Υπάρχει τελικά βάση συζήτησης ;

 Υπάρχει τελικά βάση συζήτησης ;

Και ενώ τα πράγματα ήταν κρίσιμα και δεν υπήρχε άλλος χρόνος για χάσιμο ξαφνικά μας λένε οτι πάμε καλά , υπάρχει βάση συζήτησης και μας παραπέμπουν σε ένα ακόμα έκτακτο Eurogroup αποκλειστικά με θέμα την συμφωνία την Πέμπτη.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση επίτευξη συμφωνίας  αλλα θα πρέπει οι δανειστές ΄να έχουν τον χρόνο να τις εξετάσουν σε βάθος για διαπιστώσουν αν αυτά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση φτάνουν μεδούλι.

Αυτό το χρόνο θα τον βρούνε μέχρι την Πέμπτη όπου και θα ξεκινήσουν απο νωρίς το πρωί οι επαφές και όλοι περιμένουν την Πέμπτη 25 του μήνα να ανακοινώσουν την συμφωνία.

Φαίνεται απο αυτά που διαβάζουμε και ακούμε οτι ο Τσίπρας έκανε λίγο (;) πίσω προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών , παραβίασε δηλαδή κάποιες κόκκινες γραμμές με αντάλλαγμα το κούρεμα του ελληνικού χρέους που είναι πολύ σοβαρή υπόθεση αφού το χρέος ώς έχει δεν έχει καμμία τύχη.

Και αυτό και εμείς που θα πρέπει να το πληρώσουμε.

Ο Τσίπρας θέλει συμφωνία , είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω και κάνει πίσω αλλα θα πρέπει να του δώσουν και κάτι για να μην φάει ξύλο όταν θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι δανειστές λοιπόν μετά απο πολύωρες συσκέψεις αποφασίσανε να του δώσουν ένα νέο κούρεμα του χρέους που μακάρι να το κάνει πραγματικά βιώσιμο και να βοηθήσει τον τόπο.

Μπορεί το κούρεμα να μην σημαίνει κάτι για εμάς στην φάση που είμαστε αλλα σημαίνει πολλά για την χώρα και τα παιδιά μας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αλλο ένα να πληρώνεις ένα χρέος που δεν θα μπορέσεις να ξεπληρώσεις ποτέ και άλλο είναι να πληρώνεις ένα χρέος στα μέτρα σου , που να μπορεί να αντιμετωπίσεις.

Οι εξαγγελίες των δανειστών για  ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα χρέους θα πρέπει να είναι συγκερκριμένες και οχι αερολογίες και γενικότητες.

Συνηθίζουν οι εταίροι όταν πρόκειται για μέτρα που πρέπει να πάρουμε να είναι συγκεκριμένοι και όταν είναι για παροχές τα μάσανε και τις προσδιορίζουν σε βάθος χρόνου.

Υπομονή μόνο μερικές ώρες αφού στο Eurogroup της Πέμπτης όλα θα έχουν τελειώσει.

Δεν υπάρχει άλλο έκτακτο Eurogroup όσο και να το θέλουν.

Την Πέμπτη , αύριο τελειώνουν και τα προγραμματισμένα και τα έκτακτα.

Μέχρι και ο ξινός , κοπλεξικός ( πολλά κιλά) και απαισιόδοξος Ντάϊσεμπλουμ βλέπει συμφωνία προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο Ντάϊσεμπλουμ που μέχρι τώρα τα έβλεπε όλα μπλούμ σήμερα λέει οτι μπορούμε να έχουμε συμφωνία αρκεί να δουλέψουμε σκληρά.

Σιγά ρε μεγάλε μην σου κολλήσουμε και κανα ανθυγιεινό.

Απο την πολύ δουλειά σκεύρωσες !

Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που θα βρεί μπροστά του ο Τσίπρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα είναι η ψήφιση απο την κοινοβουλευτική ομάδα αφού υπάρχουν πολλοί που έχουν ξακαθαρίσει οτι τα μέτρα που έρχονται δεν περνάνε.

Μπορεί να περάσουν με τις ψήφους της αντιπολίτευσης αλλά δεν πρόκειται να περάσουν με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να επιλέξει εκλογές απο το να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Είναι πιθανό η συμφωνία με τους δανειστές να είναι η αρχή για μια σειρά απο εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας που δεν χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή.

Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και φαίνεται οτι και ο καιρός στρώνει.

Προς της Παρασκευή δίνει βροχές και καταιγίδες αλλα μπορεί να αλλάξει το σκηνικό αφού είναι νωρίς απο την Τετάρτη να μιλάμε για τον καιρό της Παρασκευής.Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης