• 19 Μαΐου 2024,

Το σωματείο ζητά συνάντηση με τον Τσάρα

 Το σωματείο ζητά συνάντηση με τον Τσάρα

Στη διάρκεια της αυριανής  ημέρας επανέρχεται κανονικά το φυσικό αέριο στη μονάδα αμμωνίας στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη. Το φυσικό αέριο είναι στη διάθεση της εταιρίας απ΄ την περασμένη Κυριακή, όμως για να λειτουργήσει η μονάδα της αμμωνίας έπρεπε να προηγηθεί σχετική διαδικασία που είχε κυρίως σχέση με την απαραίτητη παραγωγή αζώτου.

Από σήμερα αρχίζει κανονικά η παραγωγή λιπάσματος. Το εργοστάσιο ξεπερνά όσο μπορεί να γίνει αυτό μία ολόκληρη περιπέτεια που διήρκεσε περισσότερο από ενάμιση μήνα.

Γι΄ αυτό και οι εργαζόμενοι στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην ψυχολογία τους. Αναγνωρίζουν ότι απετράπησαν τα χειρότερα, υπάρχουν όπως λένε διάφορα σημαντικά ανοιχτά ζητήματα, που πρέπει από δω και πέρα να ρυθμιστούν. Οι ίδιοι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η νέα συμφωνία ανάμεσα στη Βιομηχανία και τη ΔΕΠΑ, είναι μία συμφωνία που θα κριθεί στην πράξη, κάθε μέρα, καθώς η ΔΕΠΑ θα κόψει το φυσικό αέριο, αν έστω μια πληρωμή της ΒΦΛ δεν γίνει στην ώρα της.

Το σωματείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ζήτησε ήδη συνάντηση με τον Διευθυντή Γιάννη Τσάρα, από τον οποίο ζητά εξηγήσεις και κυρίως ενημέρωση για το τι θα συμβεί από δω και πέρα.

Όπως είπε χθες στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσιμενίδης, οι εργαζόμενοι ζητούνε από τον κ. Τσάρα ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον. Τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ότι χρέη της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων δεν είναι μόνο αυτά που έχουν σχέση με τη ΔΕΠΑ και την καινούρια ρύθμιση. Οφείλονται χρήματα σε προμηθευτές, όπως επίσης και στους ίδιους τους εργαζόμενους που δεν έχουνε πληρωθεί το μήνα Ιανουάριο.

Υπάρχει λοιπόν μία ολόκληρη συζήτηση που πρέπει να γίνει, όπως φυσικά θα γίνει συζήτηση και για τα χρήματα που η εταιρία οφείλει στους πρόσφατους συνταξιούχους της.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στο ραντεβού με τον Γιάννη Τσάρα, που δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα ή αύριο.

Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν από κοντά τη λειτουργία του εργοστασίου, διατυπώνουν μόνο συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς όπως πιστεύουν, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος, ότι όλα όσα συμφωνήθηκαν με την ΔΕΠΑ θα τηρηθούν, καθώς η εταιρία φαίνεται ξεκάθαρα ότι από πλευράς ρευστότητας αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης