• 16 Μαΐου 2024,

Φυλάκιση 8 μήνες με αναστολή επειδή έδειρε την φίλη του

 Φυλάκιση 8 μήνες με αναστολή επειδή έδειρε την φίλη του

Δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό χθες στο Τριμελές Καβάλας υπόθεση που αφορούσε πρόκληση σωματικών βλαβών σε 21 ετών κοπέλα από τον πρώην φίλο της. Περιστατικό που κατά τη δικογραφία έγινε τα ξημερώματα της 7ης Δεκέμβρη του 2010 σε σπίτι, σε χωριό του Δήμου Παγγαίου.
Επρόκειτο για ένα νέο ζευγάρι που είχε σχέσεις από το Καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.
Κατά την βασική μάρτυρα κατηγορίας και μηνύτρια ο πρώην φίλος της την κάλεσε στο σπίτι του όπου μάλλον για λόγους ζήλειας άρχισε να την χτυπά. Η κατάθεση της ήταν συγκεκριμένη και αναλυτική: «Με κάλεσε ο ίδιος σπίτι του. Με έπιασε από τη ζώνη, με έσυρε στο κρεβάτι. Άρχισε να με χτυπά. Σφαλιάρες, κλωτσιές. Με τσιμπούσε. Με έβριζε. Μου έλεγε ότι από εδώ θα βγούμε και οι δύο νεκροί. Πέταξε το κινητό μου στη ξυλόσομπα. Το περιστατικό κράτησε περίπου μισή ώρα. Μετά έφυγα με φοβερό πόνο στο αφτί. Πήγα σπίτι μου και κλείστηκα στο δωμάτιο για να μην δουν το παραμικρό οι γονείς μου. Την επόμενη μέρα πήγα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε διάτρηση αριστερής τυμπανικής μεμβράνης. Έμεινα στο νοσοκομείο 4 μέρες». Σε ερώτηση γιατί έγιναν όλα αυτά η μηνύτρια απάντησε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο φίλος της την ζήλευε.
Αμέσως μετά κατέθεσε η μητέρα της. Ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Καγκαϊδης επέμενε με τις ερωτήσεις του – και στην κοπέλα και στην μητέρα της – στο εξής σημείο: Το θύμα μετά το επεισόδιο κάλεσε στο τηλέφωνο τον κατηγορούμενο κι αυτός την πήγε στο Νοσοκομείο. «Αυτόν που σε δέρνει τον καλείς να σε πάει στο νοσοκομείο;» αναρωτήθηκε ο κ. Καγκαϊδης.
Τόσο η μηνύτρια όσο και η μητέρα της απάντησαν ότι επειδή η 21χρονη δεν είχε κινητό, επειδή ντρέπονταν, προτίμησε να καλέσει τον φίλο της κι όχι κάποιον άλλο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
Η μητέρα του θύματος κατέθεσε επίσης: «Είχαν σχέση 3 μήνες. Στο σπίτι εκείνη την ημέρα κρύβονταν για να μην τη δούμε». Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η μητέρα του κατηγορούμενου. Κατέθεσε ότι δεν έγινε το παραμικρό. Για το χτύπημα στο αφτί είπε ότι της είχε πει ο γιος της. «Ήταν στη Θεσσαλονίκη κι ο θόρυβος από ένα μηχανάκι που ήταν δίπλα της προκάλεσε τη ζημιά» είπε. Συμπλήρωσε δε ότι ο γιος της είναι καλό και φιλότιμο παιδί.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το περιστατικό. «Δεν έγινε τίποτα. Ήρθε σπίτι, της είπα ότι θέλω να χωρίσουμε κι έφυγε. Μετά από λίγες μέρες μου είπε ότι αυτό θα το πληρώσω ακριβά. Δεν ξέρω γιατί τα κάνει όλα αυτά. Όταν έρχονταν σε μπαρ και μαγαζιά κι ήμουν κι εγώ καλούσε την αστυνομία και τα μαγαζιά με έδιωχναν. Με έκανε ρεζίλι με αυτόν τον τρόπο» είπε. Όσο για τον τραυματισμό στο αφτί, είπε τα ίδια για το περιστατικό με το μηχανάκι στη Θεσσαλονίκη. Δικηγόρος της μηνύτριας ήταν ο Γιάννης Μούτλιας.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου και το δικαστήριο τον καταδίκασε για πρόκληση σωματικών βλαβών σε ποινή 8 μηνών με αναστολή + 250 ευρώ έξοδα δίκης.
Σε πρώτο βαθμό στο Μονομελές Παγγαίου η ποινή ήταν 12 μήνες.

 

Διαβάστε επίσης