Φήμες για Βασιλακάκη – Κληρώνει για τον ΑΟΚ μέχρι την Τετάρτη

 Φήμες για Βασιλακάκη – Κληρώνει για τον ΑΟΚ μέχρι την Τετάρτη

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε από το Λονδίνο και πλέον περιμένουμε την περιβόητη σύσκεψη των τεσσάρων, προκειμένου να φανεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα παίξουν ΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής.

Η σύσκεψη ανάμεσα σε Γιάννη Ιωαννίδη, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιάννη Μώραλη και Σπύρο Καλογιάννη, ίσως γίνει σήμερα το βράδυ. Αν όχι τότε το πιθανότερο είναι να πάει για αύριο Τρίτη.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η λύση στο οικονομικό, προκειμένου ν` ανοίξει η πόρτα της Β` Εθνικής για τις 3 ομάδες που προαναφέραμε.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν ο Γιάννης Ιωαννίδης πείσει τις ομάδες για την αύξηση των εσόδων, τότε όλα θα πάνε καλά. Το βασικό κλειδί είναι αυτό. Ο Ιωαννίδης είναι θετικός για τη συμμετοχή των 3 ομάδων στη Β` Εθνική, το ίδιο και ο Πιλάβιος.

Απλά το θέμα είναι τα σωματεία.

Η εκλογή του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Σουπερ Λιγκ, είναι το καινούριο αλλά αναμενόμενο στοιχείο που προέκυψε τα τελευταία 24ωρα. Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού ήταν σίγουρο, ότι θα εκλεχθεί πρόεδρος στη Σουπερ Λιγκ.

Η Σουπερ Λιγκ είναι άγνωστο αν δεχτεί να γίνουν οι ομάδες από 16 σε 18, από την μεθεπόμενη περίοδο. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα προβιβαστούν από τη Β` Εθνική, 5 ομάδες, με το σκεπτικό ότι θα παίξουν ΑΟΚ, Βόλος, Ηρακλής.

Αν αυξηθούν τα έσοδα τότε η Σουπερ Λιγκ, μάλλον δε θα έχει πρόβλημα. Το οικονομικό είναι το παν, σε όλη την ιστορία.

Χθες στο στρατόπεδο του ΑΟΚ υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν συνεχόμενες τηλεφωνικές επαφές με βουλευτές του νομού μας.

Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτές οι διαβεβαιώσεις πρέπει να μεταφραστούν σε πράξεις.

Στο Βόλο είχαμε την Παρασκευή την κατάληψη των γραφείων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας από οργανωμένους φιλάθλους. Πριν είχε προηγηθεί πορεία, στο κέντρο της πόλης. Επίσης αντιδρούν και οι φίλαθλοι του Ηρακλή.

Το διήμερο είναι κρίσιμο για τον ΑΟΚ.

Υπάρχει θετικό κλίμα αλλά πρέπει σύντομα να παρθεί απόφαση, προκειμένου να οργανωθεί η ομάδα. Οι μέρες περνάνε και η καθυστέρηση δεν ωφελεί.

Σε θέματα μεταγραφών δε μπορεί κάποιος παίκτης να κλείσει οριστικά, πριν ακόμη γίνει γνωστή η κατηγορία που θα παίξουν ο ΑΟΚ αλλά και οι άλλες δυο ομάδες.

Επίσης ανοιχτό παραμένει το θέμα της πρόσληψης του νέου προπονητή.

 

*Φήμες για Βασιλακάκη

Ο Κώστας Βασιλακάκης ίσως και να είναι ένας από τους υποψήφιους προπονητές, να αναλάβει τον ΑΟΚ αν αυτός τελικά παίξει στη Β` Εθνική. Ο Θρακιώτης τεχνικός είναι γνώστης της κατηγορίας και στο παρελθόν έχει αρκετές επιτυχίες με ομάδες που εργάστηκε και κυρίως τον Πανθρακικό και τη Δόξα Δράμας. Την περίοδο 2004-2005 ανέβασε τον Πανθρακικό από τη Δ` στη Γ` Εθνική και την επόμενη στη Β` Εθνική.

Η μεγαλύτερη του επιτυχία στον πάγκο του Πανθρακικού ήταν η σεζόν 2007-2008, όπου με αυτόν προπονητή η ομάδα της Θράκης ανέβηκε στη Σουπερ Λιγκ.

Με τη Δόξα Δράμας πέτυχε την άνοδο από τη Γ` στη Β` Εθνική, τη σεζόν 2008-2009. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2001 στον Αρη Φωτοβίλους. Στη συνέχεια εργάστηκε στον Πανδραμαϊκό και την περίοδο 2003-2005 στην ομάδα της Προσοτσάνης.

Στον Πανθρακικό βρέθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2004-2005. Το 2006 για ένα διάστημα στη Δόξα Δράμας και μετά πάλι στον Πανθρακικό έως το 2008. Από το 2008 έως το 2010 επέστρεψε στη Δόξα Δράμας. Μετά στην ίδια διαδρομή βρέθηκε πάλι στον Πανθρακικό όπου παραιτήθηκε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το 1973 έως το 1981 στον Πανθρακικό και από το 1981 έως το 1995 στη Δόξα Δράμας. Ο 55χρονος τεχνικός πέρυσι δεν εργάστηκε σε κάποια ομάδα. Τα τελευταία πάντως χρόνια βρέθηκε αρκετές φορές αντίπαλος του ΑΟΚ στον πάγκο των ομάδων του Πανθρακικού αλλά και της Δόξας Δράμας.

Δεν αποκλείουμε να συνεχίσει στον ΑΟΚ αν και μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι τέτοιο και πως θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει σιγουρευτεί η επιστροφή στη Β` Εθνική.

 

Διαβάστε επίσης