Τσικνοπέμπτη στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα

 Τσικνοπέμπτη στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα

Το ίδρυμα Αγία Μαρίνα βρίσκεται σε μια καλή περίοδο αυτούς τους μήνες και δεν το κρύβει. Έχει τη διάθεση, έχοντας λύσει ή τακτοποιήσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, για περαιτέρω εκδηλώσεις και ανοίγματα προς την κοινωνία.

Χθες λοιπόν γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη. Η διοίκηση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, το προσωπικό, οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό και φυσικά τα ίδια τα παιδιά, πολλά από τα οποία ήταν ντυμένα καρναβάλια.

Οι ψησταριές πήραν μπρος και έψησαν μεγάλες ποσότητες κρεάτων, όλες δωρεές τοπικών επιχειρήσεων. Οι σαλάτες, το κρασί, το τσίπουρο, ήταν κι αυτά προσφορές ιδιωτών.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Πεταλωτής αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, ευχαριστώντας όλους τους καβαλιώτες επαγγελματίες που έκαναν αυτές τις δωρεές. Είπε τα εξής: «Σήμερα (χθες) σύμφωνα με τα ελληνικά ήθη και έθιμα γιορτάζεται αυτή την Πέμπτη, η Τσικνοπέμπτη. Εμείς εδώ δε θα τσικνίσουμε, αλλά θα φάμε, θα πιούμε και θα μεθήσουμε. Τα παιδιά είναι ντυμένα καρναβάλια. Όλα τα προϊόντα που θα σερβίρουμε σήμερα είναι προσφορά των καβαλιωτών. Είμαστε πάρα πολλοί ευχαριστημένοι από τους καβαλιώτες και τις καβαλιώτισσες. Το φιλότιμο και η ευασθησία των καβαλιωτών για το ίδρυμα έχει ξεπεράσει τα όρια. Είναι δηλαδή πάρα πολλά αυτά που προσφέρουν οι άνθρωποι παρόλο τις δύσκολες μέρες και εποχές που ζούνε».

 

Διαβάστε επίσης