Το ΙΚΑ από ΕΟΠΥΥ γίνεται ΠΕΔΥ!

 Το ΙΚΑ από ΕΟΠΥΥ γίνεται ΠΕΔΥ!

Σήμερα το πρωί επαναλειτουργεί το ισόγειο στο ΙΚΑ Καβάλας. Επανέρχονται οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Είμαστε πια στην εποχή του ΠΕΔΥ. Κι αν σήμερα η λειτουργία του καταστήματος στην Καβάλα δεν είναι ομαλή, αυτό θα επιδιωχθεί να γίνει τουλάχιστον από αύριο.

Χθες συναντήθηκαν στο νοσοκομείο όπου πήραν οδηγίες από τον διοικητή Χρήστο Κοπατσάρη, 15 περίπου γιατροί και 30 περίπου διοικητικοί και νοσηλευτικοί εργαζόμενοι που στο διάστημα που προηγήθηκε δήλωσαν όπως προβλέπονταν συμμετοχή στο νέο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας. Οι γιατροί ορισμενοι από τους οποίους θα εργαστούν στη Χρυσούπολη κα τη Θάσο, φέρονται να είναι, δύο μικροβιολόγοι, ένας γυναικολόγος, πέντε οδοντίατροι, τρεις καρδιολόγοι, δύο παθολόγοι.

Η 4η υγειονομική περιφέρεια από τη Θεσσαλονίκη, θα ορίσει τον υπεύθυνο λειτουργίας του παραρτήματος, στην πραγματικότητα δύο υπεύθυνους, έναν γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, που θα έχει υπό την εποπτεία του, τους γιατρούς συναδέλφους του κι έναν διοικητικο που θα είναι επικεφαλής στο διοικητικό προσωπικο.

Το ΠΕΔΥ Καβάλας που θα λειτουργεί και στην πρώην κλινική «Μητέρα» – μάλλον από αύριο – θ΄ ακολουθεί δύο διαφορετικά ωράρια, 7.00 το πρωί με 3.00 το μεσημέρι, 11.00 το πρωί με 7.00 το απόγευμα.

Επειδή οι γιατροί δεν είναι αρκετοί, θα γίνει νέα προκήρυξη, προκειμένου να δοθεί νέα ευκαιρία στους γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα προσπάθεια του υπουργείου υγείας, μέσω της πρόσληψης επικουρικών γιατρών.

 

 

Διαβάστε επίσης