• 19 Απριλίου 2024,

Μακάρι να είχαμε ένα VAR και στην ζωή μας για να διορθώνουμε τα λάθη μας …

 Μακάρι να είχαμε ένα VAR   και στην ζωή μας για να  διορθώνουμε τα λάθη μας …

Είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου ποδοσφαίρου με την χρήση του VAR στην διάρκεια ενός αγώνα για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Το VAR έρχεται για να φέρει δικαιοσύνη και να δώσει παράλληλα και μία δεύτερη ευκαιρία στον διαιτητή της αναμέτρησης είτε να επιβεβαιώσει είτε  να αλλάξει ένα λανθασμένο ενδεχομένως σφύριγμα του.

Μπορεί η χρήση του VAR να καταπίνει τις αυθόρμητες αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών από τη μία αλλά από την άλλη ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες λάθους απο την μεριά του διαιτητή ο οποίος πλέον έχει την δυνατότητα να γυρίσει κατά κάποιο τρόπο τον χρόνο πίσω να ξαναδεί την φάση και να πάρει την σωστή απόφαση.

Στην Ελλάδα ακόμα είμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης και αν όλα πάνε καλά μπορεί σε καμμιά 5ετία τα παιχνίδια της Super League να διεξάγονται με αυτή την δυνατότητα – πολυτέλεια  αν και πέρα απο το θέμα της εκπαίδευσης υπάρχει και το θέμα της τεχνικής υποστήριξης.

Για να λειτουργήσει αυτή η οθόνη που υπάρχει μέσα στο γήπεδο με τον τρόπο που λειτουργεί υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο κέντρο ελέγχου  γεμάτο μόνιτορ και ανθρώπους που γνωρίζουν να κάνουν καλά αυτή την δουλειά.

Σε αυτό το  δωμάτιο  υπάρχουν και άλλοι διαιτητές που μπορούν παράλληλα μέσω ενδοεπικοινωνίας να πούνε την γνώμη τους στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Με λίγα λόγια πίσω απο το VAR υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός και ένα ανθρώπινο δυναμικό που δύσκολα θα βρεθεί στα ελληνικά γήπεδα.

Και αν συμβεί θα γίνει μετά απο αρκετά χρόνια όταν θα έχει παραωριμάσει το πράμα γιατί η απλή ωρίμανση είναι για άλλες χώρες , όχι για την δική μας.

Στην δική μας την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει παρά ωρίμαναση μέχρι τα όρια της σαπίλας.

Πάντως θα ήταν καλό αυτό το VAR να μπορούσε να λειτουργεί και στην καθημερινή μας ζωή δίνοντας μας την δυνατότητα να έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία στις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

Μία δεύτερη ευκαιρία να γυρνάμε τον χρόνο πίσω και να διορθώνουμε τα λάθη μας.

Θα μου πείτε από την άλλη γίνεται ζωή χωρίς ψεγάδια ;

Από τα λάθη του ο καθένας μαθαίνει , ωριμάζει και γίνεται καλύτερος.

Παρόλα αυτά είμαστε υπέρ του  VAR όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλες καθημερινές μας συνήθειες σε μία εποχή που τα λάθη αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

 

Ισως η Νατάσα η Καλογρίδη να πήρε χαμπάρι που είχε μπλέξει ο Λυκουρέζος και τι θα ακολουθούσε  και για αυτό την “έκανε” με ελαφρά πηδηματάκια.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να έχει άμεση σχέση με την μαφία των φυλακών και για τον λόγο αυτό συνελήφθη όχι μόνο αυτός αλλά και ένας ακόμα δικηγόρος – συνεργάτης του.

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε καλά ξεμπερδέματα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει οτι ο γνωστός ποινικολόγος είναι ράκος αλλά όταν έκανε όλα αυτά που έκανε και για τα οποία τον κατηγορούν δεν ήταν ράκος αλλά ρακούν.

Αυτό το “ράκος” δηλαδή με τρελαίνει.

‘Οταν είναι στα πάνω τους, και δεν μιλώ μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση , οι φερόμενοι ως δράστες αφινιάζουν και όταν τους πιάνουνε ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες γίνονται πραγματικά ράκη.

Δεν πάει έτσι όμως ….

 

Φαίνεται να βγαίνουν αληθινές οι προβλέψεις της ΕΜΥ για το δεύτερο 15νθήμερο του Απρίλη αφού και τα φαινόμενα υποχωρούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Φαίνεται οτι πάμε για ένα ΠΑΣΧΑ άκρως ανοιξιάτικο και ίσως και λίγο καλοκαιρινό.

Ξέρετε δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν τις ημέρες εκείνες να επιχειρήσουν να κάνουν και καμμιά βουτιά στην θάλασσα.

Το κάνανε και πέρσι γιατί να μην το κάνουν και φέτος ;

Και θυμίζω οτι πέρσι το ΠΑΣΧΑ είχε πέσει πολύ πιο νωρίς και οτι τέλη Απρίλη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν  δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και για τον λόγο αυτό έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Καλή σας ημέρα , καλό τριήμερο και καλή ξεκούραση.

Όλα θα πρέπει να γίνουν μέσα στην διάρκεία ενός τριημέρου.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης