Το εντυπωσιακό RIVIERA έφερε 1242 επιβάτες

 Το εντυπωσιακό RIVIERA έφερε 1242 επιβάτες

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, γνωστό μας από προηγούμενες αφίξεις στο λιμάνι της Καβάλας, μπήκε χθες σ΄ αυτό λίγο μετά τις 7.00 το πρωί. Φέτος επισκέφτεται πρώτη φορά το λιμάνι της Καβάλας. Πέρσι το είχε επισκεφθεί δύο φορές. Το RIVIERA είναι ένα εντυπωσιακό και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που κατασκευάστηκε το 2012. Έδεσε στην νότια πλευρά του λιμανιού κι όχι μπροστά από το τελωνείο και την αίθουσα επιβατών.
Μετέφερε 1242 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αμερικανοί και καναδοί, ενώ κάποιοι από χώρες της Ευρώπης.
Το πλήρωμα του RIVIERA,αριθμεί 800 άνδρες και γυναίκες. Το κρουαζιερόπλοιο ήρθε στην Καβάλα από τη Μύκονο. Αναχώρησε χθες το απόγευμα με επόμενο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.
Δεκατέσσερα τουριστικά λεωφορεία, τα περισσότερα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, μετέφεραν τους πιο πολλούς επιβάτες του πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Κάποιοι επιβάτες – μεμονωμένα – κινήθηκαν στην αγορά.
Εκπρόσωπος της Δημωφέλειας μπήκε στο πλοίο με την άφιξή του, μοιράζοντας έντυπο υλικό στους επιβάτες του. Έγινε επίσης ο προβλεπόμενος έλεγχος, από τη Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Στις 12.00 χθες το μεσημέρι τον καπετάνιο του πλοίου συνάντησαν ο πρόεδρος της Δημωφέλειας Στέλιος Σχοινάκης, ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης και του έκαναν συμβολικά δώρα.
Το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, έχει μήκος 240, έδεσε στο κρηπίδωμα νότια στο κεντρικό λιμάνι, το μήκος του οποίου είναι 160 μ. Υπάρχουν για μία ακόμη φορά θέματα ασφάλειας καθώς τμήμα του πλοίου έμενε απροστάτευτο. Ευτυχώς αυτά υποβαθμίστηκαν χθες, στην πρώτη του άφιξη, το 2014 στην Καβάλα. Βοήθησαν γι΄ αυτό οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης