Το Νηπιαγωγείο «Θωμά» στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

 Το Νηπιαγωγείο «Θωμά» στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), το ιδιωτικό νηπιαγωγείο Θωμά επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την κεντρική βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης, στα πλαίσια ενόςprojectπου επεξεργάζονται εδώ και έναν μήνα με τίτλο «εγώ και ο εαυτός μου»

Τα νήπια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου παρακολούθησαν σε προτζέκτορα την αφήγηση του παραμυθιού « ο μπερδεμένος χαμελαίων» και έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια.

Ο χαμελαίων είναι ένα ζώο το οποίο έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον και να αλλάζει την εξωτερική του εμφάνιση όποτε κινδυνεύει. Στο συγκεκριμενο όμως παραμύθι ο χαμελαίων άλλαζε συνεχωςτην εξωτερική του εμφάνιση, για να είναι αρεστός στους φίλους του τα ζώα.

Τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτόνι τους φίλους του χαμελαίωντα και στη συνέχεια έκοψαν τα διάφορα μέρη των ζώων φτιάχνοντας τα δικά τους περίεργα ζώα δίνοντά τους αστεία ονόματα.

Διασκέδασαν φτιάχνοντας ονόματα- γλωσσοδέτες αλλά και έμαθαν ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουμε τον εαυτό μας για να αρέσουμε στους άλλους.

 

Διαβάστε επίσης