• 6 Μαΐου 2024,

Το πρώτο ταξίδι της Αλεξάνδρας Τσανάκα

 Το πρώτο ταξίδι της Αλεξάνδρας Τσανάκα

Την Πέμπτη επέστρεψε από την Πορτογαλία η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα, μετά το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε εκτός ελληνικών συνόρων ως μέλος του κοινοβουλίου. Η κ. Τσανάκα ταξίδεψε με την ιδιότητα του μέλους της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη σύσφιξη των λαών της Μεσογείου. Στη διάρκεια των τριών ημερών του ταξιδιού συζητήθηκε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αν και οι κυβερνήσεις των χωρών της Μεσογείου φάνηκαν να συμφωνούν, ωστόσο οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται με εκείνες των κυβερνήσεων της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι της, η κ. Τσανάκα ενημερώθηκε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Σημαντική εξέλιξη είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζαχάρεως. Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκού εταίρους, η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι πλησιάζει η στιγμή της συμφωνίας με τη διατήρηση των ελληνικών κόκκινων γραμμών.

Νέα ερώτηση κατατέθηκε την Πέμπτη από 32 βουλευτές στο υπουργείο δικαιοσύνης για την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε ενόψει ενδεχόμενων μελλοντικών κινητοποιήσεων, να μη τιμωρούνται ποινικά οι ναυτεργάτες για παρακώλυση συγκοινωνών. Η αναδρομική ισχύ μιας τροποποιήσεως δεν είναι δυνατή, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κύκλων του υπουργείου, διότι θα θεωρηθεί αντισυνταγματική. Αυτό σημαίνει ότι η τύχη των ναυτεργατών της Καβάλας και η πιθανή τιμωρία τους θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

Διαβάστε επίσης