• 19 Μαΐου 2024,

Υποψηφιότητες στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ.

 Υποψηφιότητες στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ.

Aισθητή έκαναν την παρουσία τους οι καβαλιώτες στο 10ο συνέδριο της Ν.Δ. που άρχισε την Παρασκευή, συνεχίστηκε το Σάββατο, ολοκληρώθηκε χθες με ψηφοφορία στην Αθήνα. Ο βουλευτής Ν. Παναγιωτόπουλος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των καβαλιωτών, έλαβε μέρος στις θεματικές συνεδριάσεις, στις οποίες μίλησε σε αυτήν για την τοπική αυτοδιοίκηση και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Ο Μανόλης Φραντζεσκάκης και ο Κώστας Αντωνιάδης ήταν υποψήφιοι για τη νέα πολιτική επιτροπή της Ν.Δ. Τα αποτελέσματα αναμένονται να γίνουν γνωστά σήμερα.

Η νέα πολιτική επιτροπή με πρωτοβουλία του προέδρου περιορίζεται ως προς τον αριθμό των μελών από 600 θα έχει μόνο 150.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Αντωνιάδη ήταν αυτή με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας καθώς ο καβαλιώτης εκπρόσωπος ήταν υποψήφιος στην πολιτική επιτροπή με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη. Πρόθεση να είναι υποψήφια είχε και η κα Βάσω Παπουτσή Μήττα, δεν συγκέντρωσε όμως τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως την τελευταία στιγμή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα αυτή.

Στην θεματική ενότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Κώστας Αντωνιάδης διάβασε εισήγηση υπέρ της οικονομικής αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε και την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι καβαλιώτες ήταν όλοι μαζί στο συνέδριο, κάποιοι όμως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων όπως ο Θ. Μαρκόπουλος και η Μ. Φιλιππίδου γύρισαν στην Καβάλα το Σάββατο το βράδυ, ενώ οι περισσότεροι χθες το βράδυ.

 

 

Διαβάστε επίσης