• 16 Μαΐου 2024,

Τουριστικό ιστιοφόρο ανάμεσα σε αλιευτικά

 Τουριστικό ιστιοφόρο ανάμεσα σε αλιευτικά

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε την Παρασκευή το μεσημέρι ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο, με την ονομασία «Μπαχριβέλι». Το πλοίο προέρχονταν από την Τουρκία, ανήκει σε τούρκο επιχειρηματία και είχε νοικιασθεί από τουρίστες για να κάνουν κρουαζιέρα στο Βόρειο Αιγαίο.
Το πλοίο «Μπαχριβέλι», αναχώρησε χθες το πρωί για τον επόμενό του προορισμό, κατά πάσα πιθανότητα το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Είναι το 2ο μεγάλο ιστιοφόρο, τουριστικό πλοίο, που έρχεται στην Καβάλα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι επισκέπτες του κινήθηκαν στην πόλη, την γνώρισαν από κοντά κι όπως είπαν ικανοποιήθηκαν από τις υποδομές της κι έτσι υποσχέθηκαν πως θα την επισκεφθούν ξανά.
Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο έδεσε ανάμεσα σε δύο καΐκια – αλιευτικά σκάφη.
Όσοι έμεναν στο «Μπαχριβέλι», ήταν υποχρεωμένοι να γειτονεύουν με μια δραστηριότητα επαγγελματικής φύσεως, που καθόλου δεν ταιριάζει στις διακοπές που έκαναν. Το γεγονός ήταν αναπόφευκτο, λένε οι αρμόδιοι, λόγω του συνωστισμού που υπάρχει αυτή την περίοδο στο κεντρικό λιμάνι. Ταυτόχρονα τις ημέρες που το πλοίο ήρθε στην Καβάλα, λόγω της πανσελήνου, τα αλιευτικά σκάφη ήταν όλα στο λιμάνι, και δεν έβγαιναν για δουλειά. Δεν ήταν όμως καθόλου όμορφη εικόνα, να βλέπει κανείς τους επαγγελματίες αλιείες και αλιεργάτες, να βρίσκονται δίπλα σε πολύ μικρή απόσταση από ένα σκάφος που έφερε στην πόλη μας, τουρίστες υψηλού εισοδήματος. Το πρόβλημα αναγνωρίζει και η διοίκηση του οργανισμού λιμένα. Εξηγεί ότι αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός πλοίων στο κεντρικό λιμάνι, πρόβλημα που θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, όταν τμήματα του κεντρικού λιμανιού θα απομονωθούν και θ΄ αδειάσουν, για ν΄ αρχίσει το έργο των πλωτών εξεδρών.
Ο πρόεδρος του οργανισμού λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, αναμένεται σήμερα ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία, για την καλύτερη διευθέτηση των σκαφών στο λιμάνι. Σημειώνει ότι τα αλιευτικά έχουνε μετακινηθεί σε διάφορα σημεία του κεντρικού λιμανιού, προκειμένου εκεί όπου έδεναν να φιλοξενούνται τα ιστιοφόρα σκάφη αναψυχής. Εννοεί την περιοχή μπροστά από το Παλλάδιο και τα παλαιά ψαράδικα.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή», λέει ο Χρ. Ηλιάδης, εννοώντας ότι από τη μια η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι, είναι καθημερινά και μεγαλύτερη, από την άλλη το λιμάνι φτάνει στα όριά του, καθώς δε μπορεί να χωρέσει και τουριστικά και ιστιοφόρα και αλιευτικά.

Διαβάστε επίσης