• 4 Μαΐου 2024,

Το μισό “ναι” των δανειστών στις μεγάλες μας προσδοκίες

 Το μισό “ναι” των δανειστών στις μεγάλες μας προσδοκίες

Οι απεσταλμένοι των δανειστών μας εδώ και μερικά 24άωρα είναι στην Αθήνα και κάνουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς για πολλά και διάφορα θέματα αφού είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα καμμία απόφαση , απο την πιο ασήμαντη μέχρι την πιο σημαντική, πρέπει να περάσουν απο τους δανειστές.
Εμείς στην ουσία προτείνουμε και αυτοί ή δέχονται ή απορρίπτουν.
Στο γενικότερο αίτημα για φοροελαφρύνσεις των ελλήνων πολιτών και αποακτάσταση των αδικιών ενώ στην αρχή είπανε οχι τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ λένε μισό ναι.
Το μισό ναι σημαίνει οτι έχουμε ελπίδες να πάρουμε αυτό που θέλουμε αφού όσο τα ταμεία του ελληνικού κράτους θα είναι γεμάτα θα μπορούμε στις δέκα παραχωρήσεις που κάνουμε, όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και διαπραγματευόμαστε, να κερδίζουμε και ένα.
Πάντως ο Χαρδούβελης ο Γκίκας λένε όλοι ότι διαθέτει μεγαλύτερο τσαμπουκά απο τον προκάτοχο του ο οποίος βέβαια ήτανε υπουργός οικονομικών σε εποχές πολύ πιο δύσκολες και για την Ελλάδα αλλα και για το συγκεκριμένο υπουργείο.
Ο Χαρδούβελης ανέλαβε την θέση του υπουργού οικονομικών σε μια εποχή που έχει αρχίσει να μπαίνει φώς στο τούνελ της οικονομικής κρίσης.
Βέβαια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε δεν φτάνει μόνο το φώς.
Χρειάζεται και ο τσαμπουκάς ΄που στο συγκεκριμένο υπουργείο είναι πάντα απαραίτητος.
Ο Σαμαράς έχει πεί οτι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι το Φθινόπωρο και μετά τις τελικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα διώξει τους δανειστές και θα πάρουμε την τύχη της χώρας μας στα χέρια μας χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν.
Ετσι ακριβώς δεν το είπε αλλα αυτό εννοούσε.
Μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί η Ελλάδα αυτή δεν σηκώνει άλλη ομηρία.
Δεν γίνεται λόγος για νέους φόρους , αφού τα πήρανε όλα , αλλα θα πρέπει σιγά – σιγά και οι φόροι που μπήκανε τα τελευταία χρόνια να αρχίσουμε να τους ξηλώνουμε για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όλοι εμείς που έχουμε πηδήξει απο τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ χωρίς σωσσίβιο.
Η Ολγα Τρέμη υπέβαλε την παραίτηση της στο ΜΕGA και αν η παραίτηση αυτή γίνει δεκτή την Παρασκευή θα είναι η τελευταία φορά που θα την δούμε να παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων.
Αυτό που δεν μάθαμε είναι τους λόγους που την οδηγήσανε στην παραίτηση αυτή αφού είναι γνωστό οτι το κανάλι θέλει να την κρατήσει και μάλιστα είναι έτοιμο να της προτείνει δημοσιογραφική εκπομπή.
Εγώ πάντως αν ήμουνα ΜΕΓΚΑ θα έβαζα την Καϊλή να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του καναλιού.
Η Τρέμη είναι καλή δημοσιογράφος αλλα έχει κάνει τον κύκλο της στην συγκεκριμένη θέση.
Θα πρέπει ή να αλλάξει στέγη τηλεοπτική ή να πάει να κάνει τα μπάνια της να ξεκουραστεί να την ξεχάσουμε και να μας ξεχάσει.
Φοβερό το μπουρίνι το βράδυ της Τρίτης που το περιμέναμε αφού είμασταν ενημερωμένοι – προετοιμασμένοι και απο την ΕΜΥ αλλα και απο τα όσα είχανε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην Θεσ/νίκη που στην κυριολεξία βούλιαξε.
Γνωρίζαμε οτι αυτό το μπουρίνι ερχότανε και προς τα εδώ αλλα δεν περιμέναμε οτι η βροχή μετά την καταιγίδα θα είχε χειμερινή διάρκεια.
Έχω την εντύπωση οτι πλέον και στην Ελλάδα το κλίμα άρχισε να γίνεται τροπικό αφού τέτοιου είδους κακοκαιρίες στην καρδιά του καλοκαιριού έχουμε μόνο σε τροπικά μέρη.
Το θέμα είναι οτι το προχθεσινό αυτό μπουρίνι μας ταλαιπώηρησε αφού δημιούργησε αρκετά προβλήματα.
Απο διακοπές ρεύματος μέχρι καθυστέρηση στην άφιξη του φέρρυ που ερχότανε εκείνη την ώρα απο Θάσο και περίμενε να κοπάσει η κακοκαιρία για να δέσει.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ μετά τις βροχές και τις καταιγίδες έρχεται καύσωνας , ευτυχώς μίνι με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 35 βαθμούς τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.
Νομίζω οτι για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι θα έρθουμε έστω και για ένα διήμερο αντιμέτωποι με πσραγματικά υψηλές θερμοκρασίες αν και τα τελευταία χρόνια αυτό που μας απασχολεί και μας κάνει δύσκολη την ζωή τα τελευταία καλοκαίρια είναι ο καυτός ήλιος.
Χωρίς να έχει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ο ήλιος καίει και κάνει την κατάσταση αφόρητη.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και είμαστε έτοιμοι να τα ζήσουμε.
Θέλω να σας θυμίσω οτι εδώ και μερικές ξεκινήσανε και οι εκπτώσεις στην αγορά και είναι αλήθεια οτι αυτές τις πρώτες μέρες εκπτώσεων η κίνηση ήτανε αρκετά ικανοποιητική.
Αν βοηθήσει και ο καιρός και δεν έχουμε και κανα τσουνάμι τις επόμενες ημέρες νομίζω οτι θα πάμε καλά και η αγορά της Καβάλας θα δουλέψει.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης