• 6 Μαΐου 2024,

Χριστόφορος Στεφανίδης στους 93,7: « Μίλησα με το τεχνικό τιμ, τώρα μένει… ο πρόεδρος»

 Χριστόφορος Στεφανίδης στους 93,7: « Μίλησα  με το τεχνικό τιμ, τώρα μένει… ο πρόεδρος»

Δεν έκρυψε στις δηλώσεις του, στους 93,7, ο Χριστόφορος Στεφανίδης το γεγονός ότι έχει μιλήσει με τον προπονητή Γιάννη Τζήμα, για την επιστροφή του, στην Καβάλα.

Μάλιστα έδειξε θετικός στο να επιστρέψει σ` ένα κλίμα, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Χριστόφορος σκιαγράφησε και το τι θα συναντήσει η Ενωση, την επόμενη αγωνιστική χρονιά στην Α1.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως άφησε η Ενωση την Α1 και πως θα τη βρει;

Απάντηση: Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.  Το πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο αλλαγμένο του χρόνου. Εμφανίστηκαν ξανά μεγάλες ομάδες με επενδυτές από πίσω, όπως η ΑΕΚ, ο Αρης και η σταθερά καλή πορεία του ΠΑΟΚ που μπορεί να έχει και αυτός επενδυτή από πίσω. Δείχνει ότι μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αυτές οι 5 ομάδες, είναι δύσκολο να τις χτυπήσουνε οι υπόλοιπες από το επόμενη ταχύτητα του πρωταθλήματος. Είδαμε την ΑΕΚ που περάσανε 10 αγώνες για να χάσει, εκτός από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Βλέπουμε ότι αυτή η πεντάδα ομάδων, μπορεί του χρόνου, να έχει ξεφύγει αρκετά.

Για τις ομάδες που θα παλεύουν για την παραμονή τους, στην κατηγορία, θα είναι πολύ δύσκολο, να τις κερδίσουνε.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι θα υπάρχει ένα πρωτάθλημα, δυο ταχυτήτων;

Απάντηση: Περισσότερο από δυο. Ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη ταχύτητα. Μετά βάζουμε την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, σε μια άλλη. Βλέπουμε ότι 10 παιχνίδια μέσα στη σεζόν, μέσα και έξω, με αυτές τις ομάδες, γίνονται πολύ δύσκολα.

Από εκεί και πέρα, παραδοσιακές δυνάμεις της Α1, όπως είναι το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός αλλά και η Κηφισιά που έχει ανθρώπους που βάζουν χρήματα και έχουν διάθεση, ακόμη και ο Απόλλων Πατρών που έχει την τεχνογνωσία, θα είναι ένα άλλο γκρουπ ομάδων.

Μετά θα δούμε τι θα κάνουν οι νεοφώτιστες, η Καβάλα μας και ο Αρκαδικός.

Μαζί με τα Τρίκαλα, την Αμαλιάδα και τη Δράμα που είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της, αφού έμεινε ο ίδιος προπονητής και έχει μια βάση.  Ένα υλικό για την επόμενη σεζόν.

Αυτά είναι τα στρώματα που θα υπάρχουν στην Α1 κατά την επόμενη σεζόν.

Ερώτηση: Πάμε για μάχη επιβίωσης της Ελληνικής επαρχίας;

Απάντηση:  Ναι και πιστεύω ότι όποιος καταφέρει να κάνει νίκες με τους 5 πρώτους η έστω μια νίκη, θα είναι μεγάλο εφόδιο για την παραμονή του, στην Α1 κατηγορία.

Θεωρώ ότι θα υπάρχει μια μάχη από τις κάτω ομάδες, ενώ έχουν ξεφύγει οι 5 πρώτες.

Ερώτηση: Πάντως πολλοί Έλληνες καλαθοσφαιριστές προτιμάνε την Α2 από την Α1.

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχει συμβεί κάτι πρωτόγνωρο. Τρείς ομάδες από την Α2, βάζω και τον Φάρο που πιστεύω ότι θα παίξει στην Α2, μαζί με τον Προμηθέα Πατρών, την Κύμη, βάζουνε πολλά χρήματα, συν τη Λευκάδα που θα είναι ανταγωνιστική, όπως και ο Αίολος που ήρθε από τη Β` Εθνική και μπαίνει πολύ δυναμικά, θέλοντας να φτάσει πολύ γρήγορα στην κορυφή.

Έχουν βάλει πολλά χρήματα αυτές οι ομάδες και έχουν δελεάσει, σχεδόν τους μισούς παίκτες της Α1, να πάρουν τα διπλά και τα τριπλά απ` ότι θα έπαιρναν, αν υπογράφανε σε μια ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Βλέπουμε τη μεγάλη  «κάθοδο» των παικτών στις μικρότερες κατηγορίες. Είναι μια επιλογή που ο καθένας τη σκέφτεται διαφορετικά. Πολλοί βάζουνε το οικονομικό μπροστά στους καιρούς που ζούμε και σκέφτονται ότι είναι καλύτερα να εξασφαλιστούν για 2-3 χρόνια, είτε βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, είτε πιο νωρίς.

Αυτό θα πλήξει το πρωτάθλημα της Α1, αφού οι ομάδες έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρούνε τους Έλληνες παίκτες που μπορούν να σου δώσουν ένα στάνταρ απόδοσης.

Θα δούμε πολλούς ξένους του χρόνου στην Α1 και παίκτες που θα πάρουνε ευκαιρίες στην Α1 που τα προηγούμενα χρόνια δεν το περιμένανε.

Θα είναι περιζήτητοι κάποιοι έμπειροι παίκτες.

Ερώτηση: Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχεις μιλήσει με ανθρώπους της Ενωσης. Κάτι τέτοιο αληθεύει;

Απάντηση: Να πούμε ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Έχω κάνει τρία ραντεβού με τον προπονητή κ. Τζήμα. Εχω και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής, δεδομένα.

Με τον κόουτς έχουμε μιλήσει διεξοδικά. Με ανθρώπους της ομάδας, που συνεργαστήκαμε την προηγούμενη φορά, υπάρχει φιλία και επικοινωνούμε συχνά, πυκνά.

Ερώτηση: Υπάρχει πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα της Ενωσης, ο Χριστόφορος Στεφανίδης;

Απάντηση: Φυσικά υπάρχουν. Απλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο και χειροπιαστό.

Η απόφαση μου είναι να μην κάνω τη βουτιά προς το κάτω, με περισσότερα χρήματα. Αναμένω το καλύτερο από την Α1, να πω την αλήθεια, από την Καβάλα.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει στην Καβάλα, στο γήπεδο, η ζεστή ατμόσφαιρα που υπάρχει.  Ο κόσμος με αντιμετωπίζει με ζεστασιά, στο να επιστρέψω στην ομάδα. Όλα αυτά περνάνε θετικά στο μυαλό μου.

Στον Κολοσσό ήταν πιο επαγγελματικά, εδώ είναι πιο ζεστά, πιο οικογενειακά. Η Καβάλα τη βλέπω σαν είναι πόλη μου.

Αν θέλει να σωθεί η Ενωση, χωρίς να θέλω να βάζω χαμηλά τον πήχη της ομάδας, πρέπει να προστατεύσει το γήπεδο της, ειδικά με τις ομάδες που θα είναι ανταγωνιστικές. Εχει κατέβει ο πήχης των νικών.

Το εφαλτήριο της ομάδας πρέπει να είναι η Καλαμίτσα, με  την παρουσία του κόσμου. Εμένα μου έμεινε η εικόνα που όταν τερματίσαμε στην 6η θέση με τον Δημήτρη Πρίφτη και ενώ χάσαμε στην έδρα μας από τον Κολοσσό, στα πλέι οφ, ο κόσμος ήταν όρθιος και μας χειροκροτούσε στο τελευταίο λεπτό.

Η στάση του κόσμου, έχει παίξει μεγάλο ρόλο, στο να περιμένω την Καβάλα. Μένει να συζητήσουμε με τον πρόεδρο, τα περαιτέρω ενώ έχω συζητήσει με το τεχνικό τιμ.

Με στεναχωρεί που φεύγουν παίκτες από την περσινή ομάδα, γιατί είχε δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό κλίμα. Θα ήταν ένα μεγάλο συν, αν έμεναν πολλά παιδιά. Θα έρθουν διαφορετικοί παίκτες και θα ψάξει μια άλλη χημεία η ομάδα. Ελπίζω να πετύχει η Ενωση καλά παιδιά και να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης