• 19 Μαΐου 2024,

Τριάντα έξι Καβαλιώτες προσλήφθηκαν ήδη στο γεωτρύπανο της Energean – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες του rigup

 Τριάντα έξι Καβαλιώτες προσλήφθηκαν ήδη στο γεωτρύπανο της Energean – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες του rigup

Στους 36 ανέρχονται οι Καβαλιώτες που προσλήφθηκαν με την δραστηριοποίηση του γεωτρυπάνου Energean Force στον κόλπο της Καβάλας.

Το ειδικευμένο προσωπικό ήδη εκπαιδεύεται από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του γεωτρυπάνου με σκοπό να αποκτήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απαιτείται ώστε μέσα στην επόμενη διετία να αναλάβει αυτό τη διαχείριση του Energean Force.

Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα αποτελέσουν με αυτόν τον τρόπο το πρώτο ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα με βιογραφικό στη διαχείριση πλωτού γεωτρυπάνου.

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, μαζί με τις υφιστάμενες στην Καβάλα που σχετίζονται με τις εργασίες του γεωτρυπάνου και μαζί με το ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό από το εξωτερικό ανεβάζουν σε περίπου 150 συνολικά τους εργαζόμενους που απασχολούνται με άξονα το Energean Force.

Στη διάρκεια της επιλογής των εργαζομένων που στελεχώνουν το ιδιόκτητο πλωτό γεωτρύπανο της Energean Oil &Gas έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.800 βιογραφικά από στελέχη και εργαζόμενους με σημαντικές εμπειρίες και προσόντα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αγκυροβολίας και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία rigup, δηλαδή της εγκατάστασης του γεωτρητικού εξοπλισμού στην εξέδρα Alpha του Πρίνου. Από την συγκεκριμένη εξέδρα θα πραγματοποιηθούν οι τέσσερις πρώτες γεωτρήσεις από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για τον Κόλπο της Καβάλας. Η εκτέλεση της πρώτης γεώτρησης είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.

Για τις εκτελούμενες εργασίες, έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας από τον γαλλικό νηογνώμονα BureauVeritas καθώς και από τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV – GL.

 

Διαβάστε επίσης