• 7 Μαΐου 2024,

Ψέγει τη δήμαρχο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

 Ψέγει τη δήμαρχο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Καβάλα, 7/7/2015
Χαιρετίζουμε την ανυποχώρητη στάση των πολιτών της Καβάλας, που συμπαρατάχτηκε με το σύνολο του ελληνικού λαού στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, σε μια Ευρώπη αλληλεγγύης, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η δημοκρατία όχι μόνο δεν εκβιάζεται, αλλά αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή εξόδου από την κρίση. Ο λαός πρωταγωνίστησε. Ο φόβος νικήθηκε κατά κράτος. Οι εξελίξεις πλέον φωτίζονται από τα σαφή ταξικά χαρακτηριστικά της ψήφου του ελληνικού λαού.
Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μετά το σαρωτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα θα όφειλε να οργανώσει μια νέα συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ανάλογη αυτής της 1ης Ιουλίου. Με τους νυν και πρώην δημάρχους του παλαιοκομματικού καθεστώτος, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τις διοικήσεις του Εμπορικού, Οικονομικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με τη συνδικαλιστική πρωτοπορία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου και εν πάση περιπτώσει με όλη αυτή την θεσμική αριστοκρατία, που συμμάχησε στο προπαγανδιστικό κρεσέντο του «μένουμε Ευρώπη».
Με το ίδιο «αίσθημα ευθύνης» όπως μιλήσατε τότε, κύριοι, οφείλετε να τοποθετηθείτε και τώρα, όχι για να συνεχιστεί μια αντιπαράθεση στην οποία έβαλε τέλος ο ίδιος ο λαός με την ξεκάθαρη και γενναία ψήφο του, αλλά γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας να απαντήσετε στους πολίτες και στους εαυτούς σας ποιούς τελικά εκπροσωπείτε από τις θέσεις που κατέχετε.
Ποιούς εκπροσωπείτε κ. Δήμαρχε και από ποιούς αισθανθήκατε την ανάγκη να προστατευθείτε, καλώντας την Αστυνομία να περιφρουρεί την συνέντευξη Τύπου υπέρ του «ναι», που παρατύπως δώσατε στο Δημαρχείο της πόλης; Δεν τηρήσατε ούτε τα προσχήματα, λοιπόν. Συγκροτήσατε και υπηρετήσατε ολοκληρωτικά και ολόψυχα το στρατόπεδο του «ναι», παρεμποδίζοντας με κάθε τρόπο την πολιτική έκφραση της αντίθετης άποψης. Δεν διστάσατε μάλιστα εσείς και οι συνεργάτες σας (το ποιος ακριβώς μικρή σημασία έχει) να βυθίσετε στο σκοτάδι το Κάστρο της πόλης, προκειμένου να εξαφανίσετε πανό του ΟΧΙ που είχε αναρτηθεί από ακτιβιστές.
Ποιούς εκπροσωπείτε κ.κ. των Επιμελητηρίων, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, των συνδικαλιστικών φορέων, όταν οι θέσεις σας βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που αποφάσισε ο κόσμος της εργασίας, οι αγρότες και οι επαγγελματίες; Όσο για τους πρώην βουλευτές, δημάρχους και πολιτικούς παράγοντες, που με το καρτελάκι του «ναι» έσπευσαν στη συνέντευξη Τύπου και στη συγκέντρωση του «μένουμε Ευρώπη» είναι προφανές ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν, πλην ενός θλιβερού πολιτικού καθεστώτος, που έσπρωξε την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ, των «δανειστών» και των μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη. Και δεν είναι μόνον ο κόσμος που αναφέρεται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κόσμος που υπέφερε τις πολιτικές που εσείς στηρίξατε. Ο κόσμος που αψήφησε το πραξικοπηματικό κλείσιμο των τραπεζών, την χυδαία προπαγάνδα των συστημικών media (την δόξα των οποίων ζήλεψαν και ορισμένα τοπικά μέσα), το εργοδοτικό λοκ-άουτ, την τρομοκρατία και τις απειλές. Είναι ο κόσμος που νίκησε τον φόβο και έδωσε στο δημοψήφισμα την πιο ξεκάθαρη και ταξική απάντηση που μπορούσε να υπάρξει. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απευθυνθείτε σε αυτόν τον κόσμο, να βγάλετε το καρτελάκι σας και να χαμηλώσετε το βλέμμα…

Διαβάστε επίσης