Υποψήφιοι με τον Γιάννη Φιλόσογλου – Δύο διαψεύσεις απο δύο φερόμενους ως υποψήφιοι

 Υποψήφιοι με τον Γιάννη Φιλόσογλου – Δύο διαψεύσεις απο δύο φερόμενους ως υποψήφιοι

Υποψήφιοι με τον Γιάννη Φιλόσογλου

Ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης και υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε 53 ονόματα υποψήφιών του στις εκλογές του Μαΐου. Δήλωσε ότι το μήνα Φεβρουάριο θ΄ ακολουθήσει νέα ανακοίνωση άλλων τόσων ονομάτων. Με βάση τα ονόματα που γνωστοποιήθηκαν χθες δεν υπάρχει διαχωρισμός για το που θα είναι κάθε ένας υποψήφιος. Θα είναι δημοτικός σύμβουλος ή υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο. Αυτό θ΄ ανακοινωθεί αργότερα.

Ο κ. Φιλόσογλου εδώ κι αρκετές ημέρες είχε υποσχεθεί ονόματα. Τηρώντας την υπόσχεσή του, προέβη στην ανακοίνωση που ήδη αναφέραμε. Από τα 53 ονόματα, ξεχωρίζουν περιπτώσεις όπως των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, Νέζα και Καζαντζόγλου, αλλά και υποψηφίων που στις προηγούμενες εκλογές μετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια του Δήμου Παγγαίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι στο αρχικό δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου υπήρχανε και τα ονόματα των Γεωργόπουλου Παύλου και Ιωάννη Γιαζιτζή οι οποίοι στην διέψευσαν την υποψηφιότητας τους με την συγκεκριμένη παράταξη.

Τα 53 ονόματα είναι τα εξής:

1.ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2.ΒΑΡΥΤΗΣ ΖΩΗΣ

3.ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

4.ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

5.ΔΑΛΚΡΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

6.ΔΕΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

7.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

8.ΖΑΠΩΝΗ ΕΛΕΝΗ

9.ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

10.ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11.ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

12.ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ

13.ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

14.ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

15.ΚΑΡΑΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

16.ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

17.ΚΕΧΑΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

18.ΚΙΛΙΝΚΑΡΙΔΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

19.ΚΙΟΣΣΕΣ ΑΒΡΑΑΜ

20.ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

21.ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

22.ΚΥΡΙΑΖΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

23.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

24.ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΤΟΥΛΑ

25.ΜΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

26.ΜΑΡΜΑΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

27.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

28.ΜΠΟΥΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

29.ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

30.ΝΕΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

31.ΟΦΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

32.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

33.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

34.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

35.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

36.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

37.ΠΑΠΑΖΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

38.ΠΕΤΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΤΑΛΑΜΠΟΣ

39.ΣΚΑΡΤΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

40.ΣΤΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

41.ΣΤΑΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

42.ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

43.ΤΡΑΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

44.ΤΡΥΓΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

45.ΤΣΑΒΔΑΡΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

46.ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΒΟΥΛΑ

47.ΤΣΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

48.ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

49.ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

50.ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

51.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ

52.ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

53.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΛΙΚΗ

 

 

Tετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

 

Ανακομιδή λειψάνων Ιγνατίου του Θεοφόρου

 

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥ

Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Αστικού Κώδικα όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 1250/82 ότι:

 

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ του Ιωάννη και της Άννας που γεννήθηκε στην Καβάλα και κατοικεί στην Ελευθερούπολη, επαγγέλματος Στρατιωτικός και η ΘΩΜΑΗ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ του Παρασκευά και της Καλλιόπης, που γεννήθηκε και κατοικεί στην Καβάλα, επαγγέλματος Στρατιωτικός, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημοτικό Κατάστημα Ελευθερούπολης.

 

 

Η πίτα του Συλλόγου Ποταμουδίων

 

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Ποταμουδίων Καβάλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων “OdysSea” του πολυχώρου “Μπάτης”. Ήταν μια όμορφη, ζεστή και διασκεδαστική βραδιά. Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τους χορηγούς οι οποίοι ήταν όλοι επαγγελματίες της πόλης μας. Και του χρόνου!

 

 

(έχει φώτο)

 

Το ΥΜΑΘ συντονίζει κοινές δραάσεις για τη συμμετοχή της Β. Ελλάδας στις Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου & Μόσχας

 

Ο συντονισμός των ενεργειών για την τουριστική προβολή της Β. Ελλάδας το 2014, ήταν το θέμα σύσκεψης που συγκάλεσε χθες (Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Υπουργός ανέλυσε στους κυρίους Γιάννη Γιώργο (Κ. Μακεδονίας), Φιλώτα Ταλίδη (Δυτικής Μακεδονίας) και Γιώργο Γερομάρκο (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) το πλάνο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας και συμφώνησαν στην κοινή συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βουκουρεστίου και της Μόσχας.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, αναλύθηκαν οι προοπτικές επέκτασης αυτής της κοινής δράσης και σε άλλους τομείς ανάπτυξης εξατομικευμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, καθώς η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο στους εθνικούς σχεδιασμούς για τον αναπροσανατολισμό της τουριστικής πολιτικής.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός: «Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες των τριών περιφερειών κινούμαστε ως μια γροθιά και ενώνουμε τις δυνάμεις για να πετύχουμε την ισότιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Πλέον υπάρχει στρατηγείο ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα και διαπίστωσα, με μεγάλη μου χαρά, πως υπάρχει ειλικρινής βούληση για μια συμμαχία ευθύνης προς όφελος της Μακεδονίας και της Θράκης».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του το Δ.Σ. του νεοσύστατου “Thessaloniki Convention Bureau” (Γραφείο Συνεδρίων Θεσσαλονίκης), με την Πρόεδρο και τα μέλη του οποίου συζήτησε τρόπους προβολής της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.

Η Πρόεδρος του «Thessaloniki Convention Bureau», κα. Δέσποινα Αμαραντίδου, παρουσίασε στον Υπουργό το πλάνο που έχει καταρτίσει ο νέος φορέας με στόχο την ανάπτυξη και διαχείριση του συνεδριακού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Καράογλου από την πλευρά του να εκφράζει την υποστήριξή του στο νέο εγχείρημα.

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και την παράνομη διακίνηση τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου, που διατηρεί ο 29χρονος, μεταλλικά αντικείμενα – σιδηροδρομικό υλικό, συνολικού βάρους 4.036 κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα παραπάνω ανευρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, προέρχονται από κλοπή σιδηροδρομικού υλικού από παρακαμπτήρια γραμμή του ΟΣΕ, που είχαν διαπράξει πέντε (5) ημεδαποί δράστες, την 31-12-2013, το οποίο στη συνέχεια διέθεσαν στον 29χρονο. (σχετικό το από 2-1-2014 Δελτίο Τύπου μας)

Η παραπάνω ποσότητα σιδηροδρομικού υλικού, κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο 29χρονος δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

 

Η Δημωφέλεια ευχαριστεί δωρητές του Μουσείου Καπνού

 

Πήραμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο ευχαριστήριο της Δημωφέλειας, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δημωφέλειας ευχαριστούν θερμά τον κ. Μπαρντακτζιάν Μάρκο, έμπορο Καβάλας και τη μητέρα του κ.Μπαρντακτζιάν Ελισσάβετ για τη δωρεά δύο χειροποίητων καλλιτεχνικών έργων, του καπνεργάτη Μαρκόπουλου Μάρκο, από φύλλα καπνού στο Μουσείο Καπνού Καβάλας.

Η χειρονομία αυτή καταδεικνύει, εκτός από την ανιδιοτελή και ευγενική προσφορά εκ μέρους των δωρητών, την αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν προς το Μουσείο Καπνού του Δήμου οι Καβαλιώτες.

Η Δημωφέλεια θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει και τους δωρητές του Μουσείου Καπνού κατά το προηγούμενο έτος: Μαντζουράκης Νικόλαος, Παναγιωτίδης Ιπποκράτης, Βύζικας Ιωάννης, Νέρος Βασίλειος, Παλαμήδη Μαρία, Καμηλέρης Σπύρος, Κουρτίδου Βαρβάρα, Χριστοφόρου Μαριάννα, Σκούτης Ιωάννης, Καραγιαννίδης Νικόλαος, Κριθαρέλη Γεωργία, Μαλασίδης Ευάγγελος , Κουτσού Ε, Τεζαψίδης Δημήτριος, Τσομπανίδου Παρασκευή, Πακαταρίδου Συμέλα, Γιτίσογλου Μαρία, Ξενοδόχου Ελευθερία, Παταργιάς Ανδρέας, Δήμος Καβάλας.

Οι συγκεκριμένες δωρεές θα εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τον ιστορικό πλούτο του Μουσείου Καπνού, ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημωφέλειας για την προβολή της ιστορίας και του τόπου μας. Στο έργο που πραγματοποιείται για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με στόχο την πολιτιστική της ανάπτυξη οι δωρητές μας είναι αρωγοί και συνοδοιπόροι μας στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Ευχαριστούμε».

 

 

(έχει φώτο)

 

Επίσκεψη Μάκη Παπαδόπουλου στο Δήμο Καβάλας

 

Επίσκεψη στο Δήμο Καβάλας πραγματοποίησε χθες Τρίτη 28 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, το Μουσείο Καπνού, τις υπηρεσίες Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη Δημωφέλεια.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε μια πρώτη επικοινωνία με τους εργαζόμενους του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ επίσης συναντήθηκε με διοικούντες του Δήμου και με αυτοδιοικητικά στελέχη.

Οι επαφές θα συνεχιστούν με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σεβασμό πάντα στον εργάσιμο χρόνο των υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην αλληλοενημέρωση για τα δημοτικά ζητήματα και τη λειτουργία του Δήμου.

 

 

Συνεχίζονται οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (από 20-1-2013 έως 26-1-2013), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

-Διατέθηκαν (129) αστυνομικοί και (51) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

-Ελέγχθηκαν (1.781) άτομα, καθώς και (1.425) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.

-Προσήχθησαν (56) άτομα (48 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί).

-Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (135) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (12) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

-Συνελήφθησαν (11) άτομα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (4) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, (2) άτομα διωκόμενα με καταδικαστικές αποφάσεις και τρία (3) άτομα για λοιπά αδικήματα.

-Κατασχέθηκαν συνολικά (561,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 6,08 ευρώ και (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

 

 

Ημερίδα στο ΕΠΑΜΑΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2014 με θέμα: «Υγρότοποι και Γεωργία»

 

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, για να μας θυμίζει την ημερομηνία υπογραφής, από 18 χώρες παγκοσμίως, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, της Σύμβασης για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας, στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν. Σήμερα, ο αριθμός των χωρών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ανέρχεται στις 168. Την ημέρα αυτή, σε όλο τον κόσμο, διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τις αξίες και τις λειτουργίες των υγροτόπων.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων για φέτος έχει τίτλο: «Υγρότοποι και Γεωργία: Συνεργασία και Ανάπτυξη». Έτσι, μας παρέχεται μια ιδανική ευκαιρία για να τονιστεί η σημασία των υγροτόπων στη στήριξη της γεωργίας. Οι υγρότοποι έχουν χρησιμοποιηθεί για γεωργικές χρήσεις εδώ και χιλιετίες, ιδιαίτερα οι εποχικά πλημμυριζόμενες παραποτάμιες εκτάσεις, όπου τα εδάφη είναι πολύ γόνιμα και το νερό άφθονο. Η καλλιέργεια των υγροτόπων έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη πολλών και σημαντικών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα όμως η γεωργία είναι και απειλή καθώς σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται η αποστράγγιση και η συνεχής συρρίκνωση υγροτόπων και η μετατροπή τους σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου έχουν χαθεί περισσότερο από 50% των ελών, των παρόχθιων ζωνών και των παράκτιων λιμνών για διάφορες χρήσεις. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο καθώς πριν από δύο γενεές η Ελλάδα είχε τριπλάσια έκταση υγροτόπων.

Το Εθνικό Πάρκο Α. Μακεδονίας και Θράκης ως το μεγαλύτερο υγροτοπικό πάρκο στην Ελλάδα με 22 λιμνοθάλασσες, λίμνες γλυκού νερού, έλη κλπ θα γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με ένα πλήθος εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ – ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ – ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 9:00 π.μ. Ημερίδα με θέμα «Υγρότοποι και Γεωργία», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (κτήριο πρώην Νομαρχίας Ροδόπης), στην Κομοτηνή.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους υγροτόπους του ΕΠΑΜΑΘ και οι δράσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Α.ΜΑ.Θ. στον αγροτικό τομέα. Επίσης θα ακουστούν προτάσεις εναλλακτικών καλλιεργειών σε υγροτόπους του ΕΠΑΜΑΘ καθώς και η χρήση ορθών πρακτικών διαχείρισης του νερού, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των κενών συσκευασιών τους. Σημαντικό κομμάτι αυτής της ημερίδας αποτελεί η παρουσίαση πολλών επιτυχών παραδειγμάτων εναλλακτικών πρακτικών διαχείρισης με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας της γης, την ορθή χρήση του νερού και των φυτοπροστατευτικών προϊόντων με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και ταυτόχρονα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Παράλληλα ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ – ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ – ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ και με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Π.Ε. Ξάνθης θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για τα σχολεία της περιοχής του Πόρτο-Λάγους, στο Σέλινο Ξάνθης την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 καθώς και στην Κεραμωτή Καβάλας την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου. Στις εκδηλώσεις αυτές εκτός από την ενημέρωση των μαθητών για τις λειτουργίες των υγροτόπων και τις παραλίμνιες αγροτικές καλλιέργειες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην αποικία των Ερωδιών του Πόρτου Λάγους και επίσκεψη στη Λίμνη Βιστωνίδα, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την αξία των υγροτόπων μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες πεδίου όπως ανάλυση δειγμάτων νερού, ορνιθοπαρατήρηση και ενδεικτικός καθαρισμός παραλίμνιας περιοχής.

 

 

Επιστημονική ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Σταθμών Ανατ. Μακεδονίας Θράκης, Λέσβου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Πρέπει να υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα στις ηλικίες από 2 έως 5 ετών; Αν η απάντηση είναι ναι, τι είδους πρόγραμμα προτείνετε;»

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, από ώρα 10.00 έως 15.00, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 306).

 

 

Συναυλία

 

Συναυλία Λόγιας και Παραδοσιακής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο « Oscar» στην Καβάλα.

Την συναυλία διοργανώνει το Εργαστήρι Παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής Σ. ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λόγιας – Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής « Ρωμανός ο Μελωδός» Θεσσαλονίκης.

Το ούτι, το κανονάκι, η πολίτικη λύρα, το νέι και το ταμπούρ είναι μερικά από τα όργανα της 12 μελούς ορχήστρας που θα συνοδεύσουν τις δυο χορωδίες οι οποίες θα τραγουδήσουν από κοινού ενώ θα συνοδεύουν χορευτές από τον Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν, Κρήνης-Θες/νίκης «Αγ. Παρασκευή» και τον χορευτικό όμιλο Καλαμαριάς «ΒΟΡΕΑΔΕΣ» Θες/νικής. Είσοδος Ελεύθερη

 

 

(έχει φώτο)

 

Επίσκεψη Πύρρου Δήμα στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων – Εφήβων στην άρση βαρών 2014 στην Καβάλα

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2014 στο γραφείο του τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Στην αποστολή της Ομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λάκης Προδρομίδης και η Πρόεδρος Αγώνων και επίσης αθλήτρια της Άρσης Βαρών κα. Θεανώ Ζαγκλιβέρη. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Γερομάρκος και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η επίσκεψη του Πύρρου Δήμα αποτέλεσε την αφορμή για να δρομολογηθεί μία νέα συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Ο Πύρρος Δήμας συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τη δυνατότητα να διοργανωθούν οι φετινοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων στην πόλη της Καβάλας, μια και υπάρχουν οι υποδομές για να υλοποιηθεί μία τέτοια διοργάνωση.

Ο κ. Γρανάς διαβεβαίωσε τον Πύρρο Δήμα ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα στηρίξει μία τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση, που θα προβάλλει την περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα και θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν την Καβάλα. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «είμαστε φίλοι του αθλήματος που δόξασε τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούμε σημαντικό να ωφεληθεί και η άρση βαρών και η περιοχή της Καβάλας από τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις».

Ο κ. Γερομάρκος με τη σειρά του έδωσε έμφαση στην ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσα από τη διοργάνωση αυτή να αξιοποιηθεί το ηθικό «βάρος» της παρουσίας του Πύρρου Δήμα, για να προβληθεί τουριστικά η περιοχή.

Ο Πύρρος Δήμας συμπλήρωσε ότι οι Περιφέρειες είναι ο «αιμοδότης» του αθλήματος της άρσης βαρών, καθώς όλα αυτά τα χρόνια πολλά νέα ταλέντα του αθλήματος εκκολάπτονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τόνισε, τέλος, ότι η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Καβάλα θα είναι μία ευκαιρία για τους νέους και τις νέες της περιοχής να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της άρσης βαρών και να εκτιμήσουν τις αξίες που αυτό ενσαρκώνει: την αξία της προσπάθειας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ολοκληρώνοντας την υποδοχή του Χρυσού Ολυμπιονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικά δώρα ένα αντίγραφο από εκμαγείο γυναικείας μορφής, που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Θάσου από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, και έναν πολυτελή τόμο για την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας. Αντιστοίχως, ο Πύρρος Δήμας απένειμε στον κ. Γρανά το μετάλλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που απεικονίζει την εξέλιξη του αθλήματος από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

 

 

Ενημερωτική ημερίδα στη Νικήσιανη

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, στο πλαίσιο της Πράξης «Τοπικό σχέδιο δράσης για τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας του Νομού Καβάλας μέσα από την προώθηση ανέργων σε «πράσινα» επαγγέλματα», ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική Ημερίδα την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «ΟΡΦΕΑΣ» στη Νικήσιανη Καβάλας με το παρακάτω πρόγραμμα:

-18:00 – 18:15: Προσέλευση Συμμετεχόντων

-18:15 – 18:30: Χαιρετισμοί Επισήμων

-18:30 – 18:45: Εισήγηση Γενικών Προδιαγραφών – Φιλοσοφία Προγράμματος, από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο

-18:45 – 19:00: Συνοπτική Παρουσίαση Φυσικού Αντικειμένου Πράξης για τους Υποψήφιους Ωφελούμενους και τις Υποψήφιες Ωφελούμενες, από τον κ. Γρηγόριο Θεοδωρίδη

-19:00 – 19:15: Οι Ευκαιρίες Απασχόλησης και οι Επιχειρηματικές Δράσεις σε σχέση με τους τομείς Παρέμβασης του Προγράμματος, από τον κ. Γεώργιο Μπάη

-19:15 – 19:45: Διάλογος – Συζήτηση

-19:45: Κλείσιμο Ημερίδας

 

==

 

ΚΚΕ Τομεακή Επιτροπή Καβάλας

 

Για τον αγωγό ΤΑΡ και το συλλαλητήριο που διοργανώνει ο σύλλογος αγροτών Δήμου Καβάλας στις 9 Φλεβάρη

 

Το ΚΚΕ με σαφήνεια έχει τοποθετηθεί για τον αγωγό TAP ότι πρόκειται για επιλογή της άρχουσας τάξης της χώρας μας που εξυπηρετεί τα στρατηγικά της συμφέροντα και συνδέεται με την επιδίωξη της ΕΕ να ανοίξει ο νότιος ευρωπαϊκός ενεργειακός διάδρομος, να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρώσικες πηγές ενέργειας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δε διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για τη λαϊκή κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από τις αρνητικές συνέπειες που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τα ενεργειακά σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Το κουβάρι των αντιθέσεων των μονοπωλιακών ομίλων περιπλέκεται ακόμα περισσότερο έπειτα και από τη συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική BP, την τροποποίηση της σύμβασης αποκλειστικής παραχώρησης τους στα ΕΛΠΕ, το ενδιαφέρον επιχειρηματικών κολοσσών για την εγκατάσταση πλωτού LNG στην περιοχή της Ν.Καρβάλης, σχέδιο που λειτουργεί προς το παρόν αντιπαραθετικά με τις επιδιώξεις της «Ενεργειακής» για την μετατροπή του εξαντλημένου κοιτάσματος της Νότιας Καβάλας σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.

Σε αυτόν το σχεδιασμό ενεργειακής πολιτικής εντάσσεται και το συγκεκριμένο σχέδιο χάραξης του αγωγού TAP το οποίο και επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι κριτήριο για τη συγκυβέρνηση αποτελεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων της ενέργειας που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής και εκμετάλλευσης του αγωγού.

Δίκαια διαμαρτύρονται οι αγρότες της περιοχής των Τεναγών καθώς στο σχεδιασμό της διέλευσης του αγωγού δεν πάρθηκαν υπόψη οι επιπτώσεις στην καταστροφή καλλιεργήσιμης γης. Υπάρχει άλλωστε και η αρνητική πείρα από την καταβολή των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις που αφορούσαν την κατασκευή του προηγούμενου αγωγού.

Ο δίκαιος αυτός αγώνας των αγροτών αντικειμενικά συνδέεται με τα αιτήματα που προβάλλουν συνολικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και κλιμακώνονται, διεκδικώντας να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα φορολογικά και άλλα μέτρα της κυβέρνησης που τους οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αφορά την επιβίωσή τους, στρέφει καθαρά τα βέλη στους κύριους υπεύθυνους, την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Από την κατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου αγωγού ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει. Αυτοί που δικαιολογημένα πανηγυρίζουν είναι οι εγχώριοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι, είτε στον κλάδο της ενέργειας, είτε στις κατασκευές και τη σωληνουργία, που επιδιώκουν να αποκομίσουν κομμάτι από την πίτα της κερδοφορίας.

Ο καβαλιώτικος λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι επενδύσεις. Το φυσικό αέριο «πέρασε» από την πόλη μας και δεν «ακούμπησε». Το δίκτυο της ΔΕΠΑ εκτείνεται μόνο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην πόλη και όχι στα λαϊκά νοικοκυριά, το νοσοκομείο της πόλης κλπ. Άλλωστε η εμπειρία ακόμα και από όπου υπάρχει οικιακή κατανάλωση αποδεικνύει πως η τιμολογιακή πολιτική καθιστά τη χρήση απαγορευτική.

Αποτελεί υποκρισία το «ενδιαφέρον» όλων αυτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την πολιτική τους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Αυτή τη γραμμή ακολουθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και με παραλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτή τη γραμμή ακολουθούν και οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές που τώρα για να γίνουν προφανώς αρεστοί σε όσους εναντιώνονται στο σχέδιο χάραξης του αγωγού, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές που υπερψήφισαν την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή, σηκώνουν τη σημαία της “εναλλακτικής όδευσης”. Την ίδια ώρα μιλούν για έργο «εθνικής σημασίας», ότι πρέπει «να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη» για την περιοχή, ενώ όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι ελάχιστες και κακοπληρωμένες, με τσακισμένα τα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι χαρακτηριστικές παλιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας που τώρα σκόπιμα τις αποφεύγει με προφανή σκοπό σε αυτή τη φάση (προεκλογικά) να τεθεί «επικεφαλής» ενός αγώνα που είναι μακριά από τη στρατηγική που πιστεύει και υπηρετεί με συνέπεια ως δημοτική αρχή. Σε αυτές πριν ακόμα εκδηλωθούν οι αντιδράσεις των αγροτών (28/8/13) υποστήριζε ότι «η διέλευση του αγωγού TAP από τη δική μας περιοχή μάς τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων, από τις οποίες η χώρα μας μόνο θετικά μπορεί να προσκομίσει»!!!

Αντίστοιχα ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης μιλούσε περί «ανταποδοτικότητας» και «εθνικής αναγκαιότητας», ενώ τελευταία φανερώθηκαν και οι βαθιές και ειλικρινείς ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι «αποκλείονται πρακτικά οι ελληνικές εταιρείες» για την κατασκευή του αγωγού. Δηλαδή αν την κατασκευή την αναλάβουν ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, μονοπώλια του κλάδου φυσικά, θα βρουν όφελος οι εργάτες και οι αγρότες της χώρας και της περιοχής μας!

 

Οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και να αναζητήσουν απάντηση στο εξής ζήτημα: Γιατί σήμερα που η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνικής δίνει τη δυνατότητα για εξόρυξη και μεταφορά ενός πολύτιμου ενεργειακού αγαθού όπως είναι το φυσικό αέριο, με το οποίο θα μπορούσαν να καλυφτούν μια σειρά ανάγκες στον αγροτικό τομέα, στη βιομηχανία, στη λαϊκή κατανάλωση, την ίδια ώρα να ορθώνονται τεράστια προβλήματα για τα λαϊκά στρώματα, τα οποία όχι μόνο δεν θα κερδίσουν τίποτα αλλά θα βγουν και ζημιωμένα;

Για το ΚΚΕ η απάντηση βρίσκεται στο ζήτημα της εξουσίας των μονοπωλίων, στο ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία, στο γεγονός ότι και στην φάση της ανάπτυξης και σε αυτήν της κρίσης, ο καπιταλισμός από τη φύση του έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μπροστά σε αυτό το διαρκές κυνήγι του κέρδους δεν λογαριάζονται ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε λαϊκές ανάγκες. Για αυτό και το αρχικό σχέδιο χάραξης για τη διέλευση του αγωγού δεν πήρε υπόψη ούτε ενστάσεις και προβληματισμούς για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε εδαφολογικές μελέτες, αφού αναζητείται το επικερδέστερο σχέδιο.

Το ΚΚΕ και με αφορμή το ζήτημα της διέλευσης του αγωγού TAP αναδεικνύει το γεγονός ότι στην χώρα μας έχουν ωριμάσει οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, υπάρχουν οι δυνατότητες να ακολουθήσουμε άλλον δρόμο ανάπτυξης, που θα βάλει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Για αυτό μπορεί να γίνει υπόθεση του ελληνικού λαού το χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας που θα επιβάλλει ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Σε μια τέτοια προοπτική με κοινωνικοποιημένα τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, είναι δυνατή η ανάπτυξη υπέρ του λαού και επομένως η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας, με κοινωνική ιδιοκτησία των εγχώριων πηγών ενέργειας και των υποδομών. Σε αυτές τις συνθήκες και τη χώρα μας αποδεσμευμένη από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι διακρατικές συνεργασίες για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και την έρευνα εγχώριων κοιτασμάτων θα γίνονται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία και όχι το επιχειρηματικό κέρδος, δεν θα μας εμπλέκουν σε γεωστρατηγικά παιχνίδια και αντιθέσεις, με ταυτόχρονη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Σήμερα είναι ανάγκη η πάλη και οι διεκδικήσεις του ελληνικού λαού να πάρουν μια τέτοια κατεύθυνση, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση και για να βάλουμε φρένο σήμερα σε αντιλαϊκά μέτρα και σχεδιασμούς, να ανοίξουμε τον υπερώριμο δρόμο για τη ριζική ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Να γιατί το ΚΚΕ επισημαίνει πως οι φτωχοί αγρότες χρειάζεται σήμερα να συνδέσουν τις επιμέρους διεκδικήσεις με τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, ενάντια στην ΚΑΠ, πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες προς όφελος των νεοτσιφλικάδων, των μεγαλεμπόρων. Να εναντιωθούν συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, αντιπαλεύοντας και το υπάρχον σχέδιο για τη διέλευση του αγωγού TAP.

Το συλλαλητήριο που προγραμματίζει ο σύλλογος αγροτών Δήμου Καβάλας πρέπει να αποτελέσει ηχηρή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εταιρειών για την ουσιαστική καταστροφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Να στηριχθεί από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της Καβάλας. Οι φορείς του μαζικού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης του καβαλιώτικου λαού. Αυτοί είναι οι όροι ώστε να μην μετατραπεί σε προεκλογική φιέστα «όψιμων» υποστηρικτών του δίκιου των αγροτών.

 

 

(ΔΙΣΤΗΛΑ ΠΛΑΙΣΙΑ)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘ/ΣΗΣ ΔΑΣΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρ.Πρωτ. 1358

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για σύνταξη Πράξης Χαρακτηρισμού

(άρθρου 14 του Ν. 998/79)

 

Το Δασαρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι συντάχθηκε και στάλθηκε στο Δήμο Νέστου για ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων αυτού, η υπ΄ αρ. 1357/21-01-2014 Πράξη Χαρακτηρισμού της κ. Δασάρχη Καβάλας για εδαφική επιφάνεια εμβαδού 10.000,00 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Μαρίνο» της τοπικής κοινότητας Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την οποία πρόκειται να εκδοθεί άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω πράξη η επιφάνεια χαρακτηρίζεται ως ΔΑΣΙΚΗ κατά την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως ισχύει και κατά συνέπεια υπάγεται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Αντιρρήσεις ενώπιον της κατά το άρθρο 10 παρ. 3 του Ν. 998/79 Επιτροπής, υποβάλλονται εντός δύο μηνών από τη δημοσιοποίηση της ανωτέρω Πράξης Χαρακτηρισμού.

Η Δασάρχης Καβάλας

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Δασολόγος με βαθμό Β΄

 

 

(ΚΕΙΜΕΝΑ)

 

O μαθητόκοσμος

 

Γράφει ο Γεώργιος Παν. Αθανασιάδης

 

Ιούνιος 1953. Βγαίνοντας από την Εμπορική Σχολή ως έθιμο, σπάσαμε τα μελανοδοχεία μας στους τοίχους της σχολής, για την απελευθέρωσή μας από τα δεσμά της εξάχρονης σχολικής περιόδου. Νιώσαμε νικητές και νιώσαμε τον αέρα διαφορετικό. Πραγματικά, νομίζαμε τότε ότι ξεφύγαμε από κάτι που μας πίεζε, που μας είχε δεμένους. Δεν μας κυρίευσε μίσος για τα έξι χρόνια της σχολής, αλλά να! Νιώσαμε ότι ξεφύγαμε από κάτι που μας πίεζε και αυτό το θεωρούσαμε βάρος.

Περάσανε τα χρόνια. Μπήκαμε σιγά – σιγά στα γρανάζια της ζωής και τότε αρχίσανε οι μεγάλες υποχρεώσεις. Τα οικογενειακά βάρη, όπως λέμε συνήθως, για τη σύζυγο, για τα παιδιά, για το σπίτι και τότε αγαπητοί φίλοι θυμηθήκαμε την Εμπορική Σχολή, τότε που οι δυσκολίες άρχισαν να μας περισφίγγουν και βλέπαμε στην πράξη, αυτά που μας έλεγαν οι μεγαλύτεροί μας, ότι η ζωή δεν είναι ρόδινη, έχει κι αυτή τις δυσκολίες της. Τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι τα έξι χρόνια της εμπορικής ήταν τα καλύτερα της ζωής μας. Ήταν τα εφηβικά μας χρόνια, τα ανέμελα, τα ξένοιαστα, χωρίς υποχρεώσεις και ευθύνες, τα χρόνια που πρωτοεμφανίζονταν οι έρωτες και τα πρώτα σκιρτήματα που μας ταξιδεύανε σε κόσμους που μέχρι τότε δε μπορούσαμε να τους φαντασθούμε. Τι βλακεία κάναμε και φύγαμε από την Εμπορική Σχολή; Γιατί δε μένουμε για πάντα εκεί;

Μετά από 35 χρόνια, στις 2/1/1988, σχηματίσαμε μία επιτροπή και μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε και είδαμε τα άσπρα μαλλιά μας και τις φαλάκρες μας, που παραδόξως, δεν μας εντυπωσίασαν. Οι μνήμες μας, μας ταξίδεψαν μαζί με τους παρόντες καθηγητές μας στην αγαπημένη μας – τώρα πια – Εμπορική Σχολή. Ξεναγοί μας ήταν οι παρόντες καθηγητές, κυρία Ταμβάκη, μία εξαιρετική φιλόλογος που πολλές φορές, αργότερα, διάβαζα με καμάρι τα εξαιρετικά άρθρα της στην «ΠΡΩΪΝΗ». Ο μαθηματικός κύριος Πασιπουλαρίδης που αψηφώντας τη μεγάλη παγωνιά εκείνης της περιόδου, έφθασαν απ΄ την Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του. Ο κύριος Πιστοφίδης που μας δίδασκε εμπορευματολογία. Τους άλλους καθηγητές τους είχαμε νοερά μαζί μας. Αυτοί ήταν: ο Αρκουδογιάννης που ήταν και διευθυντής της Εμπορικής, ο φυσικός Αναγνωστάκης,ο γυμναστής μας Μοσχογιαννίδης, ο Νονότας που μας μάθαινε την καλλιγραφία και την ορθή γραφή. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στον Αλεβίζο Αλεβίζου που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να γίνουμε σωστοί λογιστές.

Στο ΜΙΧΑΛΗ εκείνη τη βραδιά, γίναμε οι έφηβοι της Εμπορικής Σχολής. Θυμηθήκαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε μέχρι τις πρωϊνές ώρες και ζήσαμε τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μας.

Φίλοι μου, τα χρόνια εκείνα η μάθηση γινόταν με κόπο γιατί δεν υπήρχαν βιβλία, όπως σήμερα που υπάρχουν τα πάντα και δεν ήταν μόνο χρόνια μάθησης, αλλά και χρόνια αγωγής. Οι ατίθασοι μαθητές σπανίζανε τότε. Τότε σεβόμασταν τους καθηγητές μας και τους νιώθαμε σαν γονείς μας.

Αγαπητοί φίλοι στην εποχή μας αλλάξανε τα πράγματα. Οι καταστάσεις εκ μέρους των μαθητών έχουν γίνει τραγικές. Ο σεβασμός που είχαμε εμείς πάει περίπατο. Τα ντυσίματα τους έχουν ξεφύγει όχι μόνο από τα μαθητικά δεδομένα αλλά ακόμα κι από τα παιδιά που δεν συνεχίζουν μετά το δημοτικό την εκπαίδευση. Είναι εκτός λογικής να βλέπεις μαθήτριες με έξαλλα ντυσίματα και με σκουλαρίκια ακόμα και στον αφαλό και βέβαια η μισή κοιλιά βρίσκεται σε θέα. Το λεκτικό τους περιέχει όλες εκείνες τις λέξεις που παλαιότερα ούτε καν μπορούσαμε να τις σκεφτούμε.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Οι καθηγητές που τόσο εύκολα τους κατηγορούμε είναι σαν να βρίσκονται στον πόλεμο της Κορέας και δε φτάνει μόνο αυτό, με την παραμικρή παρατήρηση, που επιβάλλεται και θα έλεγα πως έχουν υποχρέωση να κάνουν οι καθηγητές, τότε επεμβαίνουν η μαμά, ο μπαμπάς και πολλές φορές και οι περιβόητοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και τους κατακρίνουν και εμφανίζονται στις κάμερες περισσότερο για να δείξουν και αυτοί τα ντυσίματά τους, γιατί ο καθηγητής με ανεπίτρεπτο τρόπο (όπως αναφέρουν) απείλησε τον γιό τους ή την κόρη τους και το καημένο το παιδί τους έπαθε σοκ. Είμαστε για γέλια! Το κακό συνεχίζεται – δυστυχώς – και στα πανεπιστήμια. Προς Θεού, μη νομισθεί ότι αναφέρομαι σε όλους τους μαθητές. Αλλά αυτή η μικρή μερίδα αμαυρώνει όλη την εκπαίδευση. Οι φοιτητές μας είναι πολύ προχωρημένοι. Πολλοί από αυτούς παίρνουν εντολές από τις πολιτικές παρατάξεις. Μαθαίνουν πολλά πράγματα. Όπως να κατασκευάζουν μολότοφ, να καίνε βιβλιοθήκες, να καταστρέφουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να εμποδίζουν τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, να χτυπούνε, να σπάζουν, να ρημάζουν τα πάντα και βέβαια όταν κατ΄ εντολή βγαίνουν έξω να κλείνουν τους δρόμους και να καταστρέφουν καταστήματα. Αυτή είναι η πρόοδος και η εξέλιξη, όχι σαν τους ευρωπαίους – τους κουτόφραγκους όπως τους λέγαμε παλιότερα – που εξακολουθούν, όπως εδώ στην Αγγλία που βρίσκομαι, οι μαθητές, μέχρι και στο κολλέγιο να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι, με γραβάτες και περιποιημένοι και με την παραβίαση αποβάλλονται. Τα δε πανεπιστήμιά τους χωρίς αφίσες και συνθήματα, γιατί υπάρχει ο φόβος της αποπομπής!

Αυτοί αγαπητοί μου φίλοι είναι πολύ καθυστερημένοι.

Αχ αυτή η βίτσα του δασκάλου που μας έκανε τόσο καλό!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης