• 3 Μαΐου 2024,

Φυλάκιση 14 μηνών για οικογενειακά επεισόδια

 Φυλάκιση 14 μηνών για οικογενειακά επεισόδια

Μια από τις υποθέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας είχε ενδιαφέρον, απασχόλησε το δικαστήριο για περίπου μία ώρα. Η τελική ποινή ήταν αυστηρή, καταδικάστηκε αγρότης από το Νέστο για ιδιαίτερα κακή συμπεριφορά προς την πρώην σύζυγο του. Αυτά τα επεισόδια –θα πει κάποιος- είναι συνηθισμένα στις μέρες μας. Συχνά απασχολούν τα δικαστήρια. Η παρατήρηση ισχύει σε γενικές γραμμές. Η συγκεκριμένη όμως υπόθεση αφορά δύο ανθρώπους που χώρισαν μετά από γάμο 40 ή και 45 ετών!
Κατηγορούμενος ήταν ο σύζυγος. Επεισόδια σοβαρά στην οικία του ζευγαριού το Καλοκαίρι του 2012. Κανείς δεν κατάλαβε ακριβώς ποιος ήταν ο λόγος, πως ξεκίνησαν όλα. Όλοι άκουσαν και τους δύο πρώην συζύγους να περιγράφουν ήρεμο βίο επί 4 και πλέον δεκαετίες. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του επέρριψε ευθύνη στην νύφη του. Ο συνήγορος υπεράσπισης και στο ότι ο πελάτης του ξαφνικά ασθένησε. Οι δύο εξηγήσεις δεν φάνηκε να πείθουν το δικαστήριο. Ούτε το ακροατήριο.
Το Καλοκαίρι του 2012 το ζευγάρι ήδη ζούσε χωριστά. Η γυναίκα επέστρεψε σπίτι, όταν έγινε αντιληπτή από τον άνδρα αυτός έσπασε την πόρτα του δωματίου στο οποίο είχε κλειδωθεί. Κατά το κατηγορητήριο την έπιασε από τα μαλλιά και την έβγαλε από το σπίτι. «Έσπασε την πόρτα με τσεκούρι» κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας. «Την έσπρωξα με το πόδι και την άνοιξα» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Κατηγορούνταν επίσης ότι απείλησε όχι μόνο την γυναίκα του αλλά και άλλα συγγενικά πρόσωπα. «Θεωρώ τον κύριο επικίνδυνο» κατέθεσε η νύφη του ζευγαριού. Ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης (φίλος του κατηγορούμενου) δεν μπόρεσε να «φωτίσει» την υπόθεση. «Ήταν αγαπημένοι, δεν γνωρίζω τι μεσολάβησε κι έφθασαν σε αυτή τη κατάσταση» είπε στην σύντομη κατάθεση του. Τόσο η μηνύτρια όσο και οι μάρτυρες κατηγορίας (συγγενείς του ζευγαριού) ήταν κατηγορηματικοί. Επέρριψαν ευθύνες για πράξεις στον κατηγορούμενο, πολλές περισσότερες από αυτές της δικογραφίας. «Είχα μια ζωή μαρτύριο» κατέθεσε η πρώην σύζυγος. «Απείλησε ότι θα μας σκοτώσει όλους» συμπλήρωσε. Ο κατηγορούμενος σχολίασε ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα, αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Δεν την έδιωξα από το σπίτι, αυτή έφυγε» υποστήριξε για την πρώην σύζυγο του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε- σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης- να αναγνωριστούν στον πελάτη του ελαφρυντικά. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ενδοοικογενειακής βλάβης, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση. Συνολική ποινή φυλάκιση 14 μηνών. Με αναστολή αφού ο κατηγορούμενος είχε λευκό ποινικό μητρώο. Άσκησε έφεση, πλήρωσε τα έξοδα της δίκης κι έφυγε για την οικία του.

Διαβάστε επίσης