένουν οι καβαλιώτες ξενοδόχοι

Με ολοκληρωμένη την τουριστική σεζόν του 2014 κι έχοντας συμμετάσχει σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης μας μίλησε για ένα θετικό φετινό απολογισμό αλλά και για ένα επίσης αισιόδοξο καλοκαίρι του 2015. Ο κ. Μιτζάλης μας εξήγησε ότι οι συλλογικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί επέφεραν αποτελέσματα ειδικά για τους θερινούς μήνες, εκείνο όμως που υπολείπεται είναι να βελτιωθούν τα στοιχεία και των χειμερινών μηνών.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας αποφάνθηκε ότι οι ανασκαφές και τα ευρήματα του τύμβου της Αμφίπολης εξυπηρετούν τουριστικά και την περιοχή μας, η οποία διαφημίζεται εντόνως. Μπορεί η Αμφίπολη να ανήκει στη διοικητική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο η Καβάλα είναι ένα από τα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Ενώ σε μελλοντικό χρόνο μπορεί η Αμφίπολη να συνδυαστεί επιτυχώς και με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Τα δύο σημεία μπορούν να αποτελέσουν ένα ελκυστικό δίπολο για τους λάτρεις του ιστορικού τουρισμού. Βεβαίως, μέχρι να καταστεί επισκέψιμο το δίπολο αυτό, θα περάσουν αρκετά χρόνια.

Οι διαρκείς αναφορές των ρεπορτάζ για το μάρμαρο Θάσου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τμημάτων του τύμβου, σαφώς αποτελεί μια θαυμάσια προβολή του νησιού. Αυτά τα μηνύματα λειτουργούν και υποσυνείδητα για τους εν δυνάμει επισκέπτες.

Στη διάρκεια των δύο προηγούμενων χρόνων, τα ξενοδοχεία της Καβάλας φιλοξένησαν πλήθος μαθητών προερχόμενων κυρίως από την Αθήνα, στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών. Κάτι ανάλογο θα επαναληφθεί και φέτος, ειδικότερα μάλιστα κατά το μήνα Δεκέμβριο. Μπορεί ο φετινός αριθμός των φιλοξενούμενων μαθητών να μην καταγράφεται εντυπωσιακά αυξημένος, παρόλα αυτά η έλευσή τους θα είναι σίγουρα μια τονωτική ένεση λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα νούμερα των κρατήσεων για την εορταστική περίοδο δεν είναι «χορταστικά» διότι η πόλη δια διαθέτει ένα θεσμό, ο οποίος να λειτουργεί ως πόλος τουριστικής έλξης. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί μια παράδοση, σύμφωνα με την οποία η Καβάλα αποτελεί ένα βολικό πρωτοχρονιάτικο προορισμό για τους Βαλκάνιους τουρίστες και κυρίως για τους Βούλγαρους.

Διαβάστε επίσης