• 24 Απριλίου 2024,

10 ερωτήσεις στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο (παράταξη Σύγχρονος Δήμος) Μαριάννα Ρίζου

 10 ερωτήσεις στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο (παράταξη Σύγχρονος Δήμος) Μαριάννα Ρίζου
  1. Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε, ζείτε, εργαστήκατε και εργάζεστε

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα. Σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έλαβα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον Τομέα Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Από το 2006 είμαι δικηγόρος και από το 2011 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Καβάλα και είμαι νομική σύμβουλος σε εταιρείες μελετών και παραγωγής ενέργειας και πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια.

 

  1. Ασχοληθήκατε με τα κοινά που και πότε (συμμετοχή σε φορείς, συλλόγους, σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση)

Πάντοτε ενδιαφερόμουν για τα κοινά και την πολιτική, χωρίς ωστόσο να βγαίνω στο προσκήνιο. Τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις απόψεις μου εξέφραζα μόνο στο άμεσο περιβάλλον μου.

 

3.Αποφασίσατε να είστε υποψήφια διότι…

Αποφάσισα πως πλέον είναι η ώρα της συμμετοχής και του κοινού αγώνα για την επίτευξη του συλλογικού στόχου, που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη μας και συνολικά η κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική εξέλιξή της.

 

4.Δύο λόγια για τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο μετέχετε

Την απόφαση αυτή δεν θα την έπαιρνα εάν υποψήφιος δήμαρχος δεν ήταν ο Θεόδωρος Μουριάδης,  ένας άνθρωπος ακέραιος, καταρτισμένος, με συγκεκριμένο σχέδιο για τον δήμο, που με ενέπνευσε και μου  μετέδωσε το όραμά του. Έχει ήδη προσφέρει πολλά στην πόλη μας και είναι ικανός να προσφέρει ακόμη περισσότερα, ως επικεφαλής μιας αξιόλογης ομάδας.

 

5.Με ποιον τρόπο κάνετε την προεκλογική σας προσπάθεια;

Καταρχάς απευθύνθηκα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς οι οποίοι υποδέχθηκαν θερμά την είδηση της υποψηφιότητάς μου και με χαρά ανέλαβαν να την επικοινωνήσουν στο περιβάλλον τους. H προσωπική επαφή με τους συμπολίτες μας στην πόλη, στη δουλειά μου, στο εκλογικό μας κέντρο μου έδωσε την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για όσα μας απασχολούν.

 

  1. Ποια είναι ως τώρα η ανταπόκριση του κόσμου; Σας λέει την αλήθεια;

Στις συναντήσεις μας, ο κόσμος εκφράζεται ιδιαίτερα ένθερμα για τον επικεφαλής και το σύνολο του συνδυασμού. Ακούω συχνά ότι εκτός από τον πιο αξιόλογο υποψήφιο δήμαρχο, έχουμε και τους πιο αξιόλογους υποψηφίους συμβούλους. Από τον ενθουσιασμό και τα χαμόγελά τους καταλαβαίνω ότι ελπίζουν στην εκλογή μας και πιστεύουν πολύ σε εμάς.

 

7.Σχολιάστε τη δημοτική αρχή της κ. Τσανάκα

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω ότι η πόλη μας γίνεται ένα εσωστρεφές και συντηρητικό περιβάλλον. Έχουμε ανάγκη από μια πόλη ανοιχτή κι εξωστρεφή, ένα δήμο καινοτόμο που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές απαιτήσεις της εποχής και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης που έχει στη διάθεσή του.

 

  1. Τι υπόσχεστε ότι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;

Σκοπεύω να δώσω προσωπικό και συλλογικό αγώνα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας και να προσφέρω τις ιδέες μου για την αναδιαμόρφωση του δήμου. Ως νομικός, μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την αξιοποίηση νέων θεσμικών δυνατοτήτων, προς όφελος όλων των πολιτών (π.χ. δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, ανάπτυξη κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας) και για τη νομική διεκδίκηση των απαιτήσεων του δήμου.

 

9.Είναι εφικτή η συνεργασία του συνδυασμού σας με άλλες παρατάξεις και με ποιες;

Έχουμε πλέον όλοι διαπιστώσει ότι είναι ανάγκη από την εποχή των ρήξεων και των άγονων αντιπαραθέσεων να περάσουμε στην εποχή των συναινέσεων και των συγκλίσεων. Άλλωστε, το εκλογικό σύστημα απαιτεί συνεργασίες. Η παράταξή μας είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με όλους τους συνδυασμούς του δημοκρατικού τόξου, επί τη βάσει αρχών και στόχων, με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης.

 

  1. Αγαπημένη σας φράση (ρητό κτλ) είναι η …

«Δεν πρέπει να είσαι τέλειος, αλλά οφείλεις να παραμένεις 100% προσηλωμένος», είναι μια φράση  της  Alexandria Ocasio-Cortez, μιας νέας Αμερικανίδας πολιτικού, η οποία με σκληρή δουλειά και πάθος, προωθεί τις προοδευτικές της θέσεις σε θέματα ισότητα, περιβάλλοντος, μεταναστευτικής πολιτικής. Στην πορεία μιας προσπάθειας είναι βέβαιο ότι θα κάνεις λάθη, αλλά, εφόσον δεσμεύεσαι και αφοσιώνεσαι στο στόχο σου, θα πετύχεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης