Υπήρξε κατανόηση αλλά όχι λύση …

 Υπήρξε κατανόηση αλλά όχι λύση …

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η αναζήτηση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα κυρίως των κόκκινων δανείων που φαίνεται να δημιουργεί εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης συνεχίζει να υφίσταται παρά το γεγονός οτι πλέον τις διαπραγματεύσεις έχει πάρει πάνω του προσωπικά ο ίδιος ο  πρωθπουργός ο οποίος έχει μιλήσει και με Γιούνεκρ και με Μέρκελ αλλα και Ολάντ.

Θέλει ο Τσίπρας μια πιο ευέλικτη προστασία της πρώτης κατοικίας για να μην έχουμε στην χώρα κοινωνικές αναταραχές.

Ολοι συμφωνούν στο ελληνικό αυτό αίτημα και όλοι δείχνουν κατανόηση αλλα μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και απο εδώ και στο εξής δεν θα πρέπει να χάνουμε τα εβδομαδιαία Eurogroup.

Αν χάθηκε τελικά η χθεσινή συνεδρίαση θα πρέπει να περιμένουμε την συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας διατηρώντας στον “αέρα” την δόση των ΄2 δις όταν το κράτος είναι γνωστό οτι έχει άδεια ταμεία και περιμένει τους διάφορυς φόρους και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ για να ΄μαζεύει λεφτά και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του που έχουν συσσωρευτεί αλλα ποιός νοιάζεται ;

Το κράτος μπορεί να χρωστάει όσα θέλει και να πληρώνει όποτε θέλει αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους πολίτες που θα πρέπει 31 του μήνα να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε χωρίς μέρα καθυστέρηση.

Η καθυστέρηση πληρωμών ΄φαίρνει τόκους και έξτρα υποχρεώσεις.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βρούμε την άκρη που θα μας οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 2 δις που θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομική λειτουργία του κράτους που περιμένει αυτά τα δανεικά για να μπορέσει να λειτουργήσει γιατί εδώ και αρκετούς μήνες είναι και πάλι στο pause.

Πλήρωσε κάτι ψιλά με τα λεφτά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά μόλις τελειώσανε και αυτά έχει επιστρέψει σε φάση pause.

Πάντως η κυβέρνηση πίστευε οτι παρά τις διαφωνίες στο χθεσινό Eurogroup θα υπήρξε συμφωνία και οι δανειστές έστω και την τελευταία στιγμή θα κάνανε πίσω.

Ευχάριστες ειδήσεις μας έρχονται μόνο απο τον καιρό που θα είναι καλός και αυτή την εβδομάδα με ηλιοφάνειες σε καθημερινή βάση και θερμοκρασίες πολύ νορμάλ για την εποχή.

Θα υπάρχει μια πτώση της θερμοκρασίας αλλά θα είναι ελεγχόμενη.

Τώρα έπρεπε ο ΑΟΚ να έπαιζε με τον ΑΡΗ του Νίκο Αναστόπουλου.

Τώρα που η ομάδα έχει βρεί τα πατήματα της και πάει τρένο.

Το θέμα είναι οτι τις νίκες των τελευταίων αγωνιστικών τις συνοδεύουν και πολύ καλές εμφανίσεις.

Η ομάδα δηλαδή και παίζει και κερδίζει και αναμένει την Κυριακή την Κοζάνη.

Κυριακή και μετά την Τετάρτη.

Η Λαγκάρντ η πρόεδρος του ΔΝΤ δήλωσε οτι η τιμή του πετρελαίου θα μείνει για αρκετά χρόνια χαμηλή κάτι που σημαίνει οτι οι χώρες του Κόλπου θα πρέπει να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές αφού θα πάψουν να εξαρτώνται απο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό …

Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει δώσει εντολή να κατεβάσουν τον διακόπτη σε 100 χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πληρώνουν.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαπιστώσουν ποιοί είναι οι πραγματικοί μπαταξήδες.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σήκωσε το γάντι που της πέταξε η Μαργαρίτα με το βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε για να πεί οτι ο Ανδρέας μαζί της ήτανε πιστός.

Στην ηλικία που συναντήθηκε ο Ανδρέας με την Δήμητρα τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ;

Αφήστε που μετά απο μερικούς μήνες απο την πρώτη τους συνάντηση ο Ανδρέας πήγε στο Χέρφιλντ για εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

Καταλαβαίνετε οτι ένας άνθρωπος που έχει υποβληθεί σε μια τέτοια εγχείριση γίνεται θέλει δε θέλει αρνάκι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Ευχόμαστε τα επόμενα 24άωρα να έχουμε λύση έντιμη για την Ελλάδα και μια έντιμη και άμεση εκταμίευσης της δόσης των 2 δις που τα περιμένουμε και μας περιμένουν.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας .

Τα καλύτερα να θυμάστε είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης