• 16 Μαΐου 2024,

Το άγνωστο TEDx αύριο στην Καπναποθήκη

 Το άγνωστο TEDx αύριο στην Καπναποθήκη

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κινητικότητα μέσα κι έξω από το κτήριο της δημοτικής καπναποθήκης. Στην πραγματικότητα προετοιμάζεται η 1η εκδήλωση του TEDx στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που θα γίνει στη δημοτική καπναποθήκη της πόλης μας, αύριο Σάββατο.

Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου το όλο θέμα δεν αποσαφηνίστηκε επαρκώς, ούτε όμως φάνηκε το γεγονός ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους διοργανωτές της εκδήλωσης στην Καβάλα. Με αυτοπεποίθηση και φανερή όρεξη μίλησαν για τα σχέδια τους λες κι όλος ο κόσμος γνωρίζει, θαρρείς κι η εκδήλωση του Σαββάτου δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή στην πόλη μας.

Απ΄ ότι λοιπόν καταλάβαμε πρόκειται για μία αμερικάνικη ιδέα που ξεκίνησε ειδικότερα από την Καλιφόρνια πριν από 30 χρόνια. Φαίνεται ότι πρόκειται για μια συνάντηση νέων ανθρώπων την οποία ανέλαβε να οργανώσει η TEDx Καβάλας, που ιδρύθηκε πρόσφατα κι έχει πρόεδρο την κα Κωνσταντίνα Καρέζη. Η εκδήλωση έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, διαθέτει χορηγούς και στηρίζεται στον εθελοντισμό, αφού η συγκεκριμένη οργάνωση της Καβάλας, είναι μη κερδοσκοπική.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση συναντιούνται με συγκεκριμένους που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ακόμη κι αυστηρούς, νέοι άνθρωποι που συζητούν αξιόλογες ιδέες που δεν είναι μόνο θεωρία, αλλά όπως τονίστηκε χθες μπορούν να γίνουνε πράξη. Για παράδειγμα μπορούν να συζητηθούν επιχειρηματικές ιδέες.

Στόχος της καβαλιώτικης εκδήλωσης η επαναφόρτιση – η επανεκκίνηση της ζωής.  Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν 100 μόνο άνθρωποι, οι οποίοι εκ των προτέρων είναι γνωστοί. Πλήρωσαν ήδη εισιτήριο 30 ευρώ καθένας από αυτούς. Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου χθες υπάρχει διευρυμένη θεματολογία σχετικά με άλλες εκδηλώσεις που έγιναν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι ομιλητές είναι 11, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Βασιλικός, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, μέλη επιχειρηματίες κι ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπατζής.

Η κα Βάσια Μπάτση είπε ότι οι ομιλητές είναι άνθρωποι που έχουνε κάτι καινούριο να πούν. Ο κ. Νίκος Καλαμπαλίκης αναφέρθηκε στη δημοτική καπναποθήκη που θα φιλοξενήσει την συνάντηση, χαρακτήρισε το κτήριο ιστορικό, κτήριο σταθμός όπως είπε για την Καβάλα, Πάντως τόνισε ότι δόθηκε σε αυτόν τον χώρο ένα πιο σύγχρονος τόνος στην διακόσμησή του. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συνέντευξη τύπου δόθηκε στον 4ο όροφο, όπου υπάρχει χώρος ανάπαυσης – ρηλάξ όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά – και κούνιες τις οποίες χρησιμοποίησαν οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου, αντί για καρέκλες.

Στο ισόγειο θα υπάρχει υποδοχή. Στον πρώτο όροφο θα γίνει το τελικό πάρτι. Στον 2ο όροφο έκθεση του ΤΕΙ. Στον 3ο όροφο το λάιφ στρίμιγκ. Στον 4ο όροφο η ανάπαυση και στον 5ο η σκηνή της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης