• 8 Μαΐου 2024,

Το έργο με τα τραγικά διαγγέλματα το ξέρουμε …

 Το έργο με τα τραγικά διαγγέλματα το ξέρουμε …

Γνωρίζετε και απο τις παρόμοιες καταστάσεις που ζήσαμε στην Ελλάδα μόλις πρίν απο μερικούς μήνες πάντα τα διαγγέλματα σαν αυτό του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη το βράδυ της 25ης του Μάρτη χαρακτηρίζονται απο όλους τραγικά.

Μόνο που τραγικά δεν είναι τα διαγγέλματα αλλά όλα αυτά που θα ζήσουν οι λαοί των χωρών που συμφωνούνε σε ένα πρόγραμμα σωτηρίας που όταν το ζείς μόνο σωτήριο καταλαβαίνεις οτι δεν είναι.

Στην Κύπρο έγινε μια φοβερή κολοτούμπα αφού απο τον τσαμπουκά του πρώτου ΟΧΙ φθάσαμε στα παρακάλια του τριημέρου με την Κυπριακή ηγεσία να απειλεί ακόμα και με χαρακίρι σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Και αναρωτιέμαι , όπως συχνά το κάνω, αυτός όλος ο τσαμπουκάς που βγήκε προς τα έξω με το πρώτο ΟΧΙ στο πρώτο σχέδιο που πήγε ;

Μέσα σε ένα βράδυ το βροντερό ΟΧΙ έγινε δάκρυα και ιδρώτας και μετά απο μια πραγματική περιπέτεια διαπραγματεύσεων και επαφών φθάσαμε στην συμφωνία ξημερώματα Κυριακής που είναι χειρότερη για την Κύπρο απο την πρώτη που απέρριψαν με το γνωστό και βροντερό τους ΟΧΙ.

Στο πρώτο σχέδιο τους ζητούσαν 10 και τώρα τους παίρνουν 20 και λένε και ευχαριστώ απο πάνω.

Οι Κύπριοι κάνανε μεγάλο λάθος που δεν δεχτήκανε το πρώτο σχέδιο διάσωσης και πραγματικά θα γλυτώνανε αρκετά αν λέγανε ναι με την πρώτη αφού το σχέδιο που πλέον αναγκαστήκανε να δεχτούνε έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Παρόλα αυτά νομίζω οτι η προσαρμογή τους θα είναι πιο εύκολη απο την ελληνική γιατί στην Κύπρο το πρόβλημα είναι κυρίως τραπεζικό και οχι δημοσιονομικό όπως είναι στην Ελλάδα.

Απο το τραγικό διάγγελμα του Αναστασιάδη το βράδυ της Κυριακής κρατώ την εξής φράση : Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήτανε η επόμενη μέρα για την Κύπρο αν δεν κάναμε την συμφωνία.

Διότι όταν είσαι αποφασισμένος να τα σπάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τι σε περιμένει την επόμενη μέρα και να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα όταν ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα και άρχισε το μυαλό μας να παίρνει και ανάποδες στροφές κανείς δεν ήξερε με υπευθυνότητα να μας μας πεί τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και τους έλληνες μια ενδεχόμενη λύση εκτός Ευρώπης.

Ολοι κάνανε υποθέσεις και εικασίες.

Αν έβγαινε κάποιος υπεύθυνα και σοβαρά και μας έλεγε τι θα γινότανε στην Ελλάδα σε περίπτωση καυγά με τους εταίρους θα τα ζυγίζαμε και θα παίρναμε τις τελικές μας αποφάσεις έχοντας γνώση.

Οι έλληνες συμφωνήσαμε έστω και βουβά με τους εταίρους στο πρόγραμμα προσαρμογής που μας προτείνανε χωρίς μά και ταραμά λόγω της τρομοκρατίας που υπήρχε διάχυτη σε περίπτωση μη συμφωνίας αφού δεν γνώριζε κανείς πόσο άσχημα θα ήτανε τα πράγματα.

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες με βροχή αυτήν την εβδομάδα !

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτήν την εβδομάδα θα είναι μπερδεμένος αλλα ανοιξιάτικα μπερδεμένος.

Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλα και συχνές βροχοπτώσεις.

Απο την Πέμπτη και μετά να περιμένουμε βελτίωση και να ελπίζουμε σε ένα πραγματικά ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο.

Φοβερές

ταινίες …

Το τριήμερο που πέρασε ήτανε φοβερό για έναν και μοναδικό λόγο.

Για τον λόγο οτι απολαύσαμε στην ελληνική τηλεόραση δύο φοβερές επετειακές ταινίες για την επανάσταση του 1821.

Την πρώτη την είδαμε το βράδυ του Σαββάτου απο το ΣΤΑΡ και ήτανε ο Παπαφλέσσας με τον Παπαμιχαήλ στον ρόλο του Παπαφλέσσα και ανήμερα 25ης του Μάρτη την ταινία ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ με την Τζένη Καρέζη να υποδύεται την Μαντώ που αγάπησε στο φούλ τον πρίγκηπα Υψηλάντη και διώχθηκε όσο καμμία άλλη απο τον Κωλέττη.

Και οι δύο ταινίες είναι απο τις καλύτερες που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα και αναφέρονται στην επανάσταση του 1821.

Η ταινία Παπαφλέσσας είναι πιο ακριβή απο την ταινία ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ αλλα είναι και οι δύο φοβερές ταινίες κυρίως λόγω του κάστ των ηθοποιών.

Τρελλένομαι για να βλέπω επικές ταινίες.

Γουστάρω πρίγκηπα Υψηλάντη κυβερνήτη Κωλλέτη και Μαντώ στα κάγκελα για τον έρωτα της.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να διατηρείτε σταθερές θερμοκρασίες.

Έρχεται ο Απρίλης ο ψεύτης

Σίγουρα μέσα στο Απρίλη θα πάμε καλύτερα αν και ο Απρίλης ώς γνωστόν είναι ψεύτης και πονηρός μήνας.

Ο Μάρτιος είναι ύπουλος και Απρίλης ψεύτης.

Η Ένωση έκανε άλλη μια αλλαγή , αυτήν την φορά προπονητή , αφού ο Κορωνιός έφυγε και ο Αλεξανδρής ήρθε.

Οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών και καλαθοσφαιριστών δείχνουν πόσο λάθος ήτανε ο σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι και φοβάμαι μην στοιχίσει ακόμα και τον υποβιβασμό της ομάδας μας.

Ο πρόεδρος το παλεύει ακόμα και καλά κάνει αλλα έτσι όπως έχουμε μπλέξει δύσκολα θα ξεμπλέξουμε.

Μακάρι να βγώ ψεύτης και η ομάδα να να σωθεί αλλα δεν το βλέπω.

Και δεν το βλέπω γιατί με αποθαρρύνει πάρα πολύ η απόδωση της ομάδας μας με τον ΚΑΟΔ.

Το Σάββατο η ομάδας μας βάση απόδωσης ήτανε ομάδα Α2.

Λοιπόν λεβέντες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης