Όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ στο κτήριο του ΙΚΑ

 Όλοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ στο κτήριο του ΙΚΑ

Ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Θρασύβουλος Βεντούρης, υπέγραψε χθες απόφαση, με την οποία μεταφέρονται στο κτήριο του ΙΚΑ Καβάλας, όλα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, που επί σειρά ετών λειτουργούσαν στο κτήριο της οδού Ίωνος Δραγούμη, πρώην κλινική «Μητέρα».
Πρόκειται για οδοντίατρους, γυναικολόγους και καρδιολόγους που πλέον θα εργάζονται στο κεντρικό κτήριο του ΙΚΑ, μαζί με τους συναδέλφους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ στο Νομό Καβάλας.
Η απόφαση του Θρασύβουλου Βεντούρη, αναφέρει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των ιατρείων του ΠΕΔΥ, στο δεύτερο κτήριο επί της οδού Ίωνος Δραγούμη, το προσωπικό μεταφέρεται στη μονάδα υγείας ΠΕΔΥ Καβάλας, στο κεντρικό κτήριο. Ταυτόχρονα λύεται η μισθωτική σχέση του 2ου κτηρίου του ΠΕΔΥ, προκειμένου αυτό να γλυτώσει τα ενοίκια. Καταγράφεται πάσης φύσεως υλικό που υπάρχει στο κτήριο της οδού Ίωνος Δραγούμη, μεταφέρεται στο κεντρικό κτήριο του ΙΚΑ, κατά πάσα πιθανότητα με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΕΔΥ Καβάλας ενώ προετοιμάζεται να κάνει αυτή τη μετακόμιση δεν έχει καθόλου χρήματα στο ταμείο του, άρα η μετακόμιση θα γίνει είτε εθελοντικά, είτε με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών αυτοκινήτων.
Ουδείς γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί η μετακόμιση. Πάντως οι γιατροί, που μεταφέρονται από το κτήριο της Ίωνος Δραγούμη, στο κεντρικό κτήριο του ΙΚΑ, έχουν εξασφαλίσει χώρους, όπου θα εργάζονται στο υπόγειο του κτηρίου, πολύ κοντά στα εργαστήρια που λειτουργούν στο ίδιο χώρο.

Διαβάστε επίσης