• 3 Μαΐου 2024,

12 χρόνια απο τον θρίαμβο της Πορτογαλίας

 12 χρόνια απο τον θρίαμβο της Πορτογαλίας

12 χρόνια πριν τέτοια εποχή είχαμε τον θρίαμβο της Εθνικής μας στο EURO της Πορτογαλίας στον οποία αναφερθήκαμε στα χθεσινά μας σχόλια και ένα χρόνο πίσω πάλι τέτοια εποχή είχαμε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της κυβέρνησης Τσίπρα που μετά απο μερικές εβδομάδες και με συγκεκριμένες κινήσεις και επιλογές έγινε ΝΑΙ και οδήγησε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ part III με τις γνωστές συνέπειες που ζούμε τους τελευταίους μήνες και θα ζήσουμε κυρίως απο εδώ και μετά αφού όλα αυτά που υπέγραψε ο Τσίπρας θα κληθούμε να τα πληρώσουμε τώρα.

΄Θα μου πείτε την φοβάται την βροχή ο βρεγμένος ;

ΟΧΙ βέβαια αλλα πλέον εμείς δεν είμαστε απλά βρεγμένοι αλλα πλημμυρισμένοι και μπάζουμε απο παντού.

Με αυτά και με αυτά γράφεται η ιστορία και εμείς απλά θυμόμαστε και σχολιάζουμε.

Περισσότερο απο όλα μου την δίνει η ατολμία των Βρετανών να κάνουν πράξη αυτό που ψηφίσανε και να αποχωρήσουν απο την Ε.Ε.

Αντί αυτού κλαίνε σαν γατάκια και ψάχνουν τρόπο αυτό το ΟΧΙ να γίνει ΝΑΙ αφού όλοι όσοι οικοδομήσανε τους προηγούμενους μήνες αυτό το ΟΧΙ εγκαταλείπουν ένας – ένας το καράβι του BREXIT.

Έχω την εντύπωση οτι αυτό το δημοψήφισμα ήταν η αφορμή για να βγούνε στον αέρα όλες οι αδυναμίες των Βρετανών που είναι αλήθεια οτι έχουν μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία.

Είναι άτολμοι, είναι κλανιάρηδες και είναι αυτό που λέμε τζάμπα μάγκες.

Ψηφίσαμε ΟΧΙ για να τονώσουν τον εγωϊσμό τους αλλα επι της ουσία δεν αντέχουν να υποστηρίξουν αυτό το ΟΧΙ που έβγαλε το δημοψήφισμα τους.

Να μου το θυμηθείτε οτι τελικά η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει απο την Ε.Ε.

Αυτό το ΟΧΙ θα βρούνε τρόπο σε βάθος χρόνου να το κάνουν ΝΑΙ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Βρετανία στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα και σήμερα μια τάση να ασχοληθούμε με το plan b του Βαρουφάκη που ώς υπουργός οικονομικών είχε σχέδιο για την αποχώρηση της χώρας απο την ζώνη του Ευρώ και την καθιέρωση της νέας δραχμής.

Ασχολούμαστε με το χθες και δεν βλέπουμε το σήμερα και πολύ περισσότερο το αύριο.

Αυτά γίνανε κριθήκανε και τώρα είμαστε στο παρακάτω.

Είναι λάθος να γυρνάμε πίσω και να ασχολούμαστε με καταστάσεις που έχουν τελειώσει και δεν μπορούν να επηρεάσουν πλέον την μοίρα μας.

Το τι θα γίνει αύριο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και πως τελικά θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο αυτή την στείρα κατάσταση που τρώει τα τζιγέρια της χώρας μας.

Αναρωτιέμαι αυτή η κόκκινη επίστρωση που έχει πέσει επί της Ερυθρού θα κάνει δουλειά όταν σε μερικούς μήνες θα γίνει μαύρη απο τα λάστιχα των αυτοκικήτων ;

‘Ηδη το ρεύμα που οδηγεί στο κέντρο έχει μαυρίσει και το κόκκινο χρώμα έχει εξαφανιστεί και είναι σα να μην έπεσε ποτέ.

Φέτος το καλοκαίρι έτσι όπως εξελίσσεται καιρικά θυμίζει τροπικό καλοκαίρι αφού έχει και ζέστη και καταιγίδες και δροσιές κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Και είναι αλήθεια οτι με αυτή την αστάθεια του καιρού φτάσαμε στα μέσα του καλοκαιριού και είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο ημίχρονο που ελπίζουμε για πολλούς και διαφόρους λόγους οτι ο καιρός τουλάχιστον θα σταθεροποιηθεί και τουλάχιστον δεν θα έχουμε φαινόμενα.

Παραπονιέται η αγορά της Καβάλας οτι ακόμα δεν έχουν έρθει οι Βαλκάνιοι τουρίστες στην πόλη για να κάνουν την διαφορά και σε σχέση με πέρσι η κίνηση είναι σαφώς μειωμένη.

Υπάρχει η εντύπωση και δεν ξέρω αν είναι μόνο εντύπωση οτι κυρίως οι Τούρκοι όπως κατεβαίνουν μπαίνουν Κεραμωτή και περνάνε απέναντι στην Θάσο χωρίς να πλησιάσουν την Καβάλα.

Αυτό και αν ισχύει ελπίζουν όλοι οτι τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει και μέσα στο πρόγραμμα των διακοπών και των Βούλγαρων και κυρίως των Τούρκων που ώς καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη θα συμπεριληφθεί η Καβάλα με δυό – τρείς διανυκτερεύσεις.

Όσο αφορά τους Βούλγαρους αποδυκνείεται για άλλη μια φορά οτι ο αγαπημένος τους προορισμός είναι η Πέραμο ίσως γιατι βρίσκεται κοντά στους Αμμολόγους.

Χαμός στην Πέραμο απο Βούλγαρους και μυρουδιά σε Ηρακλείτσα και Παλιό.

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Κίνα ερέθισε τον COSCO που ανακοίνωσε επιπλέον επενδύσεις περί 500 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά.

Διότι πίσω απο τον COSCO κρύβεται ο Αλέξης που φαίνεται οτι έκανε δουλειά.

Αν είναι έτσι ρε λεβέντες να τον στέλνουμε τον έλληνα προωθυπουργό στην Κίνα δυό και τρείς φορές τον χρόνο.

Το EURO του 2016 μπαίνει στην τελική ευθεία και είμαστε όλοι με την Ουαλία που καλείται να επαναλάβει τον άθλο της Ελληνικής ομάδας στο Euro του 2004.

Αυτό είπε και ο Μπέϊλ στην συνέντευξη που έδωσε προχθές.

Αφού τα κατάφερε η Ελλάδα -είπε- το 2004 γιατί να μην τα καταφέρουμε και εμείς ;

Δεν έχει άδικο.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού ασας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης