• 25 Απριλίου 2024,

Το κλείδωμα και η άρνηση του Τόμσεν !

 Το κλείδωμα και η άρνηση του Τόμσεν !

Δύο είναι τα θέματα που μας απασχολούν και θα αποσχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Το ένα είναι το κλείδωμα των μέτρων των 11,5 δις που έχει καταντήσει χειρότερο και απο την γνωστή σε όλους αρμένικη βύζιτα και το άλλο είναι ο καυγάς του Στουρνάρα με τον Τόμσεν που ένα απόγευμα θλιμένο , που λέει και το τραγούδι παρουσιάστηκε στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών άκαμπτος και ανατρεπτικός αφού όλα όσα είχανε συμφωνήσει τις προηγούμενες μέρες τα πέταξε όλα στο καλάθι των αχρήστων και ήθελε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις απο την αρχή.

Γίνονται αυτά τα πράγματα ;

Και αν δεν έπεφτε τηλέφωνα απο τον Σαμαρά στην Λαγκάρντ για να τον μαζέψουν λίγο τον Τόμσεν μπορεί να είχε χοντρύνει η κόντρα και σήμερα να μιλούσαμε κάτω απο άλλες συνθήκες.

Διότι ο Τόμσεν και ο κάθε Τόμσεν που διαπραγματεύεται για λογιαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΕΚΤ και το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εύκολα μπορούν να πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Ο ΄τύπος που σίγουρα δεν μας γουστάρει και πολύ θέλησε σε αυτήντην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η Ελλάδα να δοκιμάσει και τις ανοχές αλλα και τις αντοχές μας.

Λάθος του μεγάλο γιατί είναι γνωστό οτι δεν παίζουν με την φωτιά σε μια χώρα που μυρίζει μπαρούτι.

Τώρα όσο αφορά τα μέτρα μάλλον θα τα μάθουμε αυτήν την εβδομάδα γιατί δεν τους παίρνει άλλο.

Θα πρέπει και να αποφασίσουν αλλα το κυριότερο να μας τα πούνε γιατί δεν μπορούμε να ακούμε τον καθένα να λέει την δική του ιστορία για τα μέτρα των 11,5 δις.

Μέχρι προχθές μας λέγανε για τον φόρο στα ακίνητα των 150 ευρώ και αφιερώθηκαν σελίδες ολόκληρες στον τύπο όπως και εκπομπές στα κανάλια και βγήκε ο Σαμαράς απο την Ρώμη και το διέψευσε με δυό κουβέντες.

Μας είπανε για μαχαίρι στα αναπηρικά επιδόματα και το διέψευσε και αυτό ο Σαμαράς.

Δηλαδή άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Θα πρέπει να βγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να μας πει τι γίνεται και τι έχουν αποφασίσει γιατί δεν μπορούμε να ακούμε τον καθένα να λέει τα δικά του , με αυτά τα δικά του να κάνουμε τα μυαλά μας δικαστήρια και εν συνεχεία να μας λέει οτι δεν ισχύει τίποτα απο αυτά που σας είπανε.

Τέλος πάντων η αυτή την εβδομάδα ή την άλλη τα μέτρα θα ανακοινωθούνε για αυτό να είστε έτοιμοι για συνθήκες πολέμου αφού οι μισοί έλληνες περιμένουν τα μέτρα για να αμολυθούνε στους δρόμους.

Δεν ξέρω αν θα είναι τα τελευταία και θα πονέσουν αυτό που ξέρω είναι οτι σίγουρα θα προκαλέσουν αφού ο κόσμος εδώ και πολλούς μήνες ζεί στα όρια της επιβίωσης.

Αυτό βέβαια για όλους αυτούς που αποφασίζουν τα μέτρα δεν έχει καμμία σημασία και το μόνο που μετράει είναι να μείνει η Ελλάδα στο χρονοδιάγραμμα της οικονομικής της εξυγίανσης.

Προχθές άκουγα κάποιον που έλεγε στο δελτίο του ΑΛΦΑ οτι αν δεν δοθεί επιμήκυνση στο πρόγρμμα θα πρέπει με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό στο τέλος του 2013 να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον ελληνικό προυπολογισμό.

Αν αποφασισθει επιμήκυνση το πλεόνασμα θα γίνει 0 και το 2014 θα γίνει αυτό που θα γινότανε το 2013.

Αν τώρα αποφασισθεί η επιμήκυνση και δεν είμαστε στο 0 το 2013 αλλα μέσα τότε αυτόματα σταματάει η επιμήκυνση και αρχίζουν να βαράνε οι σειρήνες του πολέμου.

Δηλαδή θέλω να πω ότι απο την στιγμή που θα αποφασισθεί η επιμήκυνση θα συνεχίσουμε να είμαστε υπο σκληρη επιτήρηση γιατί και στην φάση της επιμήκυνσης θα υπάρχουν στόχοι και νούμερα που θα πρέπει να πιάνουμε.

Καλός ο καιρός αυτήν την εβδομάδα …

Κατά τα άλλα πάμε καλά και καιρικά η εβδομάδα αυτή θα είναι πάρα πολύ καλή χωρίς βροχές και με νορμάλ θερμοκρασίες.

Τουλάχιστον μέχρι και την Πέμτη ο καιρός θα πάει τραίνο.

Οποιος κοιμάται τα Σαββατοκλύριακα χάνει κιλά !

Έγινε μια έρευνα σε ένα κινέζικο Πανεπιστήμιο που έδειξε οτι ο ύπνος το Σαββατοκύριακο αδυνατίζει.

Και όμως !

Αυτοί που κοιμούνται αρκετές ώρες το Σαβατοκύριακο χάνουν κιλά.

Γιατί άραγε ;

Γιατί κοιμούνται και δεν τρώνε λέτε ;

Δεν σας έχει τύχει ποτέ να λέτε στον ευατό σας:

“ Πάμε να κοιμηθούμε για να μην τρώμε ;”

Και τώρα Football Liguae

Σήμερα μετά απο πολλές αναβολές και περιπέτειες θα γίνει και η κ΄λήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με τον ΑΟΚ να είναι μέσα οριστικά.

Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει δύο ομίλους απο 13 ομάδες στην Β’ Εθνική αλλα δεν το βλέπω να περνάει.

Αν συμβεί αυτό καταλαβαίνετε οτι η ομάδα μας θα ανέβει δια περιπάτου στην σούπερ λίγκ.

Κοίτα να ντύνεσαι καλά ,έρχεται κρύο …

Ένα άλλο που θέλω να σημειώσω είναι η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των βοριάδων που μας αναγκάζει το βράδυ πάνω απο το σεντονάκι να ρίξουμε και την πικέ την κουβερτούλα.

Δεν νομίζω οτι αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί αφού πέρυσι αν θυμάστε απο την 1η του Οκτώμβρη άρχισε το κρύο και σταμάτησε τέλη Μαρτίου.Πέρυσι δηλαδή είχαμε κουραστεί να κρυώνουμε.

Ο φετεινός χειμώνας θα είναι δύσκολος καιρικά αλλα δεν θα μαρτύριο σαν τον περσυνό.

Αφήστε που για φέτος οι έλληνες είναι πιο καλά προετοιμασμέμοι αφού τα ενεργειακά τζάκια έχουν αντικαταστήσει τα απλά και οι λέβητες πετρελαίου έχουν γίνει ξυλολέβητες.

Δεν υπάρχει αυλή σπιτιού που μπορεί έχει την δυνατότητα και δεν έχει 3 τόνους ξύλα.

Θα κάψουμε την υπόλοιπη μισή Ελλάδα που δεν κάψανε οι εμπρηστές προκειμένου να ζεσταθούμε φέτος.

Λοιπόν λεβέντες καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης