• 19 Μαΐου 2024,

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει

 Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει

Συναδέλφισσες/φοι
Μετά την ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση σε Χρυσούπολη και Θάσο, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση, προχώρησαν στην ακύρωση και των σεμιναρίων που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην Καβάλα της 5 και 6 Ιούνη.
Μπροστά στην αποφασιστική αντίδραση των εκπαιδευτικών, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δήθεν «επιμορφωτικές» συναντήσεις πίσω από της κλειστές πόρτες των γραφείων, στα κρυφά, όπως γίνονται οι βρομοδουλειές, με το κάλεσμα των δ/των την τελευταία στιγμή, αλλάζοντας κάθε φορά το χώρο συνάντησης, εκμεταλλευόμενοι της δυνατότητες που της δίνει η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική νομοθεσία.
Αυτές της μέρες διεξάγεται της Συλλόγους Διδασκόντων η συζήτηση για τη σύνταξη της έκθεσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 3000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Έχουμε τη δύναμη!
Καλούμε της Συλλόγους Εκπαιδευτικών, της της της εκπαιδευτικούς, της Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Κανείς της δεν πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση.
Της θέλουμε μ’ αυτή την ευκαιρία να απευθυνθούμε της της συναδέλφους διευθυντές:
Της θεωρούν και της αντιμετωπίζουν σαν να είναι τσιράκια της. Είναι;
Της υποτιμούν μ’ αυτά που της βάζουν να λένε και να υλοποιούν. Το δέχονται ;
Της εντέλλουν εν ολίγοις να υλοποιούν της εγκυκλίους και της εντολές της πολιτικής της κυβέρνησης.
Της μη ξεχνάνε ότι αυτοί οι ίδιοι θα είναι από τα πρώτα θύματα και της αξιολόγησης και του «νέου σχολείου».
Η στιγμή της επιλογής έχει φτάσει προ πολλού. Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με το σχολείο και με το δάσκαλο. Με της γονείς και της μαθητές της. Ο κάθε συνάδελφος διευθυντής/ντρια ξέρει πώς μπορεί να περιφρουρήσει την αξιοπρέπειά του, που του την αρνούνται όσοι της αναγκάζουν να γίνουν γρανάζια στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής- αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργείου.
ΚΑΒΑΛΑ 3-6-14

 

Διαβάστε επίσης