• 19 Μαΐου 2024,

15 νέοι υπάλληλοι στη ΒΦΛ

 15 νέοι υπάλληλοι στη ΒΦΛ

Δεκεπέντε νέους εργαζόμενους προσέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ενεργοποιήθηκε παλιότερη διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού. Απαραίτητου προσωπικού λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.

Το γεγονός ικανοποιεί το σωματείο, που με πρόσφατη ανακοίνωσή του, τόνισε πόσο απαραίτητη είναι αυτή η πρόσληψη του νέου προσωπικού.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο εργοστάσιο ο κ. Τσάρας αλλά δε συνάντησε τους εκπροσώπους της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων. Το σωματείο προσπαθεί να μάθει τι γίνεται με τη συμφωνία της εταιρίας με τη ΔΕΠΑ και το ειδικό σκέλος της συμφωνίας, όπου η ΔΕΠΑ προκαλεί οικονομικό έλεγχο, στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Επ΄ αυτού δεν υπάρχουν νεότερα.

Η διοίκηση του σωματείου ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους του εργολάβου, καθώς υπάρχουν νέες πληροφορίες ότι ενώ δουλεύουν πολύ, αμείβονται με λιγότερα από τα κανονικά χρήματα.

Τέλος το σωματείο επανέρχεται στο θέμα των συνταξιούχων. Όπως σημείωνε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, υπάρχουν συνταξιούχοι του ΙΚΑ που συνεχίζουν να είναι και εργαζόμενοι στη Βιομηχανία. Το γεγονός βρίσκει αντίθετο το σωματείο, που θέλει οι συνταξιούχοι να πάψουν να εργάζονται και στη θέση τους να γίνουν προσλήψεις νέων εργαζόμενων.

Το εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης παράγει συνεχώς μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων, που διατίθενται στην αγορά. Ως προς τις πληρωμές των εργαζόμενων υπάρχει τελευταία μικρή βελτίωση.

 

 

Διαβάστε επίσης