• 4 Μαΐου 2024,

Φάτε στην μάπα Μέρκελ ….

 Φάτε στην μάπα Μέρκελ ….

Ποιός να μας το έλεγε οτι την Μέρκελ που την τρώμε στην μάπα τα τελευταία χρόνια ώς κυρίαρχο της Ευρώπης θα την τρώγαμε και το βράδυ της Κυριακής και ώς παγκόσμιο κυρίαρχο του ποδοσφαίρου αφού η εθνική Γερμανίας μετά απο ένα συναρπαστικό τελικό κέρδισε στο δεύτερο ημίχρονο της παρατάσης με ένα εξαιρετικό γκόλ και σε δημιουργία και σε εκτέλεση απο έναν παίκτη που είχε μπεί ώς αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.
Η Εθνική Γερμανίας δεν ήτανε καλύτερη απο την Αργεντινή που είχε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκόλ και έτσι βρέθηκε δύο λεπτά πρίν το τέλος της παράτασης να χάνει οχι μόνο τον αγώνα αλλα και το κύπελο.
Σίγουρα η Εθνική Γερμανίας φάνηκε απο το 65’ και μετά να έχει περισσότερες δυνάμεις για να χτυπήσει και να πάρει τελικά το παιχνίδι απο μια Αργεντινή που είχε πείσμα θέληση αλλα όχι την ικανότητα να κάνει γκόλ τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε.
Η μέτρια εμφάνιση της Αργεντινής κυρίως απο το μισό του δεύτερου ημιχρόνου και μετά οφείλεται όχι μόνο στην κούραση αφού ηλικιακά η ομάδα της Αργεντινής ήτανε πολύ μεγαλύτερη απο αυτή της Γερμανίας αλλα και στην αγωνιστική κατάρρευση του Μέσι που απο το 65’ και μετά χάθηκε.
Καταλαβαίνετε οτι όταν η Αργεντινή χάνει εκτός απο τις φυσικές της δυνάμεις και τον καλύτερο της παίκτη φλερτάρει με την ήττα που ήρθε με ένα γκόλ δύο λπετά πρίν απο το τέλος της παράτασης.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι οτι ο τελικός που είδαμε ήτανε μια πραγματική μάχη με πολλές δυνατές μονομαχίες και πολύ τσαμπουκά κυρίως απο την μεριά της Αργεντινής που έδειξε κυρίως στο πρώτο μέρος του τελικού οτι το ήθελε περισσότερο το κύπελο.
Καμμία σχέση με τους τελικούς του προηγούμενων ετών που ήτανε σε σχέση με αυτόν βελούδινοι.
Το άλλο που θέλω να σχολιάσω είναι το μαύρο μαλί του προπονητή της Εθνικής Γερμανίας που ήτανε σαν κοράκι.
Μια άσπρη τρίχα δεν έχει ο άνθρωπος.
Έτοιμος για ΜΥΚΟΝΟ είναι ο τύπος μετά την κατάκτηση του μουντιάλ.
Πάντως για να μπορεί να διατηρεί το μαλί σε τέτοια κατάσταση θα πρέπει κάθε εβδομάδα να το βάφει.
Δεν υπάρχει περίπτωση.
Στο άλλο που θέλω να σταθώ είναι στην εξαιρετική περιγραφή του τελικού απο τον Αλέξη Σπυρόπουλο που χαιρόσουνα να τον ακούς σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιγραφές που και μας κουράζανε και μας αγχώνανε.
Ο Σπυρόπουλος περιέγραφε έναν τελικό μουντιάλ και δεν νιώσαμε ούτε για ένα λεπτό άγχος ή κούραση απο την περιγραφή του.
Δίπλα του σε ρόλο σχολιαστή ήτανε ο δημοσιογράφος της ΝΕΡΙΤ που σε κάθε περιγραφή αγώνα λέει πάνω απο 30 φορές την λέξη “απομάκρυνση”.
Είναι αυτός που παρουσιάζει τον ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Τέλος εντύπωση μου έκανε ο τρόπος με την οποίο η πρόεδρος της Βραζιλίας έδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό της Γερμανίας.
Λές και ήτανε ντελιβεράς και έδινε ένα κουτί πίτσα.
Αμήχανα και πολύ αδιάφορα θα έλεγα αφού καθόλη την διάρκεια του μουντιάλ αλλα και κατά την διάρκεια του τελικού έφαγε πολύ γιούχα !
Τον Οκτώβριο η Βραζιλία έχει προεδρικές εκλογές και καταλαβαίνετε τι μαύρο θα φάει η κυρία αυτή αφού το μουντιάλ που ήτανε το βαρύ της χαρτί εξελίχθηκε σε ναυάγιο, και λόγω της εφτάρας , που θα της κοστίσει όπως φαίνεται την εξουσία.
Κατα τα άλλα πάμε καλά συνεχίζουμε καλοκαιρινά με τον καιρό να χαλάει απο την Τρίτη και μετά με βροχές παροδικές που μπορεί να μας συνοδεύσουν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Αυτά μας λέει η ΕΜΥ.
Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί έτσι και αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ζόρικα.
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.
Αγάντα και υπομονή αγαπητοί αναγνώστες.
Βλέμματα

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης