Τσατσούλης-Χατζηδάκης για το 12%

 Τσατσούλης-Χατζηδάκης για το 12%

Στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον Πρωθυπουργό ο Άγγελος Τσατσούλης μίλησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης για το 12%. Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για το τι είπε ο κ. Στουρνάρας στους βουλευτές των δύο Νομών την προηγούμενη εβδομάδα. Δήλωσε πλήρη άγνοια για το σενάριο εξασφάλισης της επιδότησης εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ. «Παρόλα αυτά το γραφείο μου είναι ανοιχτό, ελάτε να τα πούμε» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Τσατσούλης (μίλησε αμέσως μετά τον κ. Μίχαλο) έθεσε το θέμα των δανείων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. «Μα ακόμη δεν λύθηκε αυτό το θέμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς. Για την χθεσινή συνάντηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Συντεχνία ολιγαρχών που συμβουλεύει την τρόικα, με μέλη της να έχουν αναλάβει σημαντικούς ρόλους στις παρυφές της κυβέρνησης επηρεάζοντας τους υπουργούς για νομοθετικές ρυθμίσεις σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταγγέλλει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τη διοίκηση της ΚΕΕΕ και ο κ. Μίχαλος περιέγραψε τα παραπάνω με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από το 2015. Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος τόνισε μιλώντας για εγχώριους ολιγάρχες: «Δυστυχώς βρισκόμαστε στο στόχαστρο της τρόικας και ήδη έχει δρομολογηθεί ο αφανισμός μας. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα για την χώρα. Είναι πρωτίστως πολιτικό. Γιατί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο διωγμός του επιμελητηριακού θεσμού δεν αποτελεί εμμονή της τρόικας. Είναι ο μεγάλος στόχος εγχώριων ολιγαρχών που αδιαφορώντας για το καλό της πατρίδας, αρέσκονται να παίζουν παιχνίδια επίδειξης δύναμης, που εν τέλει θα τους αποφέρουν και μεγαλύτερα – αθέμιτα θα έλεγα – κέρδη, μεταλλάσσοντας τη φυσιογνωμία της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμμαχήσει με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ κάνει λόγο για συντεχνία των ολιγαρχών:

«Και σ’ αυτή τη μάχη που έχουν ξεκινήσει εναντίον μας, σας θέλουμε σύμμαχο. Και είμαστε οι πολλοί και μάλιστα από τα πλέον υγιή κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι σε μια χώρα 12 εκατομμυρίων, όπου εργάζονται λιγότερα από τα 5 εκατομμύρια, το ένα εκατομμύριο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, κανένας λογικός άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να το αποκαλέσει συντεχνία που επιζητεί στήριξη των συμφερόντων της. Αντίθετα συντεχνία που δρα μόνο για τα δικά της οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα είναι αυτοί οι λίγοι που σήμερα όχι μόνο συμβουλεύουν την τρόικα, αλλά πλέον με την ανοχή κάποιων πολιτικών – αν όχι με την στήριξη τους – έχουν αναλάβει ρόλους σημαντικούς στις παρυφές της κυβέρνησης. Υποδεικνύουν νομοθετικές ρυθμίσεις και επηρεάζουν υπουργούς, όπως ακριβώς έγινε και στη περίπτωση της ρύθμισης νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια»

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης