Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» βρίσκει το δρόμο του

 Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» βρίσκει το δρόμο του

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα για διορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, το οποίο γρήγορα θ΄ αναλάβει να οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές, για την ανάδειξη κανονικού διοικητικού συμβουλίου.

Στη συζήτηση της αίτησης παραβρέθηκε ο Σταύρος Πεταλωτής που ζήτησε από το δικαστή η απόφαση για το διορισμό προσωρινού συμβουλίου να εκδοθεί γρήγορα για να γίνουν οι εκλογές και η γενική συνέλευση μέσα στο μήνα Νοέμβριο.

Κατά τα άλλα το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» βρίσκει σιγά – σιγά το βηματισμό του, καθώς κατ΄ αρχήν αποκαθιστά τις θέσεις του με την κοινωνία. Η κοινωνία το αντιμετωπίζει πάλι με εμπιστοσύνη κι αυτό φαίνεται από τις δωρεές, που είναι αρκετά πολλές τις τελευταίες εβδομάδες.

Εθελοντές δουλεύουν κάθε μέρα στο ίδρυμα, όπου τα παιδιά από 16 που ήτανε έγιναν 27. Οι εθελοντές καθάρισαν δύο χώρους που για καιρό δεν χρησιμοποιούνταν, έτσι εκεί λειτουργούν κανονικά τα εργαστήρια ζωγραφικής και ξυλουργικής, που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται αυτό το διάστημα, από τις δωρεές, θα χρησιμοποιηθούν για να ρυθμιστεί το χρέος στο ΙΚΑ. Μιλώντας χθες στην εφημερίδα μας, ο Αφεντούλης Τσουλης, είπε ότι η μεγάλη επιτυχία της διοίκησης, έτσι όπως αυτή εκφράζεται σήμερα, είναι ότι πείστηκε ο Στ. Πεταλωτής να μην αποχωρήσει από το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα». Σε αυτό – συνέχισε – έπαιξαν ρόλο οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Στ. Πεταλωτή, από τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, αλλά και τους εργαζόμενους, που τώρα δουλεύουν εθελοντικά, αφού το ίδρυμα δε μπορεί κι αυτούς πλέον να τους πληρώσει.

Ο Αφεντούλης Τσουλης ήταν πολύ αισιόδοξος, ότι το ίδρυμα θα τα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον, λέγοντας ότι γι΄ αυτό μεγάλη εγγύηση είναι η παρουσία του Σταύρου Πεταλωτή.

 

 

Διαβάστε επίσης