Το ΚΚΕ Καβάλας κατά της κυβερνητικής πολιτικής

 Το ΚΚΕ Καβάλας κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ οργανώνει συλλαλητήριο με συνθήματα «καμιά ανοχή στη συμφωνία της κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης για την επέκταση του μνημονίου», «κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων, ανάκληση απωλειών», «ρήξη με την ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου που για την πόλη της Καβάλας είναι το πρώτο αντίθετο στην κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Γενάρη, δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ.

Βασικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας της τοπικής επιτροπής Βασίλης Καταπόδης. Το ΚΚΕ εντείνει την κριτική του στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να προβάλει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα, άλλα υποστήριξε προεκλογικά και διαφορετικά κάνει.

«Έρχεται νέο μνημόνιο και νέα μέτρα» προειδοποιεί τους πολίτες ο κ. Καταπόδης.

Στη συνέντευξη τύπου είπε και τα εξής: «Προεκλογικά το ΚΚΕ έλεγε ότι όποια διαπραγμάτευση γίνει μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όποια κυβέρνηση, ακόμη κι απ΄ αυτή την αριστερή κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ – βέβαια αυτονομάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, φαίνεται ότι απέρριψε το αριστερή – λέγαμε λοιπόν πριν από τις εκλογές ότι αυτή η διαπραγμάτευση δε θα είναι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, θάναι για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στη χώρα μας.

Όταν αναζητάς μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά αποδέχεσαι αυτά τα πλεονάσματα και αποδέχεσαι τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση, όταν κάνεις λοιπόν διαπραγμάτευση εντός των τειχών της Ε.Ε. και πάνω στην πεπατημένη, στο μονόδρομο που μας έφερε ως εδώ, δηλαδή σε μία λογική που λέει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να κερδίζουν, δε θα χάσουν τίποτα, το εφοπλιστικό, το βιομηχανικό, το τραπεζικό κεφάλαιο δε θα κόψει τίποτα από την κερδοφορία του, όταν λοιπόν αποδέχεσαι αυτό το δρόμο, είναι φυσιολογικό να βρίσκεται και μπροστά σε αδιέξοδα. Σ΄ αυτά τ΄ αδιέξοδα που φαινομενικά βρίσκεται η κυβέρνηση σήμερα, πρέπει ν΄ απαντήσει ο ελληνικός λαός. Κατ΄ αρχήν να γίνει κατανοητό απ΄ όλους μας ότι η διαπραγμάτευση δε γίνεται για τα δικά του συμφέροντα. 2ον να γίνει καθαρό ότι υπογραφεί η παράταση του μνημονίου».

Διαβάστε επίσης