• 29 Μαρτίου 2024,

2 Δεκέμβρη η έναρξη εκδηλώσεων στο δήμο Νέστου

 2 Δεκέμβρη η έναρξη εκδηλώσεων στο δήμο Νέστου

Και αυτή τη φορά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Νέστου θα αρχίσουν αρκετά νωρίς. Τηρείται δηλαδή η παράδοση που δημιούργησε ο δήμος να αρχίσουν δηλαδή οι εκδηλώσεις του τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη. Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, οι εκδηλώσεις θα έχουν υψηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα αρχίσουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιανουαρίου 2018.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε τρία διαφορετικά σημεία του δημοτικού διαμερίσματος Χρυσουπόλεως και θα στηριχθούν στο πολιτιστικό δυναμικό του δήμου Νέστου. Η σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Νέστου είναι η ακόλουθη:  

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Νέστου για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν από τις 02 Δεκεμβρίου 2017 έως 05 Ιανουαρίου 2018. Η συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις εορτασμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προϋπολογίστηκε στο ποσό των ευρώ 43.896,00 ευρώ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις , όπου συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι γονέων της περιοχής . Στην έναρξη των εκδηλώσεων ανάβουμε τα φώτα της πόλης και απασχολούμε τα παιδιά με κλόουν, διασκεδαστές και άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την μαθητική νεολαία π.χ. Βράβευση φοιτητών όπου θα δοθούν έπαινοι και δώρα σε όλους τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και δυο laptop στους πρώτους των πρώτων, από το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα. Από 18 έως 22 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει η Παραμυθούπολη, όπου θα την επισκεφτούν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές θα απασχοληθούν από παραμυθάδες, μάγους, δραστηριότητες ανακύκλωσης και πολλές άλλες δράσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Παπανδρέου, στην πλατεία Ηρώων και στο Δημοτικό Θέατρο. Επίσης θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από την Αθήνα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής μας. Τις εκδηλώσεις θα καλύψουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με διαφημιστικό υλικό και αφίσες θα γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους πολίτες. Γλυκίσματα και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής , όπως και κρασιά θα μοιραστούν στις πλατείες στους επισκέπτες των εκδηλώσεων.

 

Διαβάστε επίσης