10ο Επετειακό Φεστιβάλ στην Παλιά Καβάλα

 10ο Επετειακό Φεστιβάλ στην Παλιά Καβάλα

Πολύ προσεκτικά και ουσιαστικά προετοιμάζεται, με βάση την πολύτιμη εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, το φετινό φεστιβάλ στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας Wood Water Wild Festival. Για το θεσμό που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής υπάρχει καινούργια ιστοσελίδα. Το γεγονός ότι το φετινό φεστιβάλ είναι επετειακό γιορτάζοντας τη δεκαετή παρουσία του στα καβαλιώτικα πολιτιστικά δρώμενα, αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σημασία από τους διοργανωτές. Δηλαδή από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιάς Καβάλας.

Αν και το πρόγραμμα ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου τα γεγονότα στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας φαίνεται πως θα είναι ακόμη καλύτερα. Συναυλίες ακόμη πιο δυνατές και παράλληλες δράσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Μέσω του διαδικτύου η διοργάνωση αναζητά εθελοντές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του θεσμού, αφού μετέχουν ενεργά στις ανάγκες του, βοηθώντας στον αγώνα δρόμου του νερού, στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας, στην υποδοχή κι ενημέρωση του κοινού, στα εργαστήρια. Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει ως εθελοντής τη διοργάνωση μπορεί να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα της, όπου μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονική αίτηση.

Για ένατη χρονιά διεξάγεται τις ημερομηνίες του φεστιβάλ ο ορεινός αγώνας δρόμου του νερού. Εντάσσεται στο πλαίσιο των υπαίθριων δραστηριοτήτων του θεσμού και διαθέτει τη δική του ονομασία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής βαδίζει στον ιστορικό δρόμο του νερού. Ένα κατασκευαστικό έργο που υδροδοτούσε την πόλη της Καβάλας από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Οι διοργανωτές, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της Παλιάς Καβάλας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου βάζουν τα δυνατά τους και φέτος υπόσχονται μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

 

Διαβάστε επίσης