• 19 Μαΐου 2024,

Φθινοπωρινή κινητικότητα στην αγορά

 Φθινοπωρινή κινητικότητα στην αγορά

Όπως κάθε χρόνο το φθινόπωρο διαπιστώνεται κινητικότητα στην αγορά, τόσο στην ενοικίαση άδειων καταστημάτων και στη λειτουργία νέων εμπορικών επιχειρήσεων όσο και στην ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων.
Πολλά γίνονται. Πάρα πολλά λέγονται. Πολλές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, καθώς τα ακίνητα που είναι ελεύθερα σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι λόγω της κρίσης περισσότερα απ΄ ότι συνήθως.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτή την περίοδο εκτελείται έργο ριζικής ανακαίνισης στο ζαχαροπλαστείο «Μαραντίδη» στον Τίμιο Σταυρό. Η επιχείρηση «Κουρτίδη» έρχεται και στην Καβάλα, μετά από πετυχημένη παρουσία στη Δυτική πλευρά του νομού, στην περιοχή του Οφρυνίου.
Το κατάστημα Κουρτίδη προετοιμάζεται κοντά στο εργατικό κέντρο επί της οδού Δαγκλή.
Είναι γνωστό ότι το κατάστημα Public θα λειτουργήσει στο κτήριο του Επιμελητηρίου, τον Δεκέμβριο κοντά στην περίοδο των εορτών. Κατάστημα με πρωϊνό και φούρνο θα λειτουργήσει στο ισόγειο στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου Ωκεανίς. Το κατάστημα αυτό προετοιμάζεται εδώ και πολλούς μήνες τώρα, φημολογείται ότι στο τέλος του έτους θα λειτουργήσει.
Φούρνος θα λειτουργήσει σε ένα ακόμη σημείο της οδού Βενιζέλου, κοντά στην οδό Ηπείρου. Στην περιοχή συγκεντρώνονται πάρα πολλά καταστήματα αρτοποιείας.
Νέο κατάστημα θα λειτουργήσει σύντομα με διακοσμητικά είδη στην Ομόνοια, σχεδόν απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.
Τον Οκτώβριο θα γίνει ανακαίνιση στο σνακ μπαρ Γκούντις. Τα εστιατόρια θα αλλάξουν πρόσωπο, όπως έχει ήδη με μεγάλη επιτυχία σε άλλα καταστήματα Γκούντις, στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το σνακ μπαρ «Μικρομηλιά» στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά, θα μετατραπεί σε καφέ – μπαρ.
Νέο κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων λειτουργεί στην οδό Βενιζέλου κοντά στο δημοτικό κήπο, ενώ το μεγάλο ακίνητο Ομονοίας και Ίωνος Δραγούμη, φημολογείται ότι προορίζεται να νοικιαστεί από μεγάλη εταιρία, όχι μόνο το ελεύθερο ισόγειό του μετά την αποχώρηση της τράπεζας Millenium, αλλά κι οι όροφοι του ίδιου κτηρίου που κι αυτοί είναι άδειοι λόγω της αποχώρησης του ΙΚΑ.
Πολλά ακούγονται για το συγκεκριμένο ακίνητο, ακόμα και για πολυκατάστημα υπάρχει η έντονη φημολογία.
Το πρώην τραπεζικό κατάστημα της ProBank στην οδό Βενιζέλου στο ύψος της κεντρικής πλατείας, θα μετατραπεί σε καφέ μπαρ που όμως θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2015.
Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει κινητικότητα στην αγορά, υπάρχει το επιχειρηματικό πνεύμα που ποτέ δεν ησυχάζει. Κατά κάποιο τρόπο δείχνουν και το ότι οι επιχειρηματίες έχουν τη δύναμη και την αισιοδοξία να επιχειρήσουν από μηδενικής βάσης να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης