2 μέρες αποχή – Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

 2 μέρες αποχή – Στις 17 και 18 Σεπτέμβρη αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε ότι αναμένονταν. Συμμετοχή στις πανελλαδικές δικηγορικές κινητοποιήσεις, αποχή το διήμερο 17 και 18 Σεπτέμβρη. Σημειώνουμε ότι το νέο δικαστικό έτος αρχίζει μια μέρα νωρίτερα, στις 16 Σεπτέμβρη. Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Για την πρώτη αποχή του νέου δικαστικού έτους ενημερώθηκαν ήδη τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας με τον συνήθη τρόπο των μηνυμάτων στο κινητό τους τηλέφωνο και στο e mail τους.

Γιατί όμως οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα αρχίζουν με κινητοποιήσεις τη νέα δικαστική χρονιά; Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα: Καταρχήν αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα που εξακολουθούν να υφίστανται ως προς τον υπό κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση νέο Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με το σχεδίου του νέου Κώδικα Δικηγόρων, στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν μπορούμε να μην επιμείνουμε στην ανάγκη να επανακατοχυρωθεί το δικαίωμα των εμμίσθων συναδέλφων σε ελάχιστη αμοιβή και να διαφυλαχθεί ο τρόπος ποσοστιαίου υπολογισμού των κρατήσεων μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής.

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην απονομή της Δικαιοσύνης, οι δικηγόροι τονίζουν την ανάγκη να αρθεί η πρόσφατη απομείωση του θεσμού της προσωρινής δικαστικής προστασίας, με απεξάρτηση της έκδοσης και της ισχύος της προσωρινής διαταγής από τον χρόνο συζήτησης της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και, επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή μεταβολή της εργασιακής του κατάστασης, με απεξάρτηση της ισχύος των ασφαλιστικών μέτρων από τον χρόνο συζήτησης της σχετικής αγωγής.

Και στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι επισημαίνουν:Εκείνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η κατά παραγγελία νομοθέτηση, κυρίως μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ακυρώνοντας τον ρόλο και την αποστολή της Βουλής, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και με μόνο στόχο τη διαρκή μετακύλιση του βάρους της κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν τα ανωτέρω αναφερόμενα διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης