• 7 Μαΐου 2024,

Το Σωματείο πάει… ΣΥΡΙΖΑ στο Σιμιτσή

 Το Σωματείο πάει… ΣΥΡΙΖΑ στο Σιμιτσή

Σοβαρεύουν τα πράγματα ανάμεσα στο Δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή και του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου των Δημοτικών Υπαλλήλων. Αφορμή αυτή τη φορά είναι δηλώσεις του Κωστή Σιμιτσή που θεωρήθηκαν από το σωματείο, υποτιμητικές για τα μέλη του, δηλώσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με τις οποίες οι καλύτεροι δημοτικοί υπάλληλοι της Καβάλας, είναι οι ειδικοί συνεργάτες, οι σύμβουλοι του δημάρχου.

Με αφορμή αυτή τη φράση του Κωστή Σιμιτσή, το σωματείο αντέδρασε εκδίδοντας ακόμη και ανακοίνωση που μοίρασε στα μέλη του, ανήρτησε σε χώρους μέσα στο δημαρχείο, ανακοίνωση που δεν μένει στην ουσία υποτίθεται της παρεξηγημένης δήλωσης, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θέματα που φτάνουν μέχρι το μισθό του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή.

Η διοίκηση του σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων είναι καινούρια. Όταν εκλέχτηκε πρόεδρος αυτής ο Κώστας Γερακίνης, είχε γίνει μία μεγάλη έκπληξη καθώς φαβορί για τη θέση ήταν ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Τελικά ο Γ. Χ»Κωνσταντίνου ηττήθηκε στην εσωτερική ψηφοφορία του σωματείου, στη συνέχεια παραιτήθηκε κι από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.

Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου κατηγορείται ότι ακολουθεί μία περίεργη στενά συνδεδεμένη με το ΣΥΡΙΖΑ τακτική, ήδη έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ομοσπονδίας, περισσότερες από μία φορές.

Τώρα στα πλαίσια της ίδιας αριστερής στάσης αναζητά αφορμές προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της. Αλλά ακόμη κι όταν υπάρχει θέμα, οι χειρισμοί του συμβουλίου, δεν είναι και οι καλύτεροι.

Χθες ο Κ. Σιμιτσής έδωσε στη δημοσιότητα απαντητικό κείμενο στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας. Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωστής Σιμιτσής, απέστειλε στο πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας Κώστα Γερακίνη την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι (και συναγωνιστές, ελπίζω, για έναν καλύτερο Δήμο),

Πληροφορήθηκα ότι διακινήσατε ένα έγγραφο διαμαρτυρίας για δηλώσεις μου. Δεν μου το επιδώσατε οι ίδιοι ούτε ήρθατε στο γραφείο μου να διατυπώσετε τις ενστάσεις σας. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί στην προσπάθειά σας να κατοχυρώσετε αγωνιστικές δάφνες μειώνετε κατάφωρα τον ρόλο σας ως συνδικαλιστών και υποβαθμίζετε την έννοια του διαλόγου, που είναι το πιο βασικό εργαλείο για την επίλυση των όποιων διαφορών.

Ή μήπως τελικά να υποθέσω πως δεν υπάρχουν διαφορές…

Θα συμφωνείτε κι εσείς πως ανάμεσα στους υπαλλήλους του Δήμου υπάρχουν ποιοτικές διαφορές. Δεν είναι όλοι άριστοι ούτε όλοι χείριστοι. Συνολικά 1000 περίπου άνθρωποι εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας και θα ήταν θαύμα αν όλοι είχαν την ίδια απόδοση. Μπορεί όλων οι υπηρεσιακοί φάκελοι να μη γνωρίζουν άλλο βαθμό εκτός από το «άριστα», αφού οι αξιολογήσεις γίνονται μεταξύ συναδέλφων, ξέρουμε όμως πολύ καλά πως στην πραγματικότητα υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις. Αυτές οι αποκλίσεις δεν είναι σωστό να σταματήσουν; Βοηθήστε τη διοίκηση να τις εντοπίσει και να τις περιορίσει. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας και όχι για να εφησυχάζουμε και να επαναπαυόμαστε απολαμβάνοντας προνόμια που σε λίγο καιρό μπορεί να τα σκορπίσει η θύελλα της οικονομικής κρίσης.

Επανειλημμένα έχω επαινέσει τους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια να παρακινηθούν και οι λιγότερο καλοί, οι λιγότερο φιλότιμοι, οι λιγότερο δραστήριοι, ώστε να λάβουν κι αυτοί μέρος στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στην ανύψωση του Δήμου μας και της Καβάλας.

Αν ο καθένας μας υπηρετήσει με λίγο περισσότερη ευσυνειδησία και διάθεση, πολλά μπορούν να διορθωθούν.

 

Υ.Γ. 1. Περίμενα ν’ απαντήσετε με την ίδια και μεγαλύτερη ευαισθησία στις πολύ σοβαρές κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τα επαγγελματικά σωματεία της πόλης μας και υιοθετήθηκαν από τους προέδρους του Επιμελητηρίου Καβάλας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Καβάλας για παράνομη εργασία των υπαλλήλων του Δήμου μετά το τυπικό πέρας του ωραρίου τους.

 

Υ.Γ. 2. Δεν με ενοχλεί η δημοσιοποίηση αλλά η παραποίηση των προσωπικών μου δεδομένων. Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα η μηνιαία αντιμισθία των δημάρχων πόλεων που έχουν πληθυσμό από 20.000 εως 100.000 κατοίκους μετά την 01/08/2012 γίνεται 3.600 € μικτά και 2.332 € καθαρά.

Με το Ν. 4024/11 έχει παρακρατηθεί μια μηνιαία αποζημίωση από όλους τους αιρετούς, οπότε πληρώνονται για 11 και όχι για 12 μήνες. Συνεπώς, η μηνιαία μου αποζημίωση είναι περίπου 1.900 €. Χωρίς να παραπονούμαι (απλώς γνωστοποιώ), θυμίζω πως στις 31/12/2010 η καθαρή μηνιαία αποζημίωση ήταν 3.300 €, δηλαδή υπέστη έκτοτε μείωση περίπου 43%, χωρίς να συνεκτιμάται και η επιβάρυνση από τη θέσπιση του ασυμβίβαστου».

 

Διαβάστε επίσης