• 3 Μαΐου 2024,

Φυλάκιση 15,5 έτη στον 45χρονο που πυροβόλησε τους γείτονες του στο Παληό

 Φυλάκιση 15,5 έτη στον 45χρονο που πυροβόλησε τους γείτονες του στο Παληό

Σε 15,5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Κομοτηνής 45χρονος κάτοικος Παληού Καβάλας που τον περασμένο Φεβρουάριο πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του τους γείτονες του. Η υπόθεση που απασχόλησε αρκετές μέρες την τοπική κοινωνία, έφθασε γρήγορα στο ακροατήριο αλλά μόνο για τον 45χρονο. Για τον πατέρα του διαχωρίστηκε, θα απασχολήσει το Τριμελές Καβάλας. Η ποινή των 15,5 ετών δεν αναστέλλεται κι έτσι ο 45χρονος θα επιστρέψει στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου κρατούνταν αφού είχε προφυλακιστεί. Στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε εκνευριστεί από την συμπεριφορά των γειτόνων του, «θόλωσα» είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο. Τόνισε ότι στόχο είχε τον εκφοβισμό του ζευγαριού που διέμενε στο διπλανό διαμέρισμα. Παρόλα αυτά κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, οπλοφορία. Του αναγνωρίστηκε ότι είναι ελαττωμένου καταλογισμού. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Θόδωρος Λάμψιας.

Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι γείτονες και παθόντες. Το ανδρόγυνο που δέχθηκε τους πυροβολισμούς επέμενε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να τους σκοτώσει. Την άποψη αυτή δέχθηκε το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση και την ποινή που επέβαλλε.

Το περιστατικό έγινε σε πολυκατοικία στο Παληό το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου φέτος. Μεταξύ άλλων η Α.Δ. Καβάλας είχε ανακοινώσει τα εξής: 45χρονος, λόγω προσωπικών διαφορών με δύο (2) ημεδαπούς, έναν 49χρονο και μία 54χρονη, οι οποίοι διαμένουν σε γειτονικό διαμέρισμα με το δράστη, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά της πόρτας του σπιτιού τους, τι στιγμή που αυτοί βρίσκονταν στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο φθορές. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν το δράστη. Από το χώρο του συμβάντος και την οικία του δράστη, κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα, 7 κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου και 1 τσεκούρι. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι και μία (1) γεμιστήρα, τα οποία είχε αποκρύψει ο 45χρονος σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης