• 8 Μαΐου 2024,

Υπάρχει ενδιαφερόμενος ιδιώτης για το εκθεσιακό

 Υπάρχει ενδιαφερόμενος ιδιώτης για το εκθεσιακό

Στην Αθήνα ήταν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς. Συμμετείχε με το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ στην επίσκεψη που έγινε το μεσημέρι στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα.

Την περασμένη εβδομάδα συνάντησε στη Θεσσαλονίκη τη γενική γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού κα Μενδόνη με την οποία συμφωνήθηκε νέα συνάντηση στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου.

Η συζήτηση αναφέρεται σε ένα ειδικότερο θέμα που ανέκυψε τελευταία σχετικά με την εγκατάσταση του επενδυτή στα λουτρά των Ελευθερών.

Χθες στο υπουργείο οικονομικών ο Αρχέλαος Γρανάς ζήτησε να ξεμπλοκαριστεί το έργο που αφορά την παραλία στην Καλλιράχη για το οποίο έχουνε εξασφαλισθεί 700.000 ευρώ για να διορθωθούν ζημιές από το Φεβρουάριο του 2005 από την κακοκαιρία που συνέβη τότε.

Το έργο αυτό αποκατάστασης της παραλίας και επείγοντα έργα στην Καλλιράχη, ενεπλάκη στη γραφειοκρατία και τώρα κινδυνεύει να μην επανέλθει ποτέ.

Στο μεταξύ αμέσως μετά έκθεση του Επιμελητηρίου που τελειώνει αυτές τις ημέρες η περιφερειακή ενότητα Καβάλας θ΄ αναλάβει πρωτοβουλία, για να λειτουργεί οργανωμένα όλο το χρόνο το εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης.

Στο διοικητήριο λένε ότι υπάρχουνε αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές, που θα ήθελαν να αναλάβουν το εκθεσιακό κέντρο και να το λειτουργούν διοργανώνοντας ή έστω φιλοξενώντας διάφορες εκδηλώσεις κι εκθέσεις.

Αυτή την περίοδο η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, είναι σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο για να πορευτούν μαζί, τον Οκτώβριο ώστε να δημιουργηθεί μία διακήρυξη, να δημοσιευθεί στον τύπο, η οποία θα αναζητά επενδυτή για να νοικιάσει το εκθεσιακό κέντρο.

Προηγουμένως εξετάστηκαν αλλά δεν προχώρησαν διάφορες άλλες λύσεις, μεταξύ των οποίων και το εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, να λειτουργεί με ευθύνη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης