Του Κοινωνικού Παντοπωλείου… το κάγκελο!

 Του Κοινωνικού Παντοπωλείου… το κάγκελο!

Την επομένη της συζητήσεως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Παππάς δήλωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι τελικά τίποτε δε ξεκαθάρισε. Ο απολογισμός που πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λία Δίνα Ασλανίδου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παππά γέννησε περισσότερα ερωτήματα αντί να δώσεις σαφείς απαντήσεις.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα έπρεπε να είχε στηριχθεί και θωρακισθεί από όλους, ώστε μέσω της δομής να είναι εφικτή η μέγιστη δυνατή προσφορά στους περισσότερους κατά το δυνατόν έχοντες ανάγκη πολίτες. Ο κ. Παππάς αποφάνθηκε ότι δεν είναι δυνατόν η δομή να προμηθεύεται τα προς διανομή προϊόντα σε τόσο υψηλές τιμές, το δε προοριζόμενο για τη λειτουργία ποσό θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως «μοχλός» εξασφάλισης φθηνότερων προϊόντων. Κοντολογίς, θα πρέπει να αγοράζονται μεγαλύτερες ποσότητες που θα διανέμονται σε περισσότερους δικαιούχους. Τα προβλήματα της λειτουργίας «τραυματίζουν» μια κοινωνική δομή βασιζόμενη στη σημαντικότατη εθελοντική βοήθεια, ενώ η περιρρέουσα επικρατούσα ατμόσφαιρα δεν τιμά κανένα, σημείωσε ο Βαγγέλης Παππάς.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των μελών της επιτροπής παραλαβής προμηθειών, ο κ. Παππάς σχολίασε: «Από τη στιγμή που οι υπάλληλοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο παραλαβής, δε θα έπρεπε να παίζουν παιχνίδια αναφορικά με το αν θα εγκρίνονταν ή όχι από τον επίτροπο. Η διοίκηση και οι εποπτεύοντες του Κοινωνικού Παντοπωλείου όφειλαν να επιπλήξουν τα μέλη της επιτροπής για την απουσία τους κατά την διαδικασία παραλαβής των προϊόντων».

Ο Βαγγέλης Παππάς εξέφρασε και την αντίθεσή του για τη μεγάλη ποσότητα ηλιέλαιου που διατίθεται από τη δομή, τη στιγμή που η διοίκηση θα έπρεπε να απευθύνεται στους τοπικούς συνεταιρισμούς προκειμένου και να στηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και καβαλιώτικα προϊόντα να προμηθεύεται προς διάθεση στους δικαιούχους.

Για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος που επιχειρήθηκε από ορισμένους στη διάρκεια συζητήσεως του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και την προεκλογική πολιτική εκμετάλλευση, έκανε λόγο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος του ΔΩΚ Κώστας Πεφάνης. Παρατήρησε ωστόσο ότι είναι λυπηρό μια τόσο φιλότιμη προσπάθεια των εθελοντών που στηρίζουν τη λειτουργία, να καθίσταται στοιχείο πολιτικής εκμετάλλευσης. Διατυπώνοντας το δικό του συμπέρασμα για τα γενόμενα, ο κ. Πεφάνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολύ κακό για το τίποτα».

Η λάσπη που εκτοξεύεται από κάποιους, έχει ως στόχο της και την ενοχοποίηση του ίδιου του Δημάρχου Καβάλας, συμπλήρωσε ο Κώστας Πεφάνης. Αλλά δυστυχώς η χείριστη συνέπεια είναι η αποθάρρυνση των εθελοντών, που απογοητευμένοι απομακρύνονται. Ορισμένοι, αντί να στηρίζουν την οργάνωση και προώθηση παρόμοιων πρωτοβουλιών, απλά κόπτονται για τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πεφάνη. Παρά πάντως τα όσα συνέβησαν, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας θεωρεί ότι οι πολίτες αντιλήφθηκαν την αλήθεια για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η λειτουργία της δομής θα ενισχυθεί μέσω του προγράμματος «Στηρίζω» κι έτσι ο κ. Πεφάνης ευελπιστεί ότι τα δεδομένα και η χρηματοδότηση θα βελτιωθούν.

 

=

 

Διαβάστε επίσης