• 19 Μαΐου 2024,

Ψάχνει να βρεί που να σταθεί η κυβέρνηση ….

 Ψάχνει να βρεί που να σταθεί η κυβέρνηση ….

Περισσότερη σαφήνεια και νέα μέτρα είναι η απάντηση των Ευρωπαίων στις προτάσεις της κυβέρνησης που ψάχνει να βρεί κάπου να σταθεί μεταξύ ΄δανειστών και αγροτών.

Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει και πλέον είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει αφού δεν έχουμε στην διάθεση μας απεριόριστο χρόνο.

Το κλίμα των ημερών θυμίζει έντονα την εποχή της μεγάλης σύγκρουσης τον Ιούνιο του 2015 που μας είχε οδηγήσει στις κλειστές τράπεζες και στις ατελείωτες ουρές έξω απο τα μηχανήματα ΑΤΜ.

Κάποιοι ισχυρίζοναι οτι ο Τσίπρας έχει επιλέξει για άλλη μια φορά την πολιτική αντιπαράθεσης και για τον λόγο ταξίδεψε και στο Ιράν.

Για πετρέλαιο και οχι για χαλιά ΄όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει η Μοιραράκη.

Λέτε να έχουμε τίποτα αναγούλες και πάλι ;

Ο Καμμένος μιλάει για εκλογές , ο Μητσοτάκης ο Κυριάκος δηλώνει έτοιμος ανά πασα στιγμή ,οι αγρότες κατεβαίνουν Σύνταγμα και ο Τσίπρας στην Τεχεράνη πουλάει τρέλα.

Σίγουρα όλα αυτά τα συστατικά σε μια έτσι και αλλιώς ύπουλη και ύποπτη εποχή συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ που μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή και να μην ξέρουμε απο που μας ήρθε.

Οι δανειστές είναι υποψιασμένοι έτσι και αλλιώς παρακολουθούν με μισό μάτι τις κινήσεις μας και παραμένουν με το χέρι στην σκανδάλη.

Μας έχουν έτσι και αλλιώς απο το καλοκαίρι σε απόσταση έντεκα μέτρων και αυτό που μένει είναι να μην στήσουν και να μας εκτελέσουν.

Αυτή την φορά δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία.

Μπάμ και κάτω που το λένε.

Τώρα όσο αφορά την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα η εντολή του Μαξίμου λέει κανένα τρακτέρ στο Σύνταγμα και καταλαβαίνετε οτι αν επιμείνουν οι αγρότες θα χυθεί αίμα.

Στο παιχνίδι της ανακοπής της πορείας των τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας θα μπούνε εκτός απο την τροχαία και δυνάμεις καταστολής που σημαίνει οτι πάμε για μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που μπορεί να ξεφύγει και να πάρει δύσκολη τροπή.

Σε μια εποχή που τα νεύρα όλών είναι τεντωμένα δεν θέλει και πολύ να γίνει το μπάμ.

Πάντως μετά την επιστροφή του Τρίπρα απο το Ιράν όλοι περιμένουν να το πάρει πάνω του και με τις κατάλληλες κινήσεις που θα κάνει να οδηγήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Αυτό είναι ακριβώς που φοβόμαστε.

Να το πάρει πάνω του !

Και στο παρελθόν πήρε πάνω του κάποιες άλλες καταστάσεις με αποτελέσματα να οδηγήσει την χώρα στα βράχια με τις γνωστές σε όλους συνέπειες μερικές απο τις οποίες που πληρώνουμε ακόμα.

Μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση της Κωνσταντοπούλου που παραδέχτηκε οτι ο Τσίπρας την πρώτη φορά που έγινε κυβέρνηση την έκανε πρόεδρο της Βουλής “για να τους τρελάνει όλους”.

Βέβαια η Κωνσταντοπούλου με την φόρα που είχε τους τρέλανε όλους και όχι μόνο τους αντίπαλους του Τσίπρα που ΄είδε και έπαθε να ξεπλέξει μαζί της.

Πάντως όλα αυτά τα περιστατικά μας οδηγούν περισσότερο στο συμπέρασμα οτι ο Τσίπρας δεν πήρε σοβαρά τον ρόλο του και τουλάχιστον τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας έκανε χαβαλέ.

Ας ελπίσουμε οτι έχει σοβαρέψει και πολύ περισσότερο έχει κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το υπουργικό συμβούλιο με το διάγγελμα είναι το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού λίγα μόνο 24ωρα πριν την ψήφιση του επίμαχου Νομοσχεδίου στην βουλή.

Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος την άλλη εβδομάδα να τελειώνουμε με οτι αυτό συνεπάγεται.

Κατά τάλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βρούμε την άκρη.

Δεν είναι εύκολο αλλα νομίζω οτι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Πρέπει να τα καταφέρουμε αλλιώς πάμε χαμένοι.

Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Το θέμα είναι να μην χάσουμε ούτε την αισιοδοξία μας , ούτε τον αυθορμητισμό μας γιατί τότε θα έχει γίνουν σαν τους Γερμανούς και του Δανούς.

Έστω και καθυστερημένα η ΕΠΟ πήρε την σωστή απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Στην Ελλάδα αργούμε να πάρουμε ΄μπρός αλλά έτσι και πάρουμε …

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης