• 21 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

20 Χρόνια της σύμβασης για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco 2003)

 20 Χρόνια της σύμβασης για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco 2003)

Το τριήμερο των εκδηλώσεων για την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, που οργάνωσε το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κοσμοσυρροή και ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους για την ποιότητα του εγχειρήματος, να ενώσουμε το Λαογραφικό Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» με την διδαχή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, «Τα Σάγια».

Το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις έζησε βήμα βήμα από κοντά τον παλμό της παράδοσης αιώνων. Οι καλεσμένοι μας από την Βουλγαρία και την Τουρκία και οι πολυπληθείς ομάδες, το «HORO» από το SMOLIAN της Βουλγαρίας και το Büyük Mubadele Dernegi από την Κωνσταντινούπολη, έδειξαν επίσης τις άγραφες εθιμικές, παραδόσεις του τόπου τους.

Τελικά θεατές και καλεσμένοι γίναμε μια παρέα και την διδαχή ακολούθησε το αντάμωμα και οι χορός, κάθε βράδυ. Εκφράζουμε τις θερμότατες  ευχαριστίες μας στην Κοινότητα Νέας Καρβάλης για την πολυήμερη καθημερινή στήριξη, στο Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια» για τη στήριξη του θεσμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικά την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) που μας εμπιστεύτηκαν και έγινε κατορθωτό να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις για την Καππαδοκική άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά «Τα Σάγια» και να τιμήσουμε έτσι τα 20 χρόνια της Σύμβασης για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο χορευτικό μας σχήμα «Ήλιος και Πέτρα» και στο λαό της περιοχής που με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του λάμπρυνε τις εκδηλώσεις.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης