• 19 Μαΐου 2024,

Υπόμνημα Καλλιοντζή για το έργο του Βιοτεχνικού Πάρκου

 Υπόμνημα Καλλιοντζή για το έργο του Βιοτεχνικού Πάρκου

Στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας συνεχίζει να βρίσκεται εδώ και μήνες η υπόθεση των έργων του βιοτεχνικού πάρκου Καβάλας. Προηγήθηκε καταγγελία του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, την οποία υπέγραψε ο πρόεδρος Μάκης Παπαδόπουλος μαζί με το Γιώργο Γερομάρκο.

Η Καταγγελία αναφέρεται στο σύνολο των έργων για τη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου. Εκτός από Μ. Παπαδόπουλο και το Γ. Γερομάρκο φέρεται να έχει καταθέσει στην προκαταρκτική κι ο Ανδρέας Μπαλίκας.

Η εφημερίδα μας, παρουσιάζει σήμερα τα κυριότερα αποσπάσματα, που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στο υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής.

Το υπόμνημα του κ. Καλλιοντζή εμφανίζεται να έχει κατατεθεί πριν από ένα περίπου μήνα. Είναι μία συνολική απάντηση του πρώην νομάρχη, στα όσα τον κατηγορούν για το έργο του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Θ. Καλλιοντζής, σημειώνει στο υπόμνημά του, ότι όλα ξεκίνησαν μετά από αίτημα του επιμελητηρίου προς αυτόν, ν΄ ασχοληθεί με το βιοτεχνικό πάρκο, το οποίο εκκρεμούσε από το 1987 ως σχέδιο της νομαρχίας Καβάλας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπόμνημά του ο Θ. Καλλιοντζής τονίζει ότι την αποκλειστική διαχείριση κάθε δαπάνης, είχε το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου. Μάλιστα φέρεται στο ίδιο κείμενο ο Θ. Καλλιοντζής ν΄ αναφέρει τα ονόματα του Ανδρέα Μπαλίκα, του Κωστή Σιμιτσή και του Άγγελου Τσατσούλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Θ. Καλλιοντζής γράφει στο υπόμνημά του ότι οτιδήποτε είχε σχέση με δαπάνες αποφασίζονταν σχεδόν πάντα ομόφωνα, από το προαναφερθέν διοικητικό συμβούλιο.

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και σε αυτόν, για το ακατάλληλο έδαφος μέρους του οικοπέδου του Βιοτεχνικού Πάρκου, ο Θ. Καλλιοντζής φέρεται ν΄ απαντά ότι αυτή η κατηγορία είναι τελείως ανίσχυρη, εξηγώντας ότι εάν το έδαφος ήταν ακατάλληλο, δεν θα εγκρίνονταν η χρηματοδότηση του έργου κι από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κι από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του ο κ. Καλλιοντζής εμφανίζεται να κατηγορεί την σημερινή διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες γράφει ότι αυτή η διοίκηση έχει μεγάλη ευθύνη, για την καθυστέρηση, εγκατάσταση στο βιοτεχνικό πάρκο των επαγγελμτιών.

Ο Θ. Καλλοντζής δηλώνει κατά τις ίδιες πληροφορίες περήφανος που ξεκίνησε και βοήθησε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Καβάλα, όπως το βιοτεχνικό πάρκο. Ακόμη γράφει στο υπόμνημά του, ότι στην αρχική καταγγελία προς τον εισαγγελέα, οι καταγγέλλοντες δεν λένε το παραμικρό για το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιοντζή η διαχείριση των έργων και όποιες άλλες ενέργειες έγιναν αφορούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκείνη την εποχή, που πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Μπαλίκας.

Ο Θ. Καλλιοντζής σε άλλο σημείο του υπομνήματός του φέρεται να σημειώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ενημερώνονταν πάντα από το Επιμελητήριο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με ευθύνη του Άγγελου Τσατσούλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θ. Καλλιοντζής στο υπόμνημά του ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε ποτέ σε τέτοιες συναντήσεις με τους επαγγελματίες, γιατί αυτές οι συναντήσεις ήταν μέρος της ευθύνης του επιμελητηρίου.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου, ο Θ. Καλλιοντζής φέρεται να γράφει στο υπόμνημά του ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ΒΙΟΠΑ Α.Ε. ενέκρινε τις συμπληρωματικές μελέτες, οι οποίες είναι μέρος της κατηγορίας – καταγγελίας που προωθήθηκε στον εισαγγελέα.

Όσο για τη σύνταξη των τοπογραφικών διαγραμμάτων ο κ. Καλλιοντζής σημειώνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο υπόμνημά του, ότι αυτές έγιναν από αρμόδιους υπαλλήλους.

Την εποχή που ο Θ. Καλλιοντζής έστειλε το υπόμνημά στον εισαγγελέα Καβάλας, δεν είχε γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα «υποστήριξης μετεγκατάστασης επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο», ούτε είχε ανακύψει θέμα με τον αγωγό της Καβάλα Oil, για τον οποίο πρόσφατα η εταιρία δεσμεύτηκε να μετακινήσει.

Στο ίδιο υπόμνημα ο Θ. Καλλιοντζής εμφανίζεται να προσεγγίζει το θέμα κι από την πολιτική του πλευρά, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα γίνονται ως τώρα, έχουν και το χαρακτήρα της πολιτικής εκδίκησης, από αντιπάλους του οι οποίοι στο μεταξύ – φέρεται να γράφει ο Θ. Καλλιοντζής – έχουνε άγχος για το ότι δε μπορούν να κάνουν χρήσιμο έργο για τον τόπο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης