• 19 Μαΐου 2024,

1-0 τον Απόλλωνα Αρναίας για τον θεσμό του κυπέλλου – Ο ΑΟΚ κερδίζει στο δεύτερο ημίχρονο

 1-0  τον Απόλλωνα Αρναίας για τον θεσμό του κυπέλλου –  Ο ΑΟΚ κερδίζει στο δεύτερο ημίχρονο

Όπως ακριβώς με τη Δόξα Δράμας έτσι και σήμερα ο ΑΟΚ πέτυχε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Αρναίας, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Θα αντιμετωπίσει στο τέλος Νοέμβρη, εκτός έδρας, τον νικητή της αναμέτρησης Εθνικός Αλεξανδρούπολης- Ακροπόταμος.
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία 400 περίπου φιλάθλων, νούμερο αρκετά μικρότερο σε σχέση με τον κόσμο που είδε το πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με την Δόξα Δράμας.
Χθες ο ΑΟΚ δεν ήταν καλός «απέναντι» σε μια ομάδα καλύτερη της Δόξας, αξιόμαχη, με παίκτες που αποκτήθηκαν πολύ πρόσφατα. Ένας από αυτούς ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν στην ομάδα μας. Ο ΑΟΚ έδειξε τα γνωστά προβλήματα στην ανάπτυξη και στην επίθεση. Στην άμυνα ήταν σταθερός. Αυτό το δείχνει και η στατιστική αφού σε τρίτο συνεχόμενο επίσημο ματς δεν δέχεται γκολ. Το μηδέν παθητικό (κι ας μην έπαιζε χθες ο Γκαρακλίδης) το εξασφάλισε το καλό αμυντικό δίδυμο Μπάτζιου- Ιορδανίδη. Η ετοιμότητα του τερματοφύλακα αλλά και η καλή αμυντική απόδοση τόσο του Μπαντάνη όσο και του Σταματόπουλου. Οι δύο αμυντικοί μέσοι Παπαδόπουλος και Γαβριηλίδης έκαναν πολύ καλή αμυντική δουλειά σε όλο το παιχνίδι. Αυτά για την άμυνα. Στην επίθεση και στη δημιουργία φάσεων ο ΑΟΚ χρειάζεται επειγόντως τους δύο ξένους του. Χωρίς αυτούς επιλογές δεν υπάρχουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες έπαιξε σέντερ φορ ο Παρμαξίδης ο οποίος σε όλη σχεδόν τη μακρά ποδοσφαιρική του διαδρομή αγωνίζονταν αμυντικός μέσος. Όταν όμως δεν έχεις άλλες επιλογές τότε κάνεις (θες δε θες) τον Παρμαξίδη σέντερ φορ.
Ο προπονητής του ΑΟΚ επέλεξε για το χθεσινό ματς το σύστημα 4-4-2. Αυτή η απόφαση «έστειλε» τον Διαμαντίδη στα δεξιά. Με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που μπορούσε να δημιουργήσει, να βγάλει πάσες στους επιθετικούς. Αυτό ο προπονητής το «ζήτησε» χθες κυρίως από τον Αμβρόσιο Παπαδόπουλο. Καλό το σενάριο αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο δε Διαμαντίδης έστω και στα δεξιά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο 55’ έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Κανούλας. Σούταρε, ο τερματοφύλακας της Αρναίας προσπάθησε να αποκρούσει αλλά σιγούρεψε το γκολ στέλνοντας την μπάλα πιο μέσα στα δίχτυα. Στο 77’ ο Διαμαντίδης μπήκε από τα δεξιά, σούταρε κι υπήρξε εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα.
Ο ΑΟΚ έκανε ευκαιρίες κι από την άλλη πλευρά. Στο 34ο ο Βιτλής σέντραρε αλλά στη μικρή περιοχή ο Κανούλας κατέφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 86’ σέντρα του Κυγάη ο προωθημένος Μπαντάνης έκανε σωστά το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 80’ ο ΑΟΚ έχασε ευκαιρία με σουτ του Κανούλα μέσα από τη περιοχή, η μπάλα περνά ψηλά άουτ.
Ο Απόλλωνας Αρναίας έπαιξε προσεκτικά, με έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Στο τέλος που «κυνήγησε» την ισοφάριση είχε 4. Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήταν δική του. Στο 33’ (μέχρι τότε δεν είχε συμβεί τίποτα αξιόλογο) ο Μπουλκουρίδης έκανε σέντρα κι ο Πιπινίκας μπροστά στην άδεια εστία έκανε βιαστικό σουτ άουτ. Στο 57’ θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε μαρκάρισμα του Διαμαντίδη στον Μανικάλι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες. Με τον Τζιότζιο στο 79’ και με τον Ταουσάνη στο 90’. Στη πρώτη ευκαιρία ήταν σωστή η αντίδραση του τερματοφύλακα του ΑΟΚ Αθανασίου.
Από τον ΑΟΚ ξεχώρισαν για την σταθερότητα τους όλοι σχεδόν οι αμυντικοί. Από τους μεσοεπιθετικούς καλός ήταν ο Βιτλής που κακώς αντικαταστάθηκε τόσο νωρίς όπως και ο Διαμαντίδης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βουρνέλης με βοηθούς τους Κοζατσκίδη- Λιάρη. Ο διαιτητής σφύριζε εύκολα κατά του ΑΟΚ, χρησιμοποίησε πολλές κάρτες ενώ δεν υπήρχε λόγος. Τις αντίκρισαν οι Κουκουλέκης, Γαβριηλίδης, Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, Μπρατσιάνι.
ΑΟΚ: Αθανασίου, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος Α, Βιτλής (62’ Κυγάης), Μπρατσιάνι (74’ Παρμαξίδης), Κανούλας.
Απόλλωνας Αρναίας: Καραβελίδης, Μαριδόγλου, Μανικάλι, Σαλέπης, Τζιότζος, Τσιντογιάννης, Μπουλκουρίδης (73’ Ταουσιάνης), Κουκουλέκης (88’ Παπαδόπουλος), Πιπινίκας (62’ Γεωργούλας), Γεωργίου, Δημογκίγκας.

Διαβάστε επίσης