• 28 Μαρτίου 2024,

1 νίκη 1 ισοπαλία και 2 ήττες στην Ελευθερούπολη ο ΑΟΚ σε επίσημα παιχνίδια

 1 νίκη 1 ισοπαλία και 2  ήττες στην Ελευθερούπολη ο ΑΟΚ σε επίσημα παιχνίδια

Για 5η φορά θα παίξει επίσημο παιχνίδι ο ΑΟΚ στο γήπεδο της Ελευθερούπολης. Αυτή τη φορά με τον Αετό Ορφανού.  Ο απολογισμός στα προηγούμενα ματς  μάλλον δείχνουν ότι πηγαίνει σ` ένα «αφιλόξενο» στάδιο.

Αναλυτικά τα ματς που έχει δώσει στην Ελευθερούπολη.

Ο ΑΟΚ την Τετάρτη 24 Αυγούστου του 2005 είχε παίξει ως γηπεδούχος στην Ελευθερούπολη στο ματς κυπέλλου με τη Ρόδο. Αυτό είχε γίνει λόγω της κόντρας Τούλη- Εριφυλλίδη. Ο ΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-0.

Στο 58` ο Ανδρεάδης είχε κάνει το 1-0 και στη συνέχεια είχαμε δυο ακόμη γκολ με Πιότρ Ναγιέφσκι στο 90` και με Χατζηαντώνη στο 91`.  Η σύνθεση του ΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση: Σουμουλίδης, Τ. Ναγιέφσκι 40` Παπαδημητρίου, Πιστικός, Ξάνθος, Τσαλίκης, Νέκος 61` Πινδώνης, Ανδρεάδης, Σέμπουε, Σκαρλάτος, Ορφανίδης 74` Χατζηαντώνης, Πιότρ Ναγιέφσκι. Προπονητής ήταν ο Σίμος Ανθουλάκης.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πάλι στην Ελευθερούπολη ο ΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό όπου είχε χάσει με 2-1 στην παράταση.

Παράλληλα τη μεγάλη ευκαιρία γιατί την επόμενη αγωνιστική θα έπαιζε στην έδρα του με τον Ολυμπιακό.  Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είχε κάνει το 1-0 για τον ΑΟΚ στο  25`, είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Πανηλειακός με τον Μπρή. Στην παράταση και στο 112` με γκολ του Δημητρακόπουλο η ομάδα του Πύργου πήρε την πρόκριση. Στο 90` όμως ο Π. Ναγιέφσκι είχε χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι. Ο ΑΟΚ είχε παίξει με: Σουμουλίδη, Πιστικό, Ξάνθο, Τσαλίκη, Ανδρεάδη, Σέμπουε, Σκαρλάτο, Π. Ναγιέφσκι, Παπαδημητρίου, Αθανασίου 59` Χατζηαντώνη, Π. Παπαδόπουλο 95` Ορφανίδη.

Τα δυο παιχνίδια με Ορφέα Ελευθερούπολης σε Περιφερειακό και Γ` Εθνική

Πέρασαν αρκετά χρόνια και ο ΑΟΚ επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι στην Ελευθερούπολη την περίοδο 2011-2012  στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Στον πάγκο ήταν ο Νίκος Καραμπιμπέρης και προπονητής του Ορφέα ο Στέλιος Κατρακυλάκης.

Ο Ορφέας είχε κερδίσει με 2-0 χάρη σε γκολ που είχαν πετύχει ο Τσιμπλίδης στο 2` με φάουλ και ο Γιαλαμής στο 79` με πλασέ.

Ο ΑΟΚ είχε παραταχθεί με: Αποστολίδη, Καζαντζίδη 57` Ρεβυθόπουλο, Κάπατζη, Κάργα, Σεφερίδη, Γαβριηλίδη, Παπαδόπουλο, Μαυροβασίλη, Ντόση 82` Ουζούνογλου, Παππά 55` Θεοδωρίδη, Παυλή και ο Ορφέας με: Καραβελίδη, Νάκου, Χριστοδουλίδη, Ελευθεριάδη, Μαυρομάτη, Μπαμπατζάνη, Σταματόπουλο 40` Τσίλογλου, Σεμερτζίδη, Χατζηβασιλειάδη 82` Χαραλαμπίδη, Τσιμπλίδη 87` Βερβερίδη, Γιαλαμή.

Στις 16 Νοεμβρίου του 2014 ο ΑΟΚ έπαιξε με τον Ορφέα στη Γ` Εθνική με τελικό αποτέλεσμα 1-1. Ο Πόποβιτς είχε δώσει προβάδισμα στον ΑΟΚ με κεφαλιά στο 16` και ο Ορφέας είχε ισοφαρίσει στο 33` με τον Τορεζάνι από κοντά μετά από κεφαλιά του Αϊβάζη.

Προπονητές ήταν ο Γιάννης Ισπυρλίδης και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.  Ο Παγκάκης που ήταν βασικός τερματοφύλακας τότε του Ορφέα, τώρα παίζει στον ΑΟΚ.

Συνθέσεις:

Ορφέας Ελευθερούπολης: Παγκάκης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Βραμέντσαλης, Αϊβάζης, Τσίτσι, Τορεζάνι, Ντομί (33’ Χιονίδης), Γιαλαμής (88’ Πασχαλίδης), Κερμενίδης, Μουρατίδης (76’ Τσορμπαντζής).

ΑΟΚ: Φιρινίδης, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Βιτλής (82’ Κανούλας), Πόποβιτς (74’ Ζουνίνιο), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι (88’ Παρμαξίδης).

Ο ΑΟΚ βέβαια με τον Ορφέα έχει παίξει και πολλά φιλικά στο γήπεδο της Ελευθερούπολης.

 

 

Διαβάστε επίσης