• 6 Μαΐου 2024,

10 Καβαλιώτικες αθλητικές στιγμές του 2021 που ξεχώρισαν

 10 Καβαλιώτικες αθλητικές στιγμές του 2021 που ξεχώρισαν

1) Ή άνοδος του ΑΟΚ από τη Football League στη Super League 2

Ο ΑΟΚ αγωνιστικά δημιουργεί ένα σπουδαίο σύνολο στη Football League και με προπονητή των Κώστα Ανυφαντάκη, τερματίζει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ για πολλές αγωνιστικές ήταν στην κορυφή. Μια ομάδα μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές και χαμηλό μπάτζετ αλλά πολύ καλά δουλεμένη. Δυστυχώς ακολούθησε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με όλα αυτά που ζήσαμε.

Σίγουρα έμεινε όμως η εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που έδειξε η ομάδα. Παράλληλα ο Κώστας Ανυφαντάκης αναδείχθηκε και καλύτερος προπονητής της χρονιάς στην κατηγορία την οποία αγωνίστηκε ο ΑΟΚ. Σε αυτή την εικόνα δεν μπορεί κάποιος να αναιρέσει και την προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση. Μια προσπάθεια που έφερε τον ΑΟΚ, δυο κατηγορίες πιο πάνω από τη Γ’ Εθνική, στην οποία αγωνιζόταν.

 

2) Ο ερχομός του Καναδού και οι μεγάλες ανατροπές του

Για το καλοκαίρι του 2021, θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο όσον αφορά τον ΑΟΚ. Όταν η ομάδα πέρασα στα χέρια του Άλεξ Χαντιτάτζι τη θεωρούσαν όλοι ξεγραμμένοι από τη Super Leaue 2. Δεν είχε πάρει πρώτα απ’ όλα άδεια την ΕΕΑ.

Ο ίδιος όμως το πάλεψε και δικαιώθηκε, μαζί βέβαια και με το νομικό επιτελείο και όλους τους συνεργάτες του. Ακόμη και κάποιους οι οποίοι έτρεξαν σε μεγάλο βαθμό. Κράτησε τον ΑΟΚ όρθιο. Κέρδισε πολλές δικαστικές μάχες. Ανέτρεψε πολλές καταστάσεις.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δελτία πρώτης εγγραφής, δέχθηκε βαριά σκορ αλλά τώρα θα το παλέψει για την παραμονή. Ο Αλεξάντερ Νούρι ήταν η πρώτη μεγάλη κίνηση του Άλεξ Χαντιτάτζι.

 

3) Η απόφαση του Αετού Οφρυνίου

Μετά από μια επιτυχημένη τετραετία στη Γ` Εθνική με πολύ καλά πλασαρίσματα στη βαθμολογία, ο Αετός Οφρυνίου δηλώνει τη μη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα και την πτώση του στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ. Ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Λαμπίδης ενώ αρχικά ανακοινώνει την παραμονή στην ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη αλλά και τις πρώτες ανανεώσεις- μεταγραφές, ξαφνικά παίρνει μια απόφαση η οποία συζητήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ο ίδιος πάντως παρέμεινε στην προεδρία του συλλόγου και οδηγεί την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα.

 

4) Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ελευθερούπολη

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη. Η πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου, κέρδισε τις εντυπώσεις. Το νέο στάδιο με τις 8 διαδρομές έλαμψε ενώ η διοργάνωση πέτυχε απόλυτα.

Η Ελευθερούπολη έβαλε παρακαταθήκη και για άλλους σπουδαίους αγώνες. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα δίνει το παρόν της και μιλάει με κολακευτικά σχόλια για τη διοργάνωση.

 

5) Το ασημένιο μετάλλιο της Βασιλικής Σταυρίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Η Βασιλική Σταυρίδου κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία της, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νεανίδων που έγινε στη Βοσνία. Η αθλήτρια των «Μαχητών» Ελευθερούπολης με προπονητή τον Παναγιώτη Καρανικολή, έβαλε πλώρη και για άλλες μεγάλες διακρίσεις.

 

6) Διακρίσεις στον Κλασσικό Αθλητισμό

Στις αρχές του 2021 δυο αθλήτριες του ΟΚΑΚ διακρίνονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Η Μαρία Ζαχαρούδη κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πένταθλο και η Σοφία Ιωσηφίδου το χάλκινο μετάλλιο στα 60 εμπόδια.

Η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου του ΟΚΑΚ τον Ιούνιο του 2021 κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 5000 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ενώ τον Οκτώβριο του 2021 στην κατηγορία Κ23 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κατακτά την 1η θέση στα 6000 μέτρα.

Παράλληλα αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους της Καβάλας τα πάνε περίφημα με πολλά μετάλλια στο Πανελλήνιο Κ16 της Ελευθερούπολης αλλά και στο Κ18 της Καβάλας. Ο Στίβος στα πάνω του.

 

7) Ο ΓΣΕ στα πλέι οφ ανόδου για την Α1

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, ο ΓΣΕ και μετά από μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, καταφέρνει να μπει με μεγάλες νίκες στα πλέι οφ για την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Εκεί παλεύει όλα τα παιχνίδια αλλά μένει από παίκτες έχοντας αρκετούς τραυματισμούς. Πάντως κερδίζει την εκτίμηση όλων.

 

8) Στον τελικό η ομάδα Βόλεϊ Κ18 του ΑΟΚ

Τα κορίτσια Κ18 του ΑΟΚ στο Βόλεϊ πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία και καταφέρνουν να προκριθούν στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εκεί όπου αντιμετωπίζουν το Μαρκόπουλο και τελικά κατακτούν τη 2η θέση. Προπονητής ο Δημήτρης Μπαλασάς και παίκτριες οι: Μπαρντακτζιάν, Γεωργιάδου, Γκίκα, Βάτκαλη, Κουτσικβασίλογλου, Κοβουσιάδου, Γκίκα, Αγγελοπούλου, Κουλούρι, Ντομί, Σιώκη, Μάσαλα, Βρεττού, Παπαδοπούλου.

 

9) Ο Άρμστεντ αλλάζει επίπεδο την ΕΚ Καβάλας

Η Ένωση κάνει κίνηση «ματ» το καλοκαίρι και φέρνει στη Καβάλα το Μάλκολμ Ρέι Αρμστεντ. Ο Αμερικανός με προηγούμενη θητεία στο Ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά και σε σπουδαίες Ευρωπαϊκές ομάδες, κάνει αμέσως τη διαφορά. Παίκτης άλλου επιπέδου, δίνει διαφορετικά οντότητα στην ομάδα της Καβάλας και ο κόσμος αρχίζει και πάλι να επιστρέφει στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

 

10) Η εκλογή του Γιώργου Πριονίδη στην προεδρία της ΕΠΣΚ

Αυτή τη φορά οι εκλογές της ΕΠΣΚ, δεν είχαν αγωνία και «πόλεμο». Ουσιαστικά ένα ήταν το ψηφοδέλτιο το οποίο διεκδίκησε την διοίκηση της ΕΠΣΚ. Ο Γιώργος Πριονίδης εκλέχθηκε πρόεδρος για πρώτη φορά  χωρίς δυσκολία. Διαδέχθηκε τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέχισε στη θέση του Αντιπροέδρου Ψήφισαν λίγα σωματεία, μόνο 20. Αυτά τα σωματεία ήταν εγγεγραμμένα στο επίσημο μητρώο της ΓΓΑ.

Διαβάστε επίσης