Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο συνεχίζεται…σε Ελευθεραί, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο

 Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο  συνεχίζεται…σε Ελευθεραί, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος μικρών επισκεπτών, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Παγγαίου, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών και στις Δημοτικές Κοινότητες Ελευθερούπολης και Νέας Περάμου.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερών, μικροί και μεγάλοι  είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν την μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Ονείρου μέσα από μια δίωρη  εορταστική εκδήλωση  με κεντρικούς «οικοδεσπότες» το Καλλιτεχνικό  σχήμα Ξωτικών, Αγ. Βασίλη και Ξυλοπόδαρου και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερών. Κυριάρχησαν  τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και τα ταχυδακτυλουργικά καθώς και η ζωγραφική προσώπου, με τα παιδιά να εύχονται χρόνια πολλά σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και στον αντιδήμαρχο Πάρη Γρηγοριάδη, την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, Όλγα Αμπατζιά, την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, Ελένη Μπενή , τον δημοτικό σύμβουλο,  Γρηγόρη Μισσιριάν και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστο Ζαμπούνη, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης», πραγματοποιήθηκε παραδοσιακή χορωδιακή εκδήλωση, με τη  συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης και της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο.

Την Κυριακή το πρωί στον δημοτικό κήπο στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου έχει στηθεί το σκηνικό του Χριστουγεννιάτικου Ονείρου, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις βόλτες τους με τα «pony cycles» και  τα ηλεκτροκίνητα οχήματα «Peg Perego»  τα οποία παρείχε ο δήμος Παγγαίου δωρεάν ,  ενώ μεταξύ των παράλληλων δράσεων, το σχήμα των ξωτικών δημιούργησε «καλλιτεχνικά» μέσα από  δραστηριότητες «face painting» με  τους αντιδημάρχους, Αποστολία Δημητρακούδη και Κώστα Τσάκαλο να δίνουν το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και πλήθος δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Την ίδια ημέρα, στην έδρα της Δημοτικής  Κοινότητας Ελευθερών, στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Περάμου, το σχήμα των δύο Ξωτικών, του ξυλοπόδαρου, του άγγελου, του χρυσού αστεριού και  της νεράιδας του χιονιού, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων,  του Συλλόγου Γονέων  και μαθητών από το ΓΕΛ Νέας Περάμου, και την «εν πλω» παρουσία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου δήμου Παγγαίου «συνέπραξαν» εορταστικά μέσα από τη δίωρη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  με κεντρικούς πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά τα οποία απασχολήθηκαν δημιουργικά μέσα από τις ποικίλες δράσεις, με τον αντιδήμαρχο  Πάρη Γρηγοριάδη, την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, Όλγα Αμπατζιά, την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, Ελένη Μπενή , τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Μάκη Ζουμπλιό καθώς και  δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να δίνουν το «παρών» στην εκδήλωση.

 Θέμα: « Ευχαριστήριο για την συλλογή ρούχων και τροφίμων για τους μετανάστες»

Ο δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά την Δράση Παγγαίου ΥποστηρίΖΩ  και την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, για την ιδιαίτερη  πρωτοβουλία συλλογής ειδών ρουχισμού και τροφίμων, προκειμένου να διατεθούν στους μετανάστες  που έρχονται στην  χώρας μας, καθώς και για την αγαστή συνεργασία τους κατά τη διάρκεια του συνόλου των δράσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί  ότι στη συγκεκριμένη δράση  συμμετείχε μεγάλος αριθμός  Πολιτιστικών  Συλλόγων  και Σχολείων του δήμου Παγγαίου.

Η αποστολή περιελάμβανε  19 τόνους με είδη ρουχισμού, τα οποία μεταφέρθηκαν με χορηγία από την ACS Ελευθερούπολης  στη Μυτιλήνη.  Στο ίδιο πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα, μεγάλη ποσότητα ρουχισμού και τροφίμων μοιράστηκαν στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας « Απόστολος Παύλος» από εθελοντές της Δράσης  Παγγαίου ΥποστηρίΖΩ  σε συνεργασία με εργαζόμενους του δήμου Παγγαίου  και τον γενικό γραμματέα του δήμου,  Γιώργο Καλλινικίδη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι , στην πρωτοβουλία, φορείς ευχαριστηθούν  θερμά,  τους συνδημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές, καθώς και τα μέλη και Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων για την καθοριστική συνδρομή τους και  τέλος, την εταιρία ταχυμεταφορών  ACS  Ελευθερούπολης για την ευγενική χορηγία της.

« Προσφορά δώρων σε παιδιά από το Παγκόσμιο Ίδρυμα «Φρίξος Β. Παπαχρηστίδης»

Μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία,  για ακόμα μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, από το  Παγκόσμιο Ίδρυμα «Φρίξος Β. Παπαχρηστίδης», ύστερα από επαφή  του εκπροσώπου της οικογένειας Παπαχρηστίδη, Αρχιμανδρίτη, Απόστολο Καβαλιώτη με τη Διοίκηση του δήμου Παγγαίου, μέσα από την προσφορά δώρων, στα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ελευθερούπολης και Χορτοκοπίου.

Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, τον γενικό γραμματέα του δήμου, Γιώργο Καλλινικίδη, τον δημοτικό σύμβουλο, Πέτρο Καλένη και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Παπαχρηστίδη, Αρχιμανδρίτη, Απόστολο Καβαλιώτη.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Φρίξο Παπαχρηστίδη, που όπως χαρακτηριστικά αναλύθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και τη γενέτειρά του, και έδρα του Καλλικράτειου δήμου Παγγαίου, Ελευθερούπολη, την οποία ευεργέτησε ποικιλοτρόπως.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, αναφέρθηκε στο ύψιστο αγαθό της κοινωνικής προσφοράς και στο μεγάλο έργο του Φρίξου Παπαχρηστίδη, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν τα δώρα στα νήπια.

 

Φωτ. Υλικό: προσφορά δώρων 1-2

Διαβάστε επίσης